Ne găsiți și pe

OPINIE

S-a trezit și Iohannis

Publicat

în data de

Klaus Iohanis reacționează în cazul crizei din Republica Moldova. Șeful statului a cerut, Comisiei Europene și Consiliului European, intervenția „în regim de urgență” pentru soluționarea situației din Moldova.

Ar fi de aplaudat poziția șefului statului care se agită pentru bunăstarea românilor de peste Prut. Doar că Iohannis s-a mișcat așa cum o face de obicei: încet sau foarte încet.

Apelul făcut de șeful statului a venit miercuri. Adică la aproape o săptămână după izbucnirea crizei din Republica Moldova și tot la aproape o săptămână de când Uniunea Europeană și-a exprimat o poziție în privința dezamorsării situației de acolo.

Ba se mai bate și cu pumnul în piept că România este pregătită să se alăture unei poziții comune a Uniunii Europene.

Păi, domnule Klaus Iohannis, au trecut câteva zile de când Ministerul de Externe și-a exprimat poziția.

Ați avut ghinion, că a început criza din Moldova chiar în week-end când erați plecat la relaxare? Și după week-end probabil că v-ați odihnit încă un pic.

Bine că nu ați reacționat după ce criza se stingea. Era de tot râsul să cereți o intervenție „de urgență” după ce se rezolva cazul.

Din păcate e de plâns faptul că nu dați doi lei pe românii care trăiesc peste Prut. De altfel, era de așteptat de moment ce ați spus cu gura dumneavoastră că românii din Republica Moldova sunt un popor diferit de noi.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

Hoții strigă: Hoții! USR-iștii, antrenați

Publicat

în data de

O nouă informație-bombă zguduie USR-ul din temelii. Se pare că membrii acestui partid să pricep cel mai mult să acuze alți oameni, chiar de faptele pe care ei le comit.

După scandalul contractelor de închiriere a sediilor, cu firme ale membrilor de partid, o nouă înșelătorie marca USR, una din multele care probabli vor ieși la iveală, destramă și ultima fărâmă de încredere în acești lupi moraliști.

Firma militantei împotriva tăierii copacilor (!), Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR și consilier general la Primăria București, a devrișat în România nu mai puțin de 58 de hectare de pădure.

Firma administrată de Ana Maria Ciceală, aflată în Buzău, este deținută în totalitate de o companie daneză. Mai mult această firmă are în proprietate peste o mie de hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău şi intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră.

Cum poți să invoci teme de moralitate, etică și legalite, cand defilezi cu minciuni flagrante fără nici un fel de rușine? USR-iștii ne învață…

Continuă să citești

OPINIE

Iohannis nu vede corupții din propria curte

Publicat

în data de

Klaus Iohannis țipă de ani de zile împotriva corupției și a penalilor din lumea politică, dar nu îi vede pe ai lui. Într-un continuu exercițiu de imagine și cățărându-se pe lupta împotriva corupției, doar la nivel declarativ, șeful statului „uită” să se uite în propria curte.

Pentru că aici l-ar găsi pe Vasile Blaga, cel care este judecat pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit 700.000 de euro.

Astăzi, Vasile Blaga, unul din oamenii de bază ai lui Iohannis, a mers să dea explicații în dosarul „Bani negri pentru partid”, după ce săptămâna trecută omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă, implicat în dosarul lui Blaga, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA, acceptând să primească în instanță o condamnare de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și să achite un prejudiciu de peste 18 milioane de lei.

Credem că, în lupta lui aprigă împotriva corupției, ar fi fost un moment bun pentru Iohannis să iasă la rampă și să îl pună la zid pe Blaga și să ne explice din nou cum face el curat pe scena politică.

Însă, Iohannis a făcut exact ceea ce bănuiam cu toții: a închis ochii și tace mâlc. Pentru că depinde de Vasile Blaga. Omul lui Traian Băsescu, ajuns unul dintre cei mai puternici oameni din PNL, ar putea să întoarcă partidul împotriva lui Iohannis, iar atunci șeful statului ar rămâne fără mașinăria de campanie.

Așa că preferă să stea la cutie și să tacă, pentru că în joc este un nou mandat la Cotroceni.

De ce să știe românii adevărul despre mizeria din culisele partidului care i-a promis lui Iohannis încă un mandat, atunci când în joc sunt încă cinci ani de huzur pentru Iohannis.

Încă cinci ani în care se va bate cu cărămida în piept că se luptă cu penalii, că vrea binele românilor, că justiția și dreptatea sunt prioritățile sale.

Încă cinci ani în care corupții din PNL vor scăpa de mâna legii pentru că legea va fi justiția va fi controlată de Iohannis.

Încă cinci ani în care românii vor plăti pentru ca Iohannis să stea în vacanțe și pentru ca același Iohannis să iasă la televizor și să îi mintă din nou.

Continuă să citești

OPINIE

„Fără penali”, doar când le convine lui Cioloș și Barna

Publicat

în data de

Dacian Cioloș și Dan Barna fac iar dovada unei ipocrizii dusă la extrem. După ce au instigat oamenii să iasă în stradă și să atace instituțiile publice, ba chiar și pe demnitarii români, sub sloganul „Fără penali”, șefii Alianței USR-PLUS au pus capul în pământ când a venit vorba de comenzi trimise de peste hotare. Comenzi care le cere să tacă deși e vorba fix despre „penali” în funcții publice.

Așa se face că cei doi vajnici apărători ai dreptății și justiției, pe aici pe străzile Bucureștiului, au închis gura când Emmanuel Macron le-a cerut să o susțină pentru funcția de comisar european pe Sylvie Goulard, chiar dacă această este anchetată de OLAF pentru niște angajări fictive pe care le-a făcut în Parlamentul European.

Așa se face că în timp ce își încordează mușchii împotriva Rovanei Plumb doar pentru că aceasta este propunerea PSD pentru funcția de comisar european, Dacian Cioloș și Dan Barna au devenit mielușei atunci când trebuie să o susțină pe protejata președintelui Franței.

Și acest dublu standard e cu atât mai flagrant cu cât Dacian Cioloș conduce grupu europarlamentar Renew Europe din care face parte Sylvie Goulard.

Dar bineînțeles că pentru Dacian Cioloș și Dan Barna interesele străinilor sunt mult mai importante decât cele ale propriei țări.

Și când ne gândim că unul a fost prim-ministru, iar altul vrea să ajungă președinte.

Continuă să citești

Trending