Ne găsiți și pe

POLITICĂ

PONTA O VEDE PE CORINA CREȚU PREȘEDINTE

Publicat

în data de

Ponta visează că următorul președinte al României va fi o femeie, mai precis Comisarul European, crescut și susținut de PSD.

Are și Ponta o dorință, chiar dacă nu o recunoște, nu aceea de-a fi un mic PSD, ba din contră, aceea de-a fi marele PSD. Acesta spune că nu vrea să fie micul PSD, doar că, din păcate, pentru el, fix asta este. Dacă ne uităm la oamenii de lângă el nu putem spune că nu i-am ști de la PSD, decât dacă nu am deschis niciodată un televizor pe știri sau nu am citit din fragedă pruncie un ziar. PSD-iștii pârâți ai lui Ponta acum se simt „liberi„ să facă ce doresc. Probabil că în urma unor discuții avute în cadrul partidului, au decis cu toții că doar Corina Crețu îi poate scoate din mizeria în care au intrat.

Mai greșit de atât nici că se poate, dar cine suntem noi să ne punem în calea lor. Partid securist sau nu, Pro România nu va trece nici de pragul de jos.

Marele anunț, de fapt și de drept este acela că nu va mai candida Daciana Sârbu, pentru că, spune Ponta „Daciana Sârbu nu va mai candida. Vor mulți să fie pe liste. Vom trimite acolo doar oameni exprimentați„. Putem fi de acord că Daciana Sârbu nu este foarte experimentată, dar tocmai soțul ei să spună asta…

Bine, era o glumă, nu, acesta nu este un anunț. Pentru că, la drept vorbind, nu știu cui îi pasă dacă Daciana Sârbu va fi pe lista pentru europarlamentare sau nu. Sigur că Ponta a vrut să anunțe populația că are candidat pentru președinție. Nu că ar fi fost ceva neașteptat.

De altfel, actualul comisar european va ocupa și locul 2 pe listele pentru europarlamentare. Marian Neacșu, proaspăt tranferat în Pro România, după exluderea din PSD, unde a fost secretar general, va coordona campania pentru alegerile europarlamentare a partidului lui Ponta.

”E o prosteală că securiștii au venit în Pro România. În 2016, cine i-a pus pe listă, nu domnul Dragnea? Domnul Marian Neacșu va fi șef al campaniei pentru europarlamentare. Eu voi deschide lista, Corina Crețu va fi pe locul 2, dar eu nu voi merge, voi rămâne în Parlamentul de la București. Daciana Sârbu nu va mai candida. Vor mulți să fie pe liste. Vom trimite acolo doar oameni exprimentați.

Ioan Rus e consilierul meu, eu mă înconjor cu oameni cu experiență mai mare decât mine, mai deștepți. Eu nu vreau ca Pro România să fie un PSD mai mic.

Pe Tudose nu a avut curajul să îl dea Dragnea afară. A plecat el pentru că s-a săturat.

Îmi pare rău că nu am fost mai atent, mai experimentat (n.r. referitor la cearta cu Liviu Dragnea).

O să susținem un candidată de stânga care poate să intre în turul II. Corina Crețu este foarte bună. Cu Gabriela Firea am relații bune. Nu se pune problema să intre în Pro România. Nu poate să plece din PSD pentru că își pierde mandatul.”, a precizat Ponta.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

IPOCRIZIA PNL LOVEȘTE DIN NOU (DOCUMENT)

Publicat

în data de

Vă mai aduceți aminte ziua de 6 februarie când PNL anunța cu surle și trâmbițe că a depus un proiect de eliminare a pensiilor speciale?

Cum strigau cei de la PNL și se băteau cu pumnul în piept că datorită lor românii nu vor mai plăti bani în plus pentru parlamentari, judecători, militari, diplomați?

E drept că între timp Senatul adoptase deja un proiect care prevedea anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanti, precum Avocatul Poporului, deputati si senatori, diplomati. Dar nu contează, PNL anunța cum a făcut dreptate.

Dar ce să vedem? Tot PNL, la două săptămâni distanță a depus un document prin care cer retragerea proiectului de lege care interzice pensiile speciale.

Da, exact, liberalii au făcut un spectacol demagogic, după care, ascunși de ochii opiniei publice, au arătat că de fapt nu vor să renunțe la pensiile speciale.

După cum se vede din documentul depus la Camera Deputaților, printre semnatarii cererii de retragere este și Florin Cîțu, cel care se bate până în pânzele albe pentru banii românilor.

Iar dacă îl întreabă cineva de ce nu vrea să renunțe la pensia specială, ce răspunde?

Vă spunem noi: „e un atac ciudat împotriva mea. Știam că le inspir teamă.”, a afirmat Cîțu pe pagina lui de facebook.

Partea cu atacul nu o înțelegem, dat fiind faptul că doar s-a semnalat că semnătura lui este pe documnetul respectiv, însă dacă așa îi place lui Cîțu să creadă, că cineva îl ia în serios, nu ne băgăm.

La partea cu Florin Cîțu inspirând teamă, aici suntem de acord cu el. Suntem înspăimântați că nimeni nu îl oprește din elucubrațiile lui cu privire la colapsul economiei, la inflația de 12% și multe alte prostii.

Continuă să citești

POLITICĂ

USR ÎL TRĂDEAZĂ PE IOHANNIS

Publicat

în data de

Cei de la USR îl dau de gol pe Klaus Iohannis că nu a citit nici măcar un rând din bugetul pe care l-a criticat ieri, prin vocea purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Useriștii spun că tot ce a citit Mădălina Dobrovolschi de pe foi reprezintă critici aduse de USR încă de când proiectul era pe site-ul Guvernului.

„Declaraţia de miercuri a preşedintelui este o declaraţie cu care USR a ieşit inclusiv de când acest buget a fost publicat pe site-ul Guvernului. Văd faptul că preşedintele critică şi el exact ceea ce noi, USR, am criticat încă de când am văzut acest buget.”, a declarat deputatul Cristina Prună.

Ce mai putem spune după o astfel de afirmație? Cum poți tu, președinte de țară, să copii niște critici venite de la niște așa-numiți oameni politici, care habar nu au nici de economie, nici de societatea românească, nici de politică.

Cum poți tu, președinte al României, să dai de înțeles că respingi bugetul pentru că așa li se pare useriștilor. Chiar nu ai o ideea mai bună? Probabil că nu, probabil că nu există niciun motiv să respingi bugetul, iar cel mai la îndemână au fost niște ieșiri ale celor din USR.

Dar nu ai de unde să știi tu, președinte de țară, dacă bugetul e bun sau rău, dacă nici măcar nu ai avut bunul-simț să îl citești. Sau să ți-l citească și să ți-l explice cineva, pentru că la viteza ta, Klaus Iohannis, probabil că trece 2019 până citești și înțelegi cum stă treaba cu economia. Nu că la altele te-ai pricepe prea tare.

Dar Cîțu, Florin Câțu, nu a avut nicio idee?

Continuă să citești

POLITICĂ

IOHANNIS ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA. DIN NOU

Publicat

în data de

Klaus Iohannis mai face o dovadă că legea fundamentală a țării e opțională pentru el. Șeful statului a refuzat să dea un răspuns privind noii miniștri din Guvernul Dăncilă, iar interimatul Rovanei Plumb și al lui Eugen Teodorovici, la Transporturi și Dezvoltare a expirat. Pentru că, după cum scrie în Constituție, interimatul nu poate fi mai lung de 45 de zile.

„Nu avem, din păcate, niciun semn de la Cotroceni. Preşedintele Iohannis a emis un decret prin care a numit doi miniştri interimari, fără să facă precizarea pe ce perioadă îi numeşte. Se presupune că până când prim-ministrul îi face o propunere, o nominalizare pentru titularii celor două ministere, lucru care s-a şi întâmplat.

Doamna prim-ministru a înaintat ieri propunerile pentru cele două ministere. Este în vigoare decretul prin care cei doi au fost desemnaţi miniştri interimari, preşedintele neemiţând un nou decret care prin care să le înceteze mandatul miniştrilor interimari.

Este adevărat că textul Constituţiei prevede că interimatul durează cel mult 45 de zile, însă nu e culpa guvernului. Guvernul trebuie să funcţioneze. Este rolul preşedintelui să verifice prevederile constituţionale şi să-şi îndeplinească obligaţiile constituţionale.”, a declarat Toni Greblă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind miniştrii interimari, Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor şi Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Iar potrivit articolului 107 din Constituţie, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depăşi 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

Însă de ce i-ar păsa lui Klaus Iohannis că încalcă acest „mic” detaliu, atât timp cât misiunea lui e să blocheze Guvernul.


Continuă să citești

Trending