Ne găsiți și pe

POLITICĂ

PREMIERUL DĂNCILĂ, DESPRE EGALITATEA DE GEN LA BRUXELLES

Publicat

în data de

Premierul Dăncilă a vorbit joi, în cadrul unei conferințe susținute la Bruxelles, despre eforturile Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene în privința egalității de gen.

„Unul din obiectivele majore ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene îl reprezintă egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pe piaţa forţei de muncă”, a transmis Viorica Dăncilă la Bruxelles, susținând faptul că România este unul dintre susținătorii principali pe plan european în ceea ce privește inițiativele cu scopul egalității de șanse din întreg spațiul al Uniunii.

„Ca prim-ministru al României, ca femeie, cred cu tărie că femeile au drepturi egale cu bărbaţii, că au puterea şi determinarea de a aduce binele şi evoluţia societăţii şi, mai ales, că pot fi lideri înţelepţi şi carismatici, care pot crea o versiune mai bună a lumii actuale”

„Atât din perspectivă naţională, cât şi europeană, autonomia economică a femeilor, ca pilon al egalităţii de gen, necesită adoptarea de măsuri pentru diminuarea diferenţelor salariale între femei şi bărbaţi, încurajarea antreprenoriatului în rândul femeilor şi promovarea unor acţiuni care să contribuie la o mai bună reprezentare a femeilor în poziţii de decizie atât la nivelul instituţiilor publice, cât şi în cadrul instituţiilor private”, a mai punctat premierul Dăncilă.

Prim-ministrul a subliniat și necesitatea reducerii decalajului dintre statele membre ale Uniunii Europene cu privire la rolurile şi poziţiile femeilor în societate, fiind necesară găsirea unui echilibru între salariile primte de către bărbați și cele primite de către femei.

În cadrul conferinței „Born to be Leaders” au participat și vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European Maria Joao Rodrigues şi directorul general DG Just, Tiina Astola.

POLITICĂ

Liberalii încep să cumpere voturi

Publicat

în data de

Liberalii vor să fraudeze alegerile europarlamentare. Și fac ce știu ei mai bine: cumpără voturi.

Se întâmplă în Călărași, acolo unde viceprimarul PNL Dragoș Florin Roman a pus ochii pe două cartiere locuite majoritar de cetățeni romi și turci și se pare că intenționează cumpărarea voturilor contra sumei de 50 lei pentru fiecare votant.

Potrivit unor informații, viceprimarul liberal a și desemnat trei oameni, Daniel Stancu, expert local rromi în cadrul Primăriei Călărași și președinte al Partidei Romilor „Pro Europa”, Cosmin Lucian Stancu, fiul lui Daniel Stancu și Geapon Karani zis Ali Turcul, lider al comunitatii turce din Călărași, care să meargă din ușă în ușă pentru a convinge cetățenii să voteze pentru PNL și pentru referendumul lui Iohannis, în schimbul celor 50 de lei.

Potrivit acelorași informații, au și fost identificate două secții de votare cu risc ridicat de fraudare a alegerilor.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primar PSD, împiedicat să voteze

Publicat

în data de

Scandal la secția de votare a comunei Ghimpați din județul Giurgiu, Primarul comunei, Constantin Cărăpănceanu, a fost împiedicat să voteze.

Edilul a fost oprit și bruscat la intrarea în secția de votare de un membru al unui ONG, care avea rol de observator.

Potrivit edilului Cărăpănceanu, același individ a făcut scandal și la alegerile din 2016, însă atunci reprezenta un partid politic.

„Este adevărat, nu am fost lăsat să votez la secția unde figurez pe lista electorală permanentă, și nu de către vreun membru al comisiei, ci de un observator al unui ONG. Personajul a mai fost în anul 2016 în secția de votare, dar atunci din partea unui partid politic, și, ca și acum, a provocat și atunci scandal. La vremea aceea, a fost scos din secția de votare. Acum, la fel, a încercat să agite spiritele…

Spunea că nu am ce căuta în secția de votare, că aduc oamenii, că influențez votul, etc. S-au luat măsuri, a fost scos în afara secției de votare, unde, de asemenea, a continuat să provoace scandal, a incitat câțiva cetățeni de etnie romă, a început să filmeze…În final, mi-am exercitat dreptul la vot, fără alte incidente.”, a declarat Constantin Cărăpănceanu pentru Jurnalul Giurgiuvean.

Continuă să citești

POLITICĂ

USR îndeamnă la incidente

Publicat

în data de

USR vrea să creeze incidente la secțiile de votare. Mai ales la cele din diaspora. Potrivit unui mesaj intern dat în partid, membrii USR sunt îndemnați să provoace scandaluri și care să escaladeze până la adevărate revolte.

„Către toate organizaţiile USR Diaspora: avem semnale că votul pe diaspora este unul favorabil PSD. Avem de făcut următoarele lucruri pentru a remedia situaţia:

1. Trebuie create incidente la secţiile de în marile capitale din UE pe motiv că nu sunt suficiente secţii/urne de de vot. În acest sens trebuie create cozi artificiale de unde să postăm cât mai multe filmuleţe şi live-uri.

Pasul 2: trebuie să ne sunăm toţi prietenii şi cunoscuţii pentru a-i convinge să meargă la vot. Îi putem ajuta cu masă şi transport. Atenţie, trebuie mobilizaţi numai cei care ştim că votează Alianţa 2020. Vă rugăm nu transmiteţi mesajul mai departe/nu faceţi capturi pentru că s-au mai scurs informaţii în presă şi sunt greu de contracarat.”, se arată în mesajul dat de USR Diaspora.

sursă foto: stiripesurse.ro

Nu este prima dată când USR îndeamnă la producerea unor incidente la secțiile de votare. În timpul campaniei electorale, tot un mesaj intern cerea membrilor să creeze scandal la secțiile de votare din țară.

sursă foto: stiripesurse.ro

Un alt mesaj cu iz de încălcare a legii vine de la PNL, care își îndeamnă observatorii din secțiile de votare să forțeze cetățenii să voteze și pentru referendum, chiar dacă aceștia refuză.

sursă foto: stiripesurse.ro

Continuă să citești

Trending