Ne găsiți și pe

Social

MINISTERUL TINERETULUI, SPRIJIN PENTRU TINERII ROMÂNI DIN MEDIUL RURAL

Publicat

în data de

Ministerul Tineretului și Sportului, prin Remus Munteanu, a semnat miercuri, împreună cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, un protocol de colaborare, cu scopul de a sprijini tinerii din mediul rural.

Protocolul prevede sprijinirea tinerilor prin proiecte precum construirea de infrastructură sportivă sau oportunități de bussines în zonele rurale în care tinerii sunt dezavantajați.

”Măsurile dedicate tineretului în cadrul programului de guvernare menţionează printre altele crearea unui program al egalităţii de şanse pentru tinerii proveniţi din medii dezavantajate, cu accent pe tinerii din mediul rural”, a subliniat Remus Munteanu.

”Pentru a pune în practică cele mai de sus, la iniţiativa şi în urma demersurilor făcute de MTS, având totodată în vedere scopul şi obiectivele FNGAL, am convenit încheierea acestui acord strategic de colaborare. Parafarea acestei colaborări coincide cu demersul de consolidare al parteneriatului privat ce va aduce beneficii tinerilor din mediul rural. Rezultatele de cercetare, inclusiv barometrul situaţiei tineretului aferent anului 2018, realizat de către MTS, în colaborare cu laboratorul de tineret din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, plasează tinerii din mediul rural în grupul persoanelor cu oportunităţi reduse care necesită intervenţii consistente, integrate, adaptate nevoilor şi aspectelor problematice, certificând astfel demersul nostru ca unul oportun şi necesar. Îmi revine onoarea de a semna parteneriatul de astăzi şi sper să fie într-un ceas bun şi cu rezultate pozitive în viaţa tinerilor de la satele din România”a mai precizat Munteanu.

”Ideea noastră ar fi ca aceşti tineri din mediul rural să-i grupăm în întâlniri în centrele noastre de agrement pentru a discuta cu ei, pentru a identifica problemele cu care se confruntă, pentru a-i îndruma în viaţă. Împreună cu colegii de la FNGAL să fim prezenţi în viaţa lor”, a adăugat oficialul.

Alexandru Potor, președinte al Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală, a explicat componența Grupurilor de Acțiune Locale, acestea acoperind 93% din suprafața României, implementând strategii de dezvoltarea locală.

”În total, la nivel naţional, Grupurile de Acţiune Locală din România implementează aproximativ 600 milioane de euro, resurse europene pentru dezvoltare de proiecte, în special în mediul rural şi mic urban, oraşe sub 20.000 de locuitori. Sunt 239 de asemenea grupuri de acţiune locală, iar FNGAL este organizaţia umbrelă pentru toate aceste GAL-uri. Am simţit că e nevoie să facem un pas mai departe în demersurile noastre comune, acela de a sprijini tinerii din mediul rural. Resurse financiare importante sunt gestionate prin intermediul GAL-urilor, iar până în momentul de faţă sunt 5.000 de proiecte care au fost deja contractate şi se află în implementare în mediul rural şi mic urban. Estimăm ca în 2-3 ani, să ajungem undeva la 11.000 de proiecte”, a mai precizat Potor.

Social

Lider USR deasupra legii

Publicat

în data de

Useriștii, așa numiții oameni noi din politică, sunt de fapt niște oportuniști și niște oameni care vor să ajungă la putere pentru a face orice doresc.

O afirmație care poate fi demonstrată foarte simplu prin faptele unui lider USR din Timiș.

Care crede că este deasupra legii. Vorbim despre liderul USR Traian Vuia, Dan Lupulescu care a ignorat un echipaj de poliție ce i-a făcut semn să oprească la un control de rutină.

Ba mai mult, i-a și sfidat pe polițiști și a încetinit în dreptul lor, după care a plecat fără să oprească.Omul nostru a plecat acasă, acolo unde au ajuns și polițiștii care i-au cerut actele. Surpriză și mai mare, liderul USR a început să îi certe și să îi întrebe cum de își permit să îl oprească pe el, ditamai politicianul.

Polițiștii nu s-au lăsat însă intimidați și i-au reținut permisul și i-au aplicat și o amendă.

Asta este politica pe care o fac useriștii, ăștia sunt oamenii noi din politică. Noroc că nu vor ajunge niciodată la putere.

Continuă să citești

Social

Pachete medicale extinse pentru români

Publicat

în data de

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că ministerul pe care îl conduce va semna un acord cu Banca Mondială pentru accesarea unor fonduri cu scopul de a extinde pachetul de servicii medicale oferite populației neasigurate.

În plus vor fi bani, tot de la Banca Mondială, și pentru a-i ajuta pe medicii de familie să își achiziționeze echipamente medicale, să își doteze cabinetele și chiar să își cumpere ambulanțe.

„Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială, la care lucrăm de câteva luni de zile, a fost negociat. În iulie se aprobă de către boardul Băncii Mondiale. Undeva se face către un miliard de euro, împreună cu ce mai alocăm de la stat. Asta este dorința.

Este adresat în special pentru diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicilor de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenței primare medicale, categoriilor de populație neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie.

Acesta va fi conceptul, o schemă de ajutor de stat prin care medicii de familie, cei 11.000 de medici de familie, să își poată finanța nevoile sau dorințele de a desfășura o anumită activitate. Nu numai adeverințe și consult sumar, să fie aceste activități care să poată fi prestate de către medicii de familie, decontate de Casă și pentru ca ele să poată fi prestate atunci această schemă de ajutor de stat ajută medicul de familie pentru a lua o finanțare.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului de Finanțe, împrumutul va fi pe un termen de trei – patru ani, după care suma împrumutată nu va fi returnată Băncii Mondiale ci va intra într-un fond special destinat sănătății.

„Noi lansăm spre finanțare acest program undeva în luna iulie pentru că el va fi aprobat pe de o parte de Banca Mondială, iar noi, la rectificarea bugetară, prevedem aceste fonduri ca medicii de familie să poată deja să acceseze aceste finanțări, pentru ca medicina primară să fie cea pe care o dorim cu toții, degrevând spitalele județene.

Acesta va fi un instrument foarte util pentru medicii de familie și pentru medicina preventivă sau primară cum se numește ea în ansamblu.”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Continuă să citești

Social

Măsuri urgente după inundații

Publicat

în data de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat simplificarea normelor privind acordarea ajutoarelor de urgență. Măsura vine după inundațiile care au devastat mare parte din țară în ultimele zile.

Premierul a declarat că în astfel de situații nu este timp să se mai facă anchete sau să se dea hotărâri de guvern pentru acordarea de ajutoare celor sinistrați și este necesară reducerea perioadei de timp de la momentul produceri calamităților până în momentul în care cetățenii primesc ajutoarele.

„Simplificăm astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor și nici de întocmirea și aprobarea unei hotărâri de guvern. Ministerul Muncii și Justiției Sociale are la dispoziție banii necesari. Banii vor pleca la familii pe baza proceselor verbale întocmite de Comisiile Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență și a borderourilor completate de Agențiile Județene pentru Plăți.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că în acest moment echipele de intervenție sunt în teren pentru a ajuta cetățenii, dar și pentru a evalua pagubele după furtunile din ultimele zile.

”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități. Am primit ieri o primă evaluare a pagubelor. Această evaluare va fi completată cu noi date, pe măsură ce vin din teren. Guvernul va lua măsuri ca oamenii să poată să fie sprijiniți. Este important ca cetățenii să primească rapid ajutoarele.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Trending