Ne găsiți și pe

Social

LIVIU DRAGNEA: ROMÂNII TREBUIE SĂ MĂNÂNCE SĂNĂTOS

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că va lua toate măsurile ca românii să nu mai mănânce produse de mâna a doua aduse din străinătate.

„Am spus, pe de o parte, că dacă cei care conduc aceste instituții cred că sunt acolo în concediu sau în stațiune – vorbim de Sanitar-Veterinar, de Protecția Consumatorului, de Vamă, de cei de la Antifraudă –, se înșeală amarnic.

Doi: cei de la hypermarketuri, am înțeles, foarte bine, vin și urmăresc toată producția, vin să vadă cum e calitatea în solar, cum se lucrează, cum e roșia, cum e transportată, foarte bine. Dar acele roșii care intră în România și inundă România sunt controlate? Că au prioritate pe raft.

Pe de altă parte, instituțiile de care am vorbit trebuie să facă controale, să verifice, intră roșia pe la Giurgiu? Intră ardeiul, intră nu știu ce fruct? Acolo să poată să facă o analiză. Știu că este și în Giurgiu o firmă a unui om, nu mai țin minte în ce localitate e, care are un laborator și în cinci minute poate să îți dea exact ce compoziție are fiecare fruct sau legumă care intră în România.”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele social-democrat a vorbit și despre legea care prevede ca cel puțin 51% din produsele de pe rafturi să fie românești.

„Își bat joc de ea! Eu zic să discutăm realist și în mod eficient, n-avem nicio șansă cu acea lege ca producătorii români să aibă prioritate, pentru că li se pun atât de multe piedici. Interesul e să vândă marfă de afară. Dacă mergi în Franța sau în Germania și mănânci o roșie din magazin, oricum nu e ca roșia românească, pentru că n-are nimeni în lume pământul pe care ni l-a dat Dumnezeu aici în România, dar oricum, are ceva gust față de roșiile pe care le găsești în București.

Trebuie să prezinte ministrul un program mult mai agresiv de sprijin, pentru că nu ne batem cu o armată de copii, ne batem cu armate grele. România e inundată de carne congelată, de fructe și legume aduse de peste tot despre care nimeni nu știe câtă otravă conțin, la prețuri de nimic.

Până să iasă românii cu roșiile, prețul pe piață este unul, când ies românii cu roșiile, vin la un leu. Înseamnă că este o mare bătaie de joc! Dincolo de faptul că sunt proaste, e și evaziune fiscală și contrabandă la greu. Or, eu cred că nu putem, adică sunt convins că nu are rost să cedăm aici. Ministrul e bun, am încredere în el, e curajos, eu sunt lângă el.”, a declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Lider USR deasupra legii

Publicat

în data de

Useriștii, așa numiții oameni noi din politică, sunt de fapt niște oportuniști și niște oameni care vor să ajungă la putere pentru a face orice doresc.

O afirmație care poate fi demonstrată foarte simplu prin faptele unui lider USR din Timiș.

Care crede că este deasupra legii. Vorbim despre liderul USR Traian Vuia, Dan Lupulescu care a ignorat un echipaj de poliție ce i-a făcut semn să oprească la un control de rutină.

Ba mai mult, i-a și sfidat pe polițiști și a încetinit în dreptul lor, după care a plecat fără să oprească.Omul nostru a plecat acasă, acolo unde au ajuns și polițiștii care i-au cerut actele. Surpriză și mai mare, liderul USR a început să îi certe și să îi întrebe cum de își permit să îl oprească pe el, ditamai politicianul.

Polițiștii nu s-au lăsat însă intimidați și i-au reținut permisul și i-au aplicat și o amendă.

Asta este politica pe care o fac useriștii, ăștia sunt oamenii noi din politică. Noroc că nu vor ajunge niciodată la putere.

Continuă să citești

Social

Pachete medicale extinse pentru români

Publicat

în data de

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că ministerul pe care îl conduce va semna un acord cu Banca Mondială pentru accesarea unor fonduri cu scopul de a extinde pachetul de servicii medicale oferite populației neasigurate.

În plus vor fi bani, tot de la Banca Mondială, și pentru a-i ajuta pe medicii de familie să își achiziționeze echipamente medicale, să își doteze cabinetele și chiar să își cumpere ambulanțe.

„Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială, la care lucrăm de câteva luni de zile, a fost negociat. În iulie se aprobă de către boardul Băncii Mondiale. Undeva se face către un miliard de euro, împreună cu ce mai alocăm de la stat. Asta este dorința.

Este adresat în special pentru diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicilor de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenței primare medicale, categoriilor de populație neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie.

Acesta va fi conceptul, o schemă de ajutor de stat prin care medicii de familie, cei 11.000 de medici de familie, să își poată finanța nevoile sau dorințele de a desfășura o anumită activitate. Nu numai adeverințe și consult sumar, să fie aceste activități care să poată fi prestate de către medicii de familie, decontate de Casă și pentru ca ele să poată fi prestate atunci această schemă de ajutor de stat ajută medicul de familie pentru a lua o finanțare.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului de Finanțe, împrumutul va fi pe un termen de trei – patru ani, după care suma împrumutată nu va fi returnată Băncii Mondiale ci va intra într-un fond special destinat sănătății.

„Noi lansăm spre finanțare acest program undeva în luna iulie pentru că el va fi aprobat pe de o parte de Banca Mondială, iar noi, la rectificarea bugetară, prevedem aceste fonduri ca medicii de familie să poată deja să acceseze aceste finanțări, pentru ca medicina primară să fie cea pe care o dorim cu toții, degrevând spitalele județene.

Acesta va fi un instrument foarte util pentru medicii de familie și pentru medicina preventivă sau primară cum se numește ea în ansamblu.”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Continuă să citești

Social

Măsuri urgente după inundații

Publicat

în data de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat simplificarea normelor privind acordarea ajutoarelor de urgență. Măsura vine după inundațiile care au devastat mare parte din țară în ultimele zile.

Premierul a declarat că în astfel de situații nu este timp să se mai facă anchete sau să se dea hotărâri de guvern pentru acordarea de ajutoare celor sinistrați și este necesară reducerea perioadei de timp de la momentul produceri calamităților până în momentul în care cetățenii primesc ajutoarele.

„Simplificăm astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor și nici de întocmirea și aprobarea unei hotărâri de guvern. Ministerul Muncii și Justiției Sociale are la dispoziție banii necesari. Banii vor pleca la familii pe baza proceselor verbale întocmite de Comisiile Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență și a borderourilor completate de Agențiile Județene pentru Plăți.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că în acest moment echipele de intervenție sunt în teren pentru a ajuta cetățenii, dar și pentru a evalua pagubele după furtunile din ultimele zile.

”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități. Am primit ieri o primă evaluare a pagubelor. Această evaluare va fi completată cu noi date, pe măsură ce vin din teren. Guvernul va lua măsuri ca oamenii să poată să fie sprijiniți. Este important ca cetățenii să primească rapid ajutoarele.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Trending