Ne găsiți și pe

Social

Veniturile românilor au crescut

Publicat

în data de

Românii câștigă tot mai mult. În primul trimestru al anului 2019, într-o gospodărie au intrat cu aproape 20% mai mulți bani decât în perioada similară a anului trecut.

Potrivit INS, veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în primul trimestru al anului cu 17,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 4.542 lei (960 euro) pe lună, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 15,6%, la 3.834 lei (811 euro).

În primul trimestru din 2018, veniturile medii ale unei gospodării au fost de 3.873 lei, iar cheltuielile – de 3.317 lei pe lună.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 4.186 lei lunar pe gospodărie (1.615 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 356 lei lunar pe gospodărie (137 lei pe persoană).

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,8% din veniturile totale ale gospodăriilor).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (18,7%), veniturile din agricultură (1,4%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,2%), cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (1%) precum şi veniturile în natură (7,8%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%).

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Orban minte cu tăierea pensiilor speciale

Publicat

în data de

Guvernul Iohannis-Orban aruncă din nou praf în ochii românilor. De această dată, minciuna lui Iohannis și a menestrelului său de curte, Orban, este țesută în jurul tăierii pensiilor speciale.

O măsură care de fapt nu va fi luată ci doar plimbată prin fața românilor într-un joc mizerabil de campanie electorală. Campanie din care nici Orban, nici Iohanis nu au ieșit.

PNL vrea să păstreze 90% dintre pensiile speciale prin excepțiile pe care le propune!

În fapt, liberalii susțin pensiile speciale cât pot de mult. Sunt doar niște mincinoși, care una spun și alta fac.

Fie eliminăm pensiile speciale cu totul, fie le lăsam așa cum sunt acum!

PSD a propus deja varianta corectă, care prevede supraimpozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale. TOATE pensiile speciale, NU doar cele care ne convin așa cum vrea PNL. Pentru că așa este echitabil!

Pensiile militarilor RĂMÂN AȘA CUM SUNT ACUM! Și asta pentru că trebuie să respectăm normele NATO!”, scrie președintele PSD, Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Vă reamintim că PSD a propus impozitarea drastică a pensiilor speciale, cu excepția celor destinate militarilor, însă liberalii, aflați la acea vreme în opoziție s-au opus.

Acum vor să îi păcălească pe români că vor să elimine aceste pensii speciale, însă nu o vor face.

Continuă să citești

Social

Iohannis și Orban lovesc în siguranța românilor

Publicat

în data de

După ce au început măsurile prin care să reducă veniturile românilor, pentru a-i transforma în sclavi pentru marile companii, acum Iohannis și menestrelul său de casă, Ludovic Orban, lovesc și în siguranța românilor.

Pur și simplu, au decis să nu majoreze salariile polițiștilor de la 1 ianuarie, așa cum prevede legea.

O schimbare de atitudine totală față de luna trecută când Marcel Vela, ministrul Internelor, promitea că toate drepturile polițiștilor cot fi respectate. Însă atunci Klaus Iohannis era în campanie electorală, așa că românii erau mințiți.

„Am avut întâlnirea cu domnul Cîțu, ministrul de Finanțe, i-am dat solicitările noastre cu salarizarea pe 2020, impactul pe 2020, undeva la două miliarde de lei, și mi-a spus că analizează și că săptămâna viitoare vom discuta punctual.

Am o reținere în a crede în ce spune Cîțu, pentru că am o informație portivit căreia Guvernul vrea să proroge termenul de aplicare a Legii 153 până în martie, adică să nu majoreze salariile polițiștilor de la 1 ianuarie, așa cum prevede legea și polițiștii să nu mai beneficieze de ¼ din majorarea din 2022 la salariul de bază.

Nici Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, de egalizare la nivel maxim a sporurilor de fidelitate, pericol și studii superioare nu cred că va fi aplicată de la 1 ianuarie, banii aceștia fiind calculați din 2015 până în prezent.”, a declarat Duitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Cu alte cuvinte, oamenii care își riscă viața pentru a ne apăra, sunt și ei tăiați de pe lista guvernului Iohannis-Orban.

Continuă să citești

Social

Orban critică legea pensiilor, după ce a lăudat-o

Publicat

în data de

Guvernul Iohannis-Orban își dă cu stângul în dreptul în fiecare moment. Acum Iohannis și menestrelul său de casă s-au împiedicat în legea pensiilor.

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, îi atrage atenția lui Orban că habar nu are despre ce vorbește când anunță că se luptă cu inechitățile din sistemul de pensii.

„Aventurile lui Habar n-am la guvernare! Omul zice că trebuie rezolvate inechitățile din sistemul de pensii! Care sunt alea? Nu știe! Dar știe că sunt și nu au fost rezolvate de noua lege fiindcă se plâng oamenii! Păi, noua lege nici nu a fost pusă în aplicare, habarniștilor, că trebuie recalculate peste 5 milioane de pensii și la recalculare abia se rezolvă inechitățile!

V-ați apucat de recalculare? Ați citit măcar legea, să știți ce cuprinde? Știți măcar ce vreți de la viață și de la guvernarea asta? Cine face o lege nouă? Lăutarul pe care l-ați numit secretar de stat la Ministerul Muncii? Recalculați pensiile și dați banii la oameni, habarniștilor!

În campanie vă lăudați că Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor și acum ziceți că e proastă?”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Reacția fostului ministru al Muncii vine după ce Ludovic Orban a declarat că va face el o lege a pensiilor mai bună, uitând că aplauda frenetic atunci când Iohannis a promulgat actuala lege și chiar se bătea cu pumnul în piept că liberalii au pus umărul la adoptarea legii.

Continuă să citești

Trending