Ne găsiți și pe

POLITICĂ

UN PROFESOR DIN SLATINA ÎI FACE PRAF PE LIDERII DREPTEI

Publicat

în data de

O analiză foarte pertinentă publică pe Facebook profesorul slătinean Constantin Smedescu. El se adresează în primul rând liderilor dreptei care se consideră seniori ai adevărului.

„Afişând un aer de seniori ai adevărului, toţi liderii dreptei româneşti şi, după ei, turma tot mai numeroasă a celor care îşi fac din ideile de dreapta un fel de poleială care să le acopere prostia, converg în ideea că tot răul din societatea românească este întruchipat de PSD”, spune profesorul.

O parte a elitei intelectuale manifestă o atitudine de neînţeles.

„Dar împotriva PSD se pronunţă acum şi o parte a elitei intelectuale autentice, mari oameni de cultură şi artişti adevăraţi, care nu au nevoie de politică pentru a-şi impune valoarea. Valoarea lor se impune prin ea însăşi. Şi totuşi îi vedem uneori în primele rânduri în lupta împotriva balaurului PSD. Care balaur a ieşit din tenebrele indiferenţei faţă de soarta României şi a românilor şi acum scuipă foc şi pucioasă în direcţia multinaţionalelor. Dar nu ca să le omoare, nici să le alunge. Pur şi simplu, să le oblige să se comporte în România aşa cum se comportă în ţările lor de origine sau în ţările care de multă vreme le-au impus nişte reguli”, remarcă Smedescu.

Asistăm la o trădare din partea unor intelectuali.

“Dacă şi noi, prin acest PSD al lui Dragnea, repet, al lui Dragnea, nu al lui Iliescu, al lui Năstase sau al lui Ponta, le cerem să respecte nişte reguli, ţipă sus şi tare că suntem împotriva capitalului străin. Din păcate, ţipă şi o parte a intelectualilor. Încă o dată, mi se pare că intelectualii îi trădează pe români”, afirmă profesorul din Slatina.

Să nu vadă oamenii de cultură şi artiştii, marii creatori de valori spirituale, de unde vine pericolul?

“Este clar că suntem din nou o ţară ocupată. Ne-am eliberat de sub comunism în decembrie 1989, ca să intrăm sub ocupaţia mondialismului. Un alt „ism” care, spre deosebire de toate „ismele” precedente, este cel mai impersonal, fără alte valori decât cele materiale. Să nu vadă oamenii de cultură şi artiştii, marii creatori de valori spirituale, de unde vine pericolul? Să se mulţumească ei să-şi publice operele, pe banii multinaţionalelor, ca sponsorizări, şi să închidă ochii la marile abuzuri de toate felurile şi din toate domeniile? De fapt, ei închid doar unul, pe celălalt lăsându-l larg deschis înspre ograda PSD. Numai aici văd ei gunoiul”, subliniază profesorul, pentru a concluziona:

“Fără să-şi dea seama, poate, ei fac jocul ocupantului”.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending