Ne găsiți și pe

Social

MINISTERUL TINERETULUI, SPRIJIN PENTRU TINERII ROMÂNI DIN MEDIUL RURAL

Publicat

în data de

Ministerul Tineretului și Sportului, prin Remus Munteanu, a semnat miercuri, împreună cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, un protocol de colaborare, cu scopul de a sprijini tinerii din mediul rural.

Protocolul prevede sprijinirea tinerilor prin proiecte precum construirea de infrastructură sportivă sau oportunități de bussines în zonele rurale în care tinerii sunt dezavantajați.

”Măsurile dedicate tineretului în cadrul programului de guvernare menţionează printre altele crearea unui program al egalităţii de şanse pentru tinerii proveniţi din medii dezavantajate, cu accent pe tinerii din mediul rural”, a subliniat Remus Munteanu.

”Pentru a pune în practică cele mai de sus, la iniţiativa şi în urma demersurilor făcute de MTS, având totodată în vedere scopul şi obiectivele FNGAL, am convenit încheierea acestui acord strategic de colaborare. Parafarea acestei colaborări coincide cu demersul de consolidare al parteneriatului privat ce va aduce beneficii tinerilor din mediul rural. Rezultatele de cercetare, inclusiv barometrul situaţiei tineretului aferent anului 2018, realizat de către MTS, în colaborare cu laboratorul de tineret din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, plasează tinerii din mediul rural în grupul persoanelor cu oportunităţi reduse care necesită intervenţii consistente, integrate, adaptate nevoilor şi aspectelor problematice, certificând astfel demersul nostru ca unul oportun şi necesar. Îmi revine onoarea de a semna parteneriatul de astăzi şi sper să fie într-un ceas bun şi cu rezultate pozitive în viaţa tinerilor de la satele din România”a mai precizat Munteanu.

”Ideea noastră ar fi ca aceşti tineri din mediul rural să-i grupăm în întâlniri în centrele noastre de agrement pentru a discuta cu ei, pentru a identifica problemele cu care se confruntă, pentru a-i îndruma în viaţă. Împreună cu colegii de la FNGAL să fim prezenţi în viaţa lor”, a adăugat oficialul.

Alexandru Potor, președinte al Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală, a explicat componența Grupurilor de Acțiune Locale, acestea acoperind 93% din suprafața României, implementând strategii de dezvoltarea locală.

”În total, la nivel naţional, Grupurile de Acţiune Locală din România implementează aproximativ 600 milioane de euro, resurse europene pentru dezvoltare de proiecte, în special în mediul rural şi mic urban, oraşe sub 20.000 de locuitori. Sunt 239 de asemenea grupuri de acţiune locală, iar FNGAL este organizaţia umbrelă pentru toate aceste GAL-uri. Am simţit că e nevoie să facem un pas mai departe în demersurile noastre comune, acela de a sprijini tinerii din mediul rural. Resurse financiare importante sunt gestionate prin intermediul GAL-urilor, iar până în momentul de faţă sunt 5.000 de proiecte care au fost deja contractate şi se află în implementare în mediul rural şi mic urban. Estimăm ca în 2-3 ani, să ajungem undeva la 11.000 de proiecte”, a mai precizat Potor.

Social

VENITURI MAI MARI PENTRU MII DE ANGAJAȚI

Publicat

în data de

Vești foarte bune pentru mii de angajați. Începând de mâine, vor beneficia de un nou spor după ce legea pentru aprobarea ordonanței de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, cei angajați în învățământul universitar și preuniversitar vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).

De asemenea, cei angajați în învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională, vor beneficia de o majorare salarială de 15%.

De asemenea, au fost schimbate și condițiile de modificare a salariului.

Astfel, în situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație, se arată în lege.

Continuă să citești

Social

CARMEN DAN IA ATITUDINE ÎN SCANDALUL DOCTORATELOR

Publicat

în data de

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat modificarea ordinului de ministru prin care angajații cu titlul de doctor primesc spor de doctorat, precizând că nu i se pare normal ca un agent care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să primească acest beneficiu.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliție, am considerat că impunerea unor norme de integritate față de angajații care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care și-au obținut doctoratele în Academia de Poliție.

În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de lege și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu.”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunțat că instituția pe care o conduce plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar.

„Mi se pare corect ca instituția să plătească sporul de doctorat dacă studiile respectivului angajat pot fi valorificate în munca pe care acesta o prestează pentru instituție. Cu toții ne dorim angajați calificați și bine pregătiți, iar această supra-calificare în domeniul de activitate înțelegem că trebuie retribuită.

Angajatorul nu poate plăti însă faptul că un angajat își finalizează doctoratul într-un domeniu care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o prestează. Personal aș prefera să folosim anual o sumă cu cel puțin tot atâtea cifre pentru reabilitarea, construcția sau renovarea unor spații adecvate muncii noastre.”, a mai spus Carmen Dan.


Continuă să citești

Social

COSTURILE SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ IAȘI AU FOST APROBATE

Publicat

în data de

Costurile spitalului se ridică la 500 de milioane de euro cu TVA, 100 de milioane reprezentând doar echipamentele medicale.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate  de la Cluj”,a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Structura Spitalului va cuprinde 850 de paturi în regim de spitalizare continuă, și 40 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul Regional va fi organizat pe centre de servicii, unde vor fi utilizate tehnologii avansate, de înaltă complexitate, având servicii integrate de ambulatoriu, incluzându-se în cadrul acestuia tehnologii de diagnostic și tratament de porformanță la nivel ridicat.

Continuă să citești

Trending