Ne găsiți și pe

POLITICĂ

UN PROFESOR DIN SLATINA ÎI FACE PRAF PE LIDERII DREPTEI

Publicat

în data de

O analiză foarte pertinentă publică pe Facebook profesorul slătinean Constantin Smedescu. El se adresează în primul rând liderilor dreptei care se consideră seniori ai adevărului.

„Afişând un aer de seniori ai adevărului, toţi liderii dreptei româneşti şi, după ei, turma tot mai numeroasă a celor care îşi fac din ideile de dreapta un fel de poleială care să le acopere prostia, converg în ideea că tot răul din societatea românească este întruchipat de PSD”, spune profesorul.

O parte a elitei intelectuale manifestă o atitudine de neînţeles.

„Dar împotriva PSD se pronunţă acum şi o parte a elitei intelectuale autentice, mari oameni de cultură şi artişti adevăraţi, care nu au nevoie de politică pentru a-şi impune valoarea. Valoarea lor se impune prin ea însăşi. Şi totuşi îi vedem uneori în primele rânduri în lupta împotriva balaurului PSD. Care balaur a ieşit din tenebrele indiferenţei faţă de soarta României şi a românilor şi acum scuipă foc şi pucioasă în direcţia multinaţionalelor. Dar nu ca să le omoare, nici să le alunge. Pur şi simplu, să le oblige să se comporte în România aşa cum se comportă în ţările lor de origine sau în ţările care de multă vreme le-au impus nişte reguli”, remarcă Smedescu.

Asistăm la o trădare din partea unor intelectuali.

“Dacă şi noi, prin acest PSD al lui Dragnea, repet, al lui Dragnea, nu al lui Iliescu, al lui Năstase sau al lui Ponta, le cerem să respecte nişte reguli, ţipă sus şi tare că suntem împotriva capitalului străin. Din păcate, ţipă şi o parte a intelectualilor. Încă o dată, mi se pare că intelectualii îi trădează pe români”, afirmă profesorul din Slatina.

Să nu vadă oamenii de cultură şi artiştii, marii creatori de valori spirituale, de unde vine pericolul?

“Este clar că suntem din nou o ţară ocupată. Ne-am eliberat de sub comunism în decembrie 1989, ca să intrăm sub ocupaţia mondialismului. Un alt „ism” care, spre deosebire de toate „ismele” precedente, este cel mai impersonal, fără alte valori decât cele materiale. Să nu vadă oamenii de cultură şi artiştii, marii creatori de valori spirituale, de unde vine pericolul? Să se mulţumească ei să-şi publice operele, pe banii multinaţionalelor, ca sponsorizări, şi să închidă ochii la marile abuzuri de toate felurile şi din toate domeniile? De fapt, ei închid doar unul, pe celălalt lăsându-l larg deschis înspre ograda PSD. Numai aici văd ei gunoiul”, subliniază profesorul, pentru a concluziona:

“Fără să-şi dea seama, poate, ei fac jocul ocupantului”.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Obiectivele Vioricăi Dăncilă pentru Cotroceni

Publicat

în data de

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a prezentat 10 obiective, pe care şi le asumă dacă va câştiga scrutinul din noiembrie.

Liderul social-democrat afirmă că preşedintele ţării trebuie să fie, înainte de toate, o sumă a unor valori pe care să le respecte și să se lupte cu toate puterile pentru poporul în fruntea căruia a fost ales.

„Preşedintele României este, înainte de toate, o sumă a unor valori: încredere, viziune, stabilitate şi respect. Mi-am asumat drumul către această demnitate ştiind că trebuie să dovedesc, în faţa cetăţenilor şi a lui Dumnezeu, că înţeleg, onorez şi apăr aceste valori.

Proiectul meu pentru România are la bază 10 principii care vor sta pe masa dialogului atât cu partenerii interni, cât şi cu cei internaţionali:

1. Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă!

2. Toţi românii trebuie să se bucure de dezvoltarea ţării!

3. Nu voi negocia democraţia, la nivel naţional, european sau internaţional!

4. Voi veghea la siguranţa naţională, ca prioritate absolută!

5. Avem nevoie de o administraţie publică implicată, puternică şi responsabilă!

6. Cred într-o România care contează într-o Europă socială şi o lume globalizată!

7. Cred în politica externă făcută în beneficiul României şi al românilor!

8. Voi fi un preşedinte implicat al românilor de pretutindeni!

9. Vom demonstra lumii că România este o gazdă bună şi un partener de cuvânt!

10. Voi deschide Palatul Cotroceni şi îl voi conecta cu ţara!”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Continuă să citești

POLITICĂ

Liberalii vor să desființeze ministere de interes strategic

Publicat

în data de

Iohannis și liberalii lui sunt puși pe distrus. Și încep de la ministere, pe care vor să le comaseze pentru a face, după cum spun ei, un guvern mai suplu. Dar ar trebui să ne spună liberalii că acest guvern mai suplu va fi și unul disfuncțional. Și asta pentru că vor să desființeze ministere care se ocupă de domenii strategice.

Un semnal de alarmă în acest sens îl trage fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Fostul demnitar spune că dispariția acestui minister ar fi fatală.

„Reducerea numărului de ministere de la 24, cât sunt în prezent, la numai 15 sau 16, poate crea disfuncţionalităţi, în măsura în care ar dispărea ministere de interes strategic, precum Ministerul Energiei.

Sper ca aceste zvonuri privind dispariţia ministerului energiei să nu se adeverească! Ultimul lucru de care sectorul energetic are nevoie este dispariţia ministerului. Ar fi o mare greşeală ca acest lucru să se întâmple. Ar putea fi chiar lovitura fatală. Energia este un domeniu strategic.

O guvernanţă bună în energie şi în domeniul tehnologiei informaţiei ne poate transforma într-un reper regional, în două domenii care ne vor marca profund viitorul!”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu.

Desființarea Ministerului Energiei ar avea consecințe grave asupra multor domenii din economie, mai spune fostul ministru.

„Ar fi greşit să se întâmple acest lucru din mai multe motive. Domeniul energetic reprezintă o oportunitate strategică pentru România şi are nevoie de un minister propriu.

Aşa e în majoritatea statelor UE, aşa e în SUA, Rusia, China, etc. Pe lângă acest lucru există şi aspecte tehnice care ar face din această comasare o greşeală.

Am risca reluarea procesului de acreditare pentru operatorii de transport, întârzierea folosirii unor fonduri europene, deoarece ministerul energiei a fost acreditat ca autoritate care acordă autorizaţie pentru proiectele europene de interes comun.”, a mai arătat Răzvan Nicolescu.

Continuă să citești

POLITICĂ

Iohannis, în război cu românii și cu legile țării

Publicat

în data de

Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, critică dur derapajele lui Klaus Iohannis care a declarat, cu subiect și predicat, că se află în război. A completat mai apoi, șeful statului că e în război cu PSD, însă el este de fapt în război cu propria țară, cu propriii cetățeni și cu Constituția.

„Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare.

Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?

Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor.

Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!

Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori.

Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român.”, scrie Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citești

Trending