Ne găsiți și pe

Economic

PSD: IOHANNIS SĂ ÎȘI CEARĂ SCUZE

Publicat

în data de

PSD a reacționat după ce Klaus Iohannis a promulgat, în sfârșit, bugetul de stat pe anul 2019.

Social democrații arată că șeful statului a făcut ceea ce era obligat să facă. Însă din păcate, a făcut-o târziu, iar România a pierdut bani și timp din cauza jocurilor electorale ale lui Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi ceea ce era obligat de Lege să facă, demonstrând că scopul său a fost doar de a întârzia cât mai mult promulgarea Bugetului de stat. Un joc electoral meschin, pe spatele tuturor românilor!”, arată un comunicat al PSD.

De asemenea, social democrații desființează rând pe rând minciunile aruncate de Klaus Iohannis.

„În încercarea de a explica blocarea sistematică a noului Buget, președintele Iohannis a mințit din nou, uitând să spună românilor că avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost dat abia la jumătatea lunii decembrie 2018, o dată cu reîntoarcerea din vacanță a președintelui.

Mai mult, în ziua în care președintele recunoaște că este în grevă, ceea ce românii știau deja de patru ani de zile, PSD a ales să inaugureze lucrările pentru primul tronson din autostrada Moldovei.

Mai mult, printre dispozițiile OUG 114 la care a făcut referire domnul președinte ca fiind contrare interesului românilor, se numără:

Plafonarea prețului la gazele naturale pentru următorii trei ani;
Reglementarea prețului la energie electrică pentru următorii trei ani;
Taxa pe lăcomie: cu cât cresc mai mult ratele românilor, cu atât băncile sunt obligate să plătească taxe mai mari la stat;
Reducerea comisioanelor pentru administratorii privați ai Fondurilor din pilonul II de pensii și raportarea acestor comisioane de performanță în sporirea banilor de pensii ai cetățenilor români;
Creșterea salariului minim pentru angajații cu studii superioare (de la 1.900 lei la 2340 lei) și pentru angajații din construcții (de la 1.900 lei la 3.000 lei).”,
mai arată comunicatul PSD..

Nici minciuna cu majorarea pensiilor nu a rămas netaxată de social democrați. Sau cea precum că nu ar fi bani pentru majorarea salariului minim. Doar că ei au argumente scrise negru pe alb, nu vorbesc așa cum o face Klaus Iohannis după ce îi șoptesc economiștii de casă la ureche.

„În ce privește afirmațiile președintelui Iohannis cu privire la creșterea punctului de pensie constatăm că domnia sa nu doar că citește mai greu, ci și înțelege mai greu ceea ce e scris în programul de guvernare.

În mod fals, președintele induce ideea că punctul de pensie ar fi trebuit să crească de la 1.100 lei la 1.265 lei începând cu 1 ianuarie 2019. Nu există însă niciun angajament în programul de guvernare cu privire la data la care va crește punctul de pensie în 2019. Angajamentul ferm al PSD este ca această creștere să aibă loc în cursul acestui an.

Pentru corecta informare a cetățenilor cităm exact fragmentul relevant din Programul de guvernare: „În 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, în 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.” (pagina 28)

Același lucru este valabil și în cazul pensiei minime: „Pensia minimă va crește de la 520 lei la 640 lei de la 1 iulie 2018. Anual, nivelul acesteia va crește cu cel putin 10% începând cu 2019.” (pagina 78)

În acest sens, îi punem în vedere domnului Iohannis că bugetul pe care tocmai l-a promulgat, după un lung blocaj inutil, prevede creșterea punctului de pensie la valoarea menționată începând cu 1 septembrie 2019, adică în avans față de prevederile Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Același buget, promulgat în cele din urmă de președintele Iohannis, prevede și creșterea pensiei minime cu 10%, de la 640 lei la 704 lei, exact cum e menționat în programul de guvernare.

Totodată sunt prevăzute sumele necesare pentru creșterea salariului minim brut de la 1.900 lei la 2.080 pentru toate categoriile de salariați, cu excepția celor din studii superioare unde creșterea va fi până la 2.350 lei, iar pentru cei din construcții salariul minim brut va fi de 3.000 lei.

Mai mult, bugetul prevede creșterea alocațiilor pentru copii, de la 84 lei la 150 lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități de la 200 lei la 300. Aceste majorări ar fi putut intra în vigoare începând cu 1 martie, dacă președintele Iohannis nu ar fi amânat inutil promulgarea bugetului.

Prin urmare, în loc să acuze PSD și să mintă cetățenii, președintele Iohannis ar trebui să își ceară scuze de la toate categoriile sociale care au fost afectate de întârzierea nejustificată a promulgării Legii bugetului pentru anul 2019., arată comunicatul social demmocraților.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economic

DIN NOU DUBLĂ MĂSURĂ PENTRU ROMÂNIA DE LA COMISIA EUROPEANĂ

Publicat

în data de

Comisia Europeană aplică din nou dubla măsură în ceea ce privește România. De această dată ne referim la Ordonanța 114, care prevede de altfel multe măsuri care deja se aplică în alte state ale Uniunii Europene.

„Sunt grupuri ţintă care îşi susţin interesele şi s-au plimbat foarte multe scrisori în această perioadă. Interesele diferă de la caz la caz. Comisia Europeană a trimis o scrisoare, dar cred că cei doi comisari nici nu au citit scrisoarea pe care au semnat-o şi oricum subiectul pe care dânşii ar fi trebuit să îl ridice, ca doi comisari foarte importanţi la nivel european, cred că aveau o listă mare de alte subiecte de interes pentru întreaga Europă.

De la modul în care se aplică regulile la nivel european, încălcarea regulilor de bună concurenţă la nivel european, modul în care sunt tratate companiile din România la nivel european şi multe alte subiecte”, a arătat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, mai spune ministrul, Ordonanța 114 a deranjat multe interese obscure pe care se pare că și Comisia Europeană la apără.

„În cazul OUG 114, având în vedere rezistenţa puternică, trebuie să recunosc că nu am văzut o astfel de rezistenţă din anii 90 până în prezent cu privire la o astfel de modificare, au fost foarte multe interese atinse. Noi am avut un singur scop, respectiv să aducem pentru cei din România, firme sau persoane fizice, un cost mai mic de finanţare, nimic altceva, dar sigur că atunci când diminuezi un profit, n-o să fie nimeni mulţumit.”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a anunțat din nou că săptămâna viitoare Ordonanța 114 va fi modificată după ce s-a ajuns la un numitor comun cu băncile și cu administratorii Pilonului 2 de pensii. De asemenea a mai explicat Eugen Teodorovici, ROBOR va fi calculat la tranzacțiile bancare din trimestrul anterior, nu ca până acum.

Continuă să citești

Economic

FLORIN CÎȚU TRAGE ȘI RATEAZĂ. DIN NOU

Publicat

în data de

Marele economist de casă al lui Klaus Iohannis, Florin Cîțu, a ieșit la rampă cu ceea ce ar trebui să fie niște acuzații extrem de grave. Liberalul, atât de priceput la cifre, îl acuză pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României.

„Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României și ale aliaților strategici. Acest om, care atenție este minstrul de finanțe al României și în acest moment conduce ședințele ECOFIN, a gândit și plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA dar își continuă expansiunea mascată economică în vederea susținerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă.”, scrie Florin Cîțu pe facebook.

Și urmează o întreagă epopee a înființării Băncii Internaționale de Investiții de către Rusia, căci despre asta este vorba, unde România este acționar. Și cum dă România bani pentru ruși, etc, etc.

Concluzia lui Cîțu este că Teodorovici a trădat interesele României, ale UE și ale SUA în relația cu Rusia.

Dar am vrea să îl întrebăm pe Florin Cîțu altceva. Cine a semnat aderarea României la Banca Internațională de Investiții? Suntem convinși că știe, doar că nu spune, că nu are niciun interes să spună.

Vă spunem noi:

România a ratificat aderarea la Banca Internațională de Investiții în timpul Guvernului Dacian Cioloş, documentul fiind semnat de trei miniștri: Anca Dragu, ministru de Finanțe, Lazăr Comănescu, ministru de  Externe și Raluca Prună, ministrul Justiției.

Și îl mai întrebăm ceva pe Florin Cîțu. De ce atunci când România a aderat la Banca Internațională pentru Investiții a fost bine, iar acum e rău?

Și de ce nu a sărit tot cu atât aplomb Florin Cîțu tot în 2016 atunci când aceeași Bancă Internațională pentru Investiții a fost listată la Bursa de la București și a atras investitori din Germania, Austria, Croatia si Cehia?

Continuă să citești

Economic

CIFRELE DE CARE SE TEM LIBERALII, USR, CIOLOȘ ȘI IOHANNIS

Publicat

în data de

Asistăm în această perioadă la un adevărat asalt al liberalilor, useriștilor, al celor din partidul lui Cioloș, al celor din PMP asupra bugetului construit de Guvernul PSD-ALDE. Bineînțeles, în frunte cu Klaus Iohannis. Și din gura tuturor iese un singur lucru: este rău!

Și vor pe orice cale să îi convingă pe români că le merge prost. Cu salarii mai mari, cu pensii mai mari, cu șomaj la un minim istoric, cu atragere de fonduri europene record, cu locuri de muncă noi, românii sunt forțați de Orban, Cioloș, Băsescu și alți necunoscuți care pozează în mari politicieni că România este aproape de colaps.

Inevitabil ne aducem aminte aici de celebra inflație a lui Florin Cîțu de 12%.

Ce nu le spun toți acești oameni românilor? Nu le spun că atunci când au fost la guvernare, creșterea economică a fost cu minus în România. Nu le spun românilor că ei sunt cei care au tăiat pensii și salarii, nu le psun românilor că ei au blocat construcția autostrăzilor, și ne aducem aici aminte de celebra zicere a lui Băsescu: „nu avem nevoie de autostrăzi”.

Și nu le mai spun românilor că le e frică, le e frică de faptul că PSD îi poate ridica pe români din țărână și îi ajută să nu mai fie sclavi în țara lor.

Și fără niciun alt comentariu, vă invităm să consultați graficul de mai jos:


Continuă să citești

Trending