Ne găsiți și pe

Social

PSD IA BANI DE LA FINANȚAREA PARTIDELOR ȘI ÎI DĂ LA EDUCAȚIE

Publicat

în data de

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a decis să dea cât mai mulți bani la Educație. Iar pentru asta a propus un amendament în care solicită tăierea a 140 de milioane de lei de la finanțarea partidelor, bani care să meargă la Ministerul Educației, pentru programul „o masă caldă în școli”.

Amendamentul este semnat, pe lângă Liviu Dragnea, de Mircea Drăghici, Sorin Lazăr şi Vasile Suciu, liderul deputaţilor PSD.

O măsură demnă de laudă, spunem noi. Însă mai puțin demnă de laudă este reacția liberalilor. Ipocrizia acestora nu are nicio limită.

Astfel se face că după ce, în ultimele zile, Opoziţia a cerut tăierea din banii pe care partidele îi primesc din bugetul de stat, acum PNL acuză introducerea amendamentului prin încălcarea Regulamentului.

Și asta doar pentru că amendamentul vine de la PSD. Cam atât putem spune despre cât de mult le pasă liberalilor de români. Cam atât putem spune despre ce ar fi capabili să facă liberalii dacă ar veni la putere. Dacă ei calcă în picioare nevoile cetățenilor, doar pentru că o propunere bună vine de la PSD.

Îl așteptăm acum și pe președintele Klaus Iohannis să iasă la rampă și să critice propunerea. Bineînțeles, tot cu argumentul că vine de la PSD.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

„PRIMA CASĂ” CONTINUĂ. GUVERNUL A APROBAT BUGETUL

Publicat

în data de

Bugetul pentru programul „Prima Casă” 2019 a fost adoptat astăzi de Guvern printr-un proiect de act normativ. Asta înseamnă că programul, ce permite cumpărarea unei locuințe, va continua și în acest an. Iar Guvernul s-a ținut de cuvânt și a alocat două miliarde de lei pentru program.

„Executivul a aprobat în ședința de Guvern de astăzi plafonul total de garantare pentru anul 2019, aferent programului Prima casă. Două miliarde de lei alocă Ministerul Finanțelor Publice în acest an pentru românii care doresc să își achiziționeze o locuință.”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit unei declarații a ministrului Finanțelor Publice, programul ar putea suferi unele modificări în acest an, în sensul că se va îndrepta mai mult spre partea socială a proiectului.

Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceiaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern.

„Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi prin Prima Casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi.”, a explicat Eugen Teodorovici.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, de la lansarea programului ‘Prima Casă’ în anul 2009 până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 de miliarde de lei. De la începutul anului 2018 şi până la finele lunii octombrie 2018 numărul garanţiilor acordate era de 17.915, iar valoare totală a acestora de 1,7 miliarde lei.

Continuă să citești

Social

HULIGANII DE LA #REZIST (FOTO)

Publicat

în data de

În lupta lui Iohannis și a acoliților săi împotriva independenței justiției, huliganii de la #rezist au fost trimiși din nou în stradă. Și au făcut ce au știut ei mai bine.

Au vandalizat sediul Ministerului Justiției. Huliganii au aruncat cu ketchup pe pereții clădirii, ba chiar au distrus și o mașină pe care s-au urcat pentru a ajunge cât mai sus pe pereții sediului ministerului.

Mai mult, foarte mândri de acțiunile lor, huliganii de la #rezist au și postat pe rețelele de socializare urmările vandalizării.

Iar când au venit jandarmii, toti ei erau victime și țipau ca din gură de șarpe că nu au făcut nimic.

Și poate au dreptate. Este foarte probabil să nu fi făcut nimic, pentru că huliganii de la #rezist nu au voință proprie, ei sunt dirijați de oameni ca Iohannis și singura lor treabă e să răspundă la comenzi. Mai ales că sunt plătiți regește pentru atacurile date asupra instituțiilor statului.

Și dacă tot a venit vorba de plată: oare ce se mai întâmplă cu dosarul deschis de DIICOT privind milioanele primite de huligani prin tot felul de rețele străine care lucrează în țara noastră pentru subminarea statului român, și care se bucură de susținerea necondiționată a lui Iohanni și a acoliților săi?

Continuă să citești

Social

GUVERNUL ADOPTĂ ORDONANȚA DE MAJORARE A ALOCAȚIILOR

Publicat

în data de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul adoptă ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 martie 2019.

”În ședința de astăzi vom adopta Ordonanța de Urgență prin care se vor mări alocațiile. Astfel, începând cu 1 martie copii cu vârste de până la 2 ani vor primi 300 de lei alocație. Aceeași sumă o vor primi și copiii cu dizabilități. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor primi alocații mărite la 150 de lei. Îmi exprim speranța că președintele nu va bloca demagogic Legea bugetului.”, a spus Viorica Dăncilă înaintea ședinței de Guvern.

Guvernul adoptă ordonanța de majorare a alocațiilor după ce într-un exercițiu demagocic și plin de ipocrizie, liberalii au depus un amendament la Lagea bugetului în acest sens, pentru ca apoi să se poată lăuda cu ce lucruri mari fac ei pentru români.

Doar că într-un dispreț nici măcar disimulat pentru aceiași români, liberalii nici nu au știut cum să facă amendamentul, au greșit și cifrele și sursa de finanțare a majorării alocațiilor. În plus, dacă ne luam după amendamentul liberalilor, copiii ar fi primit alocații mai mari doar în acest an pentru că amendamentul ar fi fost prins doar în Legea bugetului pe 2019.

Și pentru ca mizeria liberalilor să fie totală, deși s-au bătut cu pumnul în piept că ei au reușit mărirea alocațiilor, tot ei au votat cu o mare veselie împotriva bugetului, deci și împotriva propriului amendament.

Continuă să citești

Trending