Ne găsiți și pe

Economic

ȘI IATĂ CUM ARE LIVIU DRAGNEA DREPTATE

Publicat

în data de

Când Liviu Dragnea a atras atenția că multinaționalele sunt puse pe jaf în România și că tratează muncitorii români ca pe niște sclavi, toată opoziția, în frunte cu Klaus Iohannis, a sărit în sus. Că e naționalist, că ne depărtează de Uniunea Europeană, că ne duce în Rusia și altfel de prostii.

Din păcate nimeni nu a fost atunci atent la muncitorii români care îi dădeau dreptate lui Liviu Dragnea. Pentru mass-media prietenă cu Iohannis și acoliții lui, subiectul văzut prin prisma muncitorilor nu era important. Important era doar să lovească în liderul PSD.

Însă iată că realitatea crudă a lovit și se dovedește că Liviu Dragnea are dreptate.

Și vorbim despre fabrica Nestle de la Timișoara care se închide în această primăvară. Așa cum Nestle a închis și fabrici din Germania sau Franța, deci nu are legătură cu mediul fiscal din România, așa cum ar fi tentați să dea buzna niște așa-ziși specialiști în ale economiei.

Dar ce se întâmplă la noi față de Germania și Franța? Ei bine, Nestle vrea să îi păcălească pe muncitorii de la noi doar pentru că suntem în România. Astfel celor care rămân fără locuri de muncă li s-au propus maxim 20 de salarii compensatorii. Iar asta pentru cei care au muncit aici peste 20 de ani. Ceilalți, cel mult zece salarii.

Știți cât au dat în Germania, Franța și în alte state europene unde au închis fabrici? 50! Da, 50 de salarii compensatorii. Și asta în condițiile în care salariile oferite de companie în occident sunt oricum mult mai mari decât firimiturile aruncate românilor.

Și nici măcar nu au bunul simț să caute un motiv cât de cât. Nu, le-au spus muncitorilor nemulțumiți că suntem în România, nu suntem în Uniunea Europeană.

Asta înseamnă că România este considerată în continuare groapă de gunoi, iar noi suntem nişte sclavi pe plantaţie.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economic

NUMĂRUL DE SALARIAȚI A CRESCUT

Publicat

în data de

Vești tot mai bune vin de pe piața muncii din țară noastră. Populaţia ocupată, care cuprinde salariaţi și persoane care lucrează pe cont propriu sau în agricultura de subzistenţă, a ajuns anul trecut la 8,689 milioane de persoane.

Ceea ce înseamnă că în acest moment în România sunt doar 380.000 de șomeri.

O scădere a șomajului pusă de specialiști pe seama creşterii salariului minim care a influenţat pozitiv numărul de noi angajări. De asemenea, companiile au fost și ele încurajate de Guvern să își mărească aria de activitate, ba chiar să adauge noi domenii în care să activeze.

Rvenind la numărul românilor care lucrează, avem 6,497 de milioane de salariați și 2,192 de milioane de patroni, persoane care lucrează pe cont propriu sau în agricultura de subzistenţă.

Iar dintre salariați, 2,392 de milioane lucrează în industrie și construcții, 3,903 milioane muncesc în domeniul serviciilor, iar 202 mii în agricultură.

Continuă să citești

Economic

CREȘTERE DE 21,6% PENTRU VÂNZĂRILE DACIEI ÎN EUROPA

Publicat

în data de

Dacia a înregistrat, în luna martie, un avans în vânzările de autoturisme de 21,6% în Europa, față de perioada similară din 2018, cota de piață a producătorului crescând de la 2,7% la 3,4%.

Luna trecută, vânzările Daciei în Europa, dar și în EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), a înregistrat o creștere a numărului de autoturisme înmatriculate, de la 48.925 în martie 2018, la 59.475 de unităţi, în martie 2019.

Raportat la primele trei luni ale anului curent și ale celui precedent, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 12,6% în Europa, cota de piață urcând pentru această perioadă a anului curent la 3,5%, față de 3% a celei de anul trecut.

Pentru primele 3 luni ale acestui an, Grupul Renault a înregistrat o creștere a vânzărilor de 0,6%, în timp ce restul marilor producători auto au înregistrat scăderi, de la minus 10,3% la Ford şi minus 5,5% la Daimler, la minus 2,4% la grupul Volkswagen şi minus 1,2% la PSA Peugeot Citroen.

Continuă să citești

Economic

GUVERNUL A DAT UNDĂ VERDE EXPLOATĂRII GAZELOR DIN MAREA NEAGRĂ

Publicat

în data de

Compania Black Sea Oil-Gas a anunţat că a primit aprobare din partea Guvernului pentru a începe exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Concret, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a adat undă verde pentru începerea studiilor de evaluare a resurselor de gaze libere din zăcămintele Ana și Doina, zăcăminte care fac parte din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Mării Negre.

Compania americană, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, precizează că Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Marii Negre constă în săparea a cinci sonde şi realizarea unui ansamblu submarin de producție.

Acesta va fi conectat printr-o conductă de 18 kilometri la platforma de producţie monitorizata şi operată de la ţărm. Iar de aici o conductă submarină de 126 kilometri va asigura transportul gazelor până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu.

Capacitatea de producţie estimată va fi de un miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al ţării noastre.

 „Această aprobare din partea ANRM reprezintă confirmarea oficială din partea statului român că Proiectul MGD este aprobat. Apreciem foarte mult procesarea rapidă a cererii noastre de către ANRM.”, a declaratMark Beacom, directorul general de la Black Sea Oil-Gas.

În luna februarie a acestui an, Black Sea Oil-Gas a anunţat că a luat decizia finală de investiţie pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, unde va investi 400 de milioane de dolari.

Actul încheiat de Guvern cu cei de la Black Sea Oil-Gas este o premieră în industria petrolieră offshore a României după 1989 și nu în ultimul rând este un semn că marile companii care au investit, până acum, în explorare în Marea Neagră sunt dispuse să treacă la faza de producție.

Estimările arată că producția de gaze offshore în România ar putea aduce bugetului de stat redevențe de aproximativ 370 de milioane de euro. Asta în condițiile în care în 2017, statul a încasat redevențe de 140 de milioane de euro.

Continuă să citești

Trending