Ne găsiți și pe

International

MODEL DIN FRANȚA PENTRU KLAUS IOHANNIS

Publicat

în data de

Președintele Klaus Iohannis, cel care se crede un fel de zeu al României după cum se comportă de câtva timp, are un model care îi vine mănușă. Oferit de nimeni altul de cât de bunul său prieten, sau poate chiar angajatorul lui Iohannis, Emmanuel Macron, președintele Franței.

Care face la el în Franța ce vrea cu justiția, așa cum încearcă și Iohannis la noi.

Dar să mergem în Franța și să vedem ce a făcut Macron pentru a controla justiția: a numit la Consiliul Constituțional, echivalentul Curții Constituționale de la noi, niște politicieni apropiați. Politicieni care nu au nici în clin, nici în mânecă cu dreptul, cu sistemul judiciar, iar Constituția au citit-o atunci când au depus jurământul, și atunci doar un paragraf.

Și vorbim aici despre fostul ministru al Agriculturii, Jacques Mézard, senatorul François Pillet și nimeni altul decât Alain Juppé, fost premier al Franței și actual primar al Bordeaux-ului.

Ca o coincidență, Alain Juppe a fost numit în Consiliul Constituțional după ce exact la începutul acestui an s-a distanțat de Partidul Republican din care face parte și a declarat că Emmanuel Macron este omul car educe Franța pe direcția corectă. Cât despre legăturile lui Juppe cu justiția, acestea se reduc la o condamnare din 2005, pentru că a folosit personal plătit de statul francez ca să lucreze în folosul partidul său politic.

Și Juppe nu e singurul prieten al lui Macron din noua componență a Consiliului Constituțional. Al doilea este Jacques Mézard, care a venit chiar la nominalizarea președintelui francez. Mezard a fost schimbat din Guvern chiar la finele anului trecut și toată lumea a crezut în dizgrație. Nu a fost așa, Macron l-a pregătit pentru altceva: să îi apere spatele în cea mai înaltă instituție juridică din Franța. Mezard a fost ministru al Agriculturii și mai apoi al Ministerului Coeziunii Teritoriului.

Cât despre cel de-al treilea nou membru al Consiliului Constituțional, senatorul François Pillet, acesta este nimeni altul decât cel care a semnat celebrul amendament prin care dorea blocarea presei prin cenzurarea site-urilor instituțiilor de presă din Franța.


Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

International

FINLANDA NE DĂDEA LECȚII, DAR A RĂMAS FĂRĂ GUVERN

Publicat

în data de

Finlanda, care dădea lecții României înainte de preluarea președinției Consiliului UE, rămâne fără guvern cu 4 luni înainte de a prelua mandatul de la noi.

Acum, cu capul în pământ, premierul demisionar Juha Sipilä a spus printre altele că speră ca Finlanda să aibă un nou guvern înainte de a prelua la 1 iulie, de la România, președinția Consiliului Uniunii Europene.

În noiembrie anul trecut, același politician finlandez de centru-dreapta declara într-un interviu acordat radioului public finlandez că țara sa ar putea prelua președinția UE de la 1 ianuarie în locul României, dacă va primi o solicitare din partea Bucureștiului.

Roata se întoarce însă, astfel că o propunere similară a venit astăzi, bineînțeles în mod ironic, de la ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu.

”În contextul bilanțului celor două luni de succes al Președinției Române la Consiliul UE aș putea să afirm că România, dacă e nevoie, este pregătită să-și prelungească perioada mandatului și pentru a două parte a anului 2019, în condițiile în care președintele Finlandei a acceptat azi demisia guvernului Sipila.”, a declarat Alexandru Petrescu.

Premierul finlandez Sipilä a spus, astăzi, cu ocazia anunțării demisiei, că guvernul său își va continua activitatea cu titlu de interimat, până la formarea noii majorități parlamentare în urma alegerilor programate pentru 14 aprilie.

În ultimii 14 ani diferite guverne finlandeze au încercat fără succes să pună în aplicare reforme sociale și medicale.

Continuă să citești

International

LIDER DIN PARLAMENTUL EUROPEAN, BANI PENTRU LOBBY

Publicat

în data de

Vine și de dă nouă lecții despre servirea interesului cetăţenilor, însă el se vinde oricărei firme dispusă să îl plătească pentru a-i face lobby în Parlamentul European.

Vorbim despre nimeni altul decât despre liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

„Ştiu ce îi este tolerat domnului Verhofstadt în Belgia şi la Bruxelles şi ştiu de ce acest domn – cu gesturi ample, chiar populiste, în timp ce livrează discursuri, nu ar vrea să fie niciodată cetăţean sau parlamentar român: pentru că l-ar lua ANI instant! În condiţiile în care un parlamentar român nu se poate autoriza nici măcar ca şi producător agricol, domni precum Verhofstadt încasează sute de mii de euro de la firme de lobby şi ocupă funcţii în conducerile unor corporaţii cu interese peste tot în Europa!

Ca să fiu mai clar, conform presei, în 2018 domnul Verhofstadt a încasat, pe lângă modestul salariu de la Parlamentul European, între 900.000 şi 1,4 milioane de euro din diverse alte activităţi! Se află astfel în top 3 în Parlamentul European.“, a explicat eurodeputatul PSD, Emilian Pavel.

Cu toate astea, Verhofstadt este foarte vocal când vine vorba să critice pe alții.

„Desigur, aceste practici nu sunt ilegale în Parlamentul European, dar eu nu voi putea primi niciodată lecţii de la nicio persoană care, culmea ipocriziei, se preface că apără interesele cetăţenilor europeni în timp ce poate sugera legislaţii favorabile pentru companiile de la care ia sute de mii de euro şi din consiliile cărora face parte. Doar la Bruxelles, pentru că la noi i-ar lua ANI pe toţi.

Trebuie să ne uităm mereu cu multă atenţie la cine ce spune despre România pentru că toţi aceşti oameni care clamează că ne vor binele, nu îşi văd de fapt decât propriul interes, de cele mai multe ori ascuns, dar extrem de bine plătit.

Recent, un parlamentar PNL a mers cu pâra la acest domn care «ne vrea binele», Guy Verhofstadt, acuzând coaliţia PSD-ALDE că atacă nici mai mult nici mai puţin decât independenţa BNR, în condiţiile în care BNR este atât de atacată, săraca, încât îşi permite să nu participe la audierile din Parlament la care este invitată. Doar în România şi doar în mintea PNL – USR – Cioloş şi alţii… Nu ştiu unde altundeva aşa ceva ar fi tolerat.“, susţine europarlamentarul Emilian Pavel.


Continuă să citești

International

DOAR DER SPIEGEL MAI CREDE CE SCRIE DER SPIEGEL

Publicat

în data de

“Falsificatorul de primă clasă”, așa descriu marile publicații internaționale cotidianul german Der Spiegel, după ce și-a denunțat jurnalistul-vedetă, premiat recent pentru un reportaj despre Siria.

Odată demascat, cotidianul german, cândva celebru, se confruntă astăzi cu cea mai mare criză de credibilitate, urmată de o scădere dramatică a numărului de cititori.

Faimoasa publicație franceză Le Monde notează despre supraapreciatul jurnalist Der Spiegel, Claas Relotius, că a scris „lucruri pur și simplu imaginare”, în timp ce publicația pro-europeană Politico îl descrie drept “falsificatorul de primă clasă” și se întreabă cum a fost posibil ca un ziar de referință în presa internațională să cadă pradă știrilor fabricate.

Iar nedumeririle nu se opresc aici.

Jurnaliștii de la Politico vor să înțeleagă de ce autorul articolelor trucate nu a fost identificat la timp ba, mai mult, i s-a permis sa continue să publice informații denaturate sau chiar false.

Cotidianul german nu este iertat nici de publicația online Quartz, care notează că “Povestirile false ale jurnalistului german despre America sunt folosite ca armă de extrema dreaptă”.

Quartz mai scrie că „Spiegelgate” este un cadou pentru grupurile de extremă dreaptă care pun la îndoială credibilitatea mass-media”, în timp ce Times informează cum „membrii Partidului de extremă dreapta din Germania, AfD, descriu principalele canale media drept ” Lügenpresse”sau” presa mincinoasă „, termen folosit de naziști în anii 1920 înainte de a se ridica la putere”.

Tot din Quartz mai aflăm și că “Membrii partidului nu au încetat niciodată să folosească știrile Der Spiegel drept arme în mesaje către adepții lor pe social media. De exemplu, așa cum a scris și ziarul Times, un parlamentar AfD a notat pe Twitter: „Der Spiegel, purtătorul de cuvânt auto-declarat, care îl vorbește de rău pe Trump, AfD și alții, a furnizat știri false ani de zile”.

Despre scandalul Der Spiegel a vorbit și Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell. Oficialul acuză publicația ca fiind “tendențioasă și părtinitoare”.

Reprezentanții Der Spiegel au afirmat că acesta este „unul din momentele cele mai dificile din cei 70 de ani de istorie”. Publicația, care a fost fondată în 1947, a anunțat că va demara o anchetă în acest sens, promițând transparență totală.
Însă, deși a trecut aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului, publicația germană încă nu s-a ținut de cuvânt.

Continuă să citești

Trending