Ne găsiți și pe

POLITICĂ

LIVIU DRAGNEA: UNIUNEA EUROPEANĂ SĂ RENUNȚE LA DUBLA MĂSURĂ

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat din nou că Uniunea Europeană ar trebui să vegheze la respectarea drepturilor tuturor cetățenilor europeni și să nu aplice duble standarde în funcție de interesele unor state mai puternice, care cred că pot dicta în UE după bunul plac.

„Sunt un pro-european convins și un pro-american mult mai convins, dar noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viață mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică și teroare. Am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru a avea acces la dezvoltare și pentru a avea un minim respect, nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a mai arătat că instituțiile europene, în loc să verifice singure care este realitatea în România, apleacă urechea la tot felul de zvonuri.

„Ne-am purtat frumos și ne purtăm frumos în continuare, cerem doar dreptul de fi ascultați, doar dreptul de a pune pe masă niște argumente, nu se poate ca tot ceea ce spunem noi, tot ceea ce facem noi, să fie criticat, lovit, blocat, și ceea ce spun ceilalți, care înseamnă o serie întreagă de minciuni, să fie luate de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem? Este mult că ne dorim și noi micul nostru colț de lume, al nostru?”, a mai spus Liviu Dragnea.

În acest context, președintele PSD i-a îndemnat pe români să fie extrem de atenți pe cine trimit în Parlamentul European la alegerile din 26 mai.

„Acum trebuie să ne gândim ce votăm la europarlamentare, hai să ne gândim ce votăm. Ce vrem noi de la europarlamentarii noștri? Vrem să fie momâi? Nu. Vrem să fie oameni curajoși? Da. Vrem să fie oameni care să știe ce să vorbească acolo?

Da. Vrem să fie patrioți, să aibă curaj să vorbească acolo despre și pentru România, pentru că e țara lor sau vrem să avem niște europarlamentari care de acolo să înjure România și să voteze împotriva României și să nu aibă niciun fel de apăsare pentru această țară?

De ce? Pentru că așa le spun Iohannis și stăpânii lui. „Mai ușor cu România, fraților, mai ușor cu țara voastră!” Orice șef de stat sau de guvern, orice europarlamentar din Parlamentul European se gândește în primul rând la țara lui, pentru că așa e normal. Noi de ce să n-avem acest drept?”, a mai aătat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending