Ne găsiți și pe

OPINIE

Siegfried Mureșan, băgat de servicii pe lista PNL

Publicat

în data de

Opoziția pare a fi toată acaparată de servicii. Dacă la Pro România și la PLUS-ul lui Cioloș nu mai prea avem dubii în această privință, trebuie să aruncăm o privire și în curtea liberalilor.

Unde îl găsim pe Siegfried Mureșan. Cel despre care fostul parlamentar PDL și un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, Adrian Rădulescu a declarat, la finele anului trecut, că „este omul Serviciilor”.

„Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni l-au băgat pe gât. Serviciile ne-au spus că e marele român care a lucrat în guvernul german, care are relații și care poate să ne reprezinte.”, declara Adrian Rădulescu, comentând schimbarea opțiunii politice a lui Mureșan, de la PMP la PNL.

Și așa și este. Siegfried Mureșan nu este un produs al politicii româneşti. El înseamnă, în primul rând, o creaţie crescută şi impusă din exterior, de şcoala creştin-democraţiei occidentale de ascendenţă germană, sub umbrela Partidului Popular European.

În România, l-a recepţionat Traian Băsescu, iar cu cinci ani în urmă, fără multe explicaţii, l-a împins pe locul doi al listei de eurocandidaţi PMP. Pasiunea pentru tânărul născut la Hunedoara, recunoscut drept „pupilul” lui Joseph Daul, preşedintele PPE, avea să fie din cale afară de evervescentă. Atât de efervescentă încât Băsescu îl dădea bun de prim-ministru.

Anul trecut, după cariera populară şi europeană de pe lângă Băsescu, o întinde brusc la PNL. Și acum ne ține de ori câte ori poate câte un discurs anticorupție. Probabil că așa vrea să facă uitată prima sa campanie pentru europarlamentare. Pentru care, după cum dezvăluia Elena Udrea, a primit bani de la Gheorghe Ștefan.

Însă sistemul l-a împins către PNL și, deși intrase în Parlamentul European pe listele PMP, Mureșan a plecat la liberali.

Iar în partidul lui Iohannis trebuie să aperi sistemul, pe Kovesi, pe Coldea, pentru că și ei te apără pe tine.

Cât despre activitatea din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, în calitatea, dobândită suspect, de purtător de cuvânt al grupului PPE, nu s-a dat înapoi niciodată să ceară sancționarea propriei țări. A votat pentru rezoluția împotriva României, a amenințat cu tăierea fondurilor europene, a cerut un MCV negativ pentru țara noastră.

Dar niciun cuvânt despre protocoalele secrete dintre justiție și servicii, niciun cuvânt despre abuzurile procurorilor lui Kovesi, niciun cuvânt despre victimele dosarelor inventate la comandă.

Dar toate astea servesc intereselor serviciilor, iar liberalii vor să îl trimită din nou în Parlamentul European.


Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

Klaus Iohannis vrea un Colectiv 2

Publicat

în data de

Planul lui Klaus Iohannis după aceste alegeri la care a adăugat, complet neconstituțional, un referendum fără cap și fără coadă, a fost dezvăluit.

Șeful statului vrea un fel de Colectiv 2. Acuzația extrem de gravă vine de la politologul Alina Mungiu Pippidi.

„Pentru Klaus Iohannis şi aliaţii săi temporari şi prost controlaţi din statul paralel, iarăşi nu e vorba de vreo Europă. Nu îi preocupă pe ei MTO-ul, co-decizia şi pactul fiscal (câţi or şti ce sunt), ci doar să folosească europenele pe post de Colectiv 2, cum au încercat cu atîtea moţiuni de cenzură, ca să ajungă la guvernare printr-un puci parlamentar combinat cu o mişcare de stradă.

Au uitat că la Colectiv 1, când le-a ieşit asta, au produs guvernul Cioloş, prin care şi-au făcut jocurile toate serviciile şi grupurile de interese mai cu muşchi, nu doar unul. Este musai să se reia ciclul, de data asta în alianţă cu Victor Ponta, care data trecută trebuia dat jos. Că, nu-i aşa, a fost un mare succes!”, scrie Alina Mungiu Pippidi.

Cât despre cei pe care Opoziția vrea să îi trimită în Parlamentul European…

„Alegerile europene din România nu au nimic de a face nici cu integritatea, că altfel partidele se băteau să ofere liste curate. Partidul prezidenţial PNL ar fi putut avea 11 candidaţi pe lista neagră din primii 11, are doar 9 în final. Listele PMP şi USR au fără jenă traseişti sau politicieni care, deşi tineri, iau ordine de la serviciile de informaţii, se agită să le crească bugetele, deja proporţional cele mai mari din Europa, sau vor să taie pensiile tuturor, minus pensionarii Securităţii., mai scrie Alina Mungiu Pippidi.

Continuă să citești

OPINIE

Liberalii pregătesc un scandal

Publicat

în data de

Iohannis și liberalii au pus la punct un scenariu care să le permită să iasă cu fața curată din scrutinul de duminică. Conștienți că vor pierde cu brio votul de duminică și că nici cu referendumul nu vor face vreo mare treabă, șeful statului și oamenii lui Sică Mandolină se pregătesc să se plângă că au fost furați la alegeri.

Iar pentru asta au scos iar un sondaj care îi dă drept câștigători detașați după scrutinul de duminică. Deși ne e rușine nouă de minciuna gogonată a liberalilor o să dăm cifrele sondajului.

Astfel, în lumea lor departe de realitate, liberalii ar fi votați de aproape 29% dintre români, în timp ce PSD nu ar obține decât undeva la 22%.

Este cât se poate de clar că cifrele sunt scoase din burtă, însă fără ele scenariul cu fraudarea votului de către PSD nu ar sta în picioare.

Scenariu la care se adaugă bineînțeles și mesajul intern din USR prin care membrii formațiunii sunt îndemnați să creeze incidente în secțiile de votare.

Noroc că alegerile nu sunt peste vreo două luni că ajungeau liberalii să aibă sondaje în care să apară că vor fi votați de peste 100% dintre români.

Continuă să citești

OPINIE

Oamenii serviciilor pentru europarlamentare

Publicat

în data de

Noile partide apărute ca ciupercile după ploaie și care ne promit că aduc noul și evoluția în politica românească sunt de fapt pline de oameni vechi nu doar în politică, ci și în servicii.

Iar dacă e să îi luăm pe rând putem începe cu Victor Ponta. Cel pus de servicii să rupă PSD-ul, o misiune venită după ce a servit securiștilor atât ca procuror cât și ca premier.

Devenit ginerele lui Ilie Sârbu, om cu ștate vechi în securitate, nășit de George Maior și cumătru cu Gabriel Oprea, Victor Ponta părea extrem de calificat să își ducă misiunile la îndeplinire. Mai ales că acum în Pro România în are mână dreaptă pe Silviu Predoiu fost șef al SIE. Adică exact al serviciului care îl racolase pe Ponta încă din tinerețe după cum a dezcvăluit Traian Băsescu.

Rămânem tot la Pro România și dăm de Mihai Tudose. Un tip care este atât de calificat încât este profesor la la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” a SRI. Bineînțeles, glumim când spunem calificat, deoarece este notoriu faptul că Tudose a ajuns profesor la SRI pe baza unui plagiat.

Tudose a copiat în lucrarea sa zeci de pagini dintr-o altă lucrare de doctorat. Ba mai mult, de o reală inspirație pentru Tudose au fost și Ion Iliescu și Traian Băsescu, de unde omul lui Ponta a copiat cât a putut. Bănuim însă că doctoratul a fost doar de ochii lumii, pentru că nu oricine ajunge să predea la Academia SRI-ului, fără să aibă un trecut legat de servicii.

Trecem acum la un alt om care pozează în politicianul nou. Dacian Cioloș. Cel care a primit un partid gata făcut de la servicii și care a ajuns în fruntea acestuia prin legăturile sale de rudenie cu celebra “Vulpe”, Virgil Ardelean, fostul șef de la Doi ș’-un sfert.

Tot Ardelean l-ar fi băgat, de altfel, pe Cioloș și în rândurile securității, după cum spune istoricul Marius Oprea. O primă misiune a lui Dacian Cioloș fiind să o supravegheze pe Doina Cornea.

Și dacă ne aducem aminte că până și Coldea, după cum spune fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost să îl caute pe fiul miliardarului George Soros pentru a-I face lui Cioloș lobby să ajungă președinte în România, atunci ne dăm seama cu cine avem de-a face.

Nici liberalii nu sunt văduviți de prezența oamenilor cu legături strânse cu serviciile. Siegfried Mureșan este unul dintre aceștia. Cel despre care fostul parlamentar PDL și un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, Adrian Rădulescu a declarat, la finele anului trecut, că „este omul Serviciilor” și că le-a fost băgat pe gât celor din PMP.

După care a trecut la PNL, cu misiunea de a apăra sistemul format din Coldea, Kovesi, Iohannis.

Și ascensiunea lui Rareș Bogdan până la vârful listei liberalilor pentru europarlamentare nu este lipsită de un sprijin.

Un sprijin venit tocmai de la Eduard Hellvig, șeful SRI, cel cu care jurnalistul, transformat la ordin în politician,  afost coleg de facultate și a rămas prieten bun. Atât de bun încât și vacanțele și le fac împreună.

Și e doar o listă scurtă a celor care se bat pentru ca serviciile să acapareze de tot România.

Continuă să citești

Trending