Ne găsiți și pe

Social

LIVIU DRAGNEA: ROMÂNII TREBUIE SĂ MĂNÂNCE SĂNĂTOS

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că va lua toate măsurile ca românii să nu mai mănânce produse de mâna a doua aduse din străinătate.

„Am spus, pe de o parte, că dacă cei care conduc aceste instituții cred că sunt acolo în concediu sau în stațiune – vorbim de Sanitar-Veterinar, de Protecția Consumatorului, de Vamă, de cei de la Antifraudă –, se înșeală amarnic.

Doi: cei de la hypermarketuri, am înțeles, foarte bine, vin și urmăresc toată producția, vin să vadă cum e calitatea în solar, cum se lucrează, cum e roșia, cum e transportată, foarte bine. Dar acele roșii care intră în România și inundă România sunt controlate? Că au prioritate pe raft.

Pe de altă parte, instituțiile de care am vorbit trebuie să facă controale, să verifice, intră roșia pe la Giurgiu? Intră ardeiul, intră nu știu ce fruct? Acolo să poată să facă o analiză. Știu că este și în Giurgiu o firmă a unui om, nu mai țin minte în ce localitate e, care are un laborator și în cinci minute poate să îți dea exact ce compoziție are fiecare fruct sau legumă care intră în România.”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele social-democrat a vorbit și despre legea care prevede ca cel puțin 51% din produsele de pe rafturi să fie românești.

„Își bat joc de ea! Eu zic să discutăm realist și în mod eficient, n-avem nicio șansă cu acea lege ca producătorii români să aibă prioritate, pentru că li se pun atât de multe piedici. Interesul e să vândă marfă de afară. Dacă mergi în Franța sau în Germania și mănânci o roșie din magazin, oricum nu e ca roșia românească, pentru că n-are nimeni în lume pământul pe care ni l-a dat Dumnezeu aici în România, dar oricum, are ceva gust față de roșiile pe care le găsești în București.

Trebuie să prezinte ministrul un program mult mai agresiv de sprijin, pentru că nu ne batem cu o armată de copii, ne batem cu armate grele. România e inundată de carne congelată, de fructe și legume aduse de peste tot despre care nimeni nu știe câtă otravă conțin, la prețuri de nimic.

Până să iasă românii cu roșiile, prețul pe piață este unul, când ies românii cu roșiile, vin la un leu. Înseamnă că este o mare bătaie de joc! Dincolo de faptul că sunt proaste, e și evaziune fiscală și contrabandă la greu. Or, eu cred că nu putem, adică sunt convins că nu are rost să cedăm aici. Ministrul e bun, am încredere în el, e curajos, eu sunt lângă el.”, a declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

VENITURI MAI MARI PENTRU MII DE ANGAJAȚI

Publicat

în data de

Vești foarte bune pentru mii de angajați. Începând de mâine, vor beneficia de un nou spor după ce legea pentru aprobarea ordonanței de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, cei angajați în învățământul universitar și preuniversitar vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).

De asemenea, cei angajați în învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională, vor beneficia de o majorare salarială de 15%.

De asemenea, au fost schimbate și condițiile de modificare a salariului.

Astfel, în situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație, se arată în lege.

Continuă să citești

Social

CARMEN DAN IA ATITUDINE ÎN SCANDALUL DOCTORATELOR

Publicat

în data de

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat modificarea ordinului de ministru prin care angajații cu titlul de doctor primesc spor de doctorat, precizând că nu i se pare normal ca un agent care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să primească acest beneficiu.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliție, am considerat că impunerea unor norme de integritate față de angajații care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care și-au obținut doctoratele în Academia de Poliție.

În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de lege și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu.”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunțat că instituția pe care o conduce plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar.

„Mi se pare corect ca instituția să plătească sporul de doctorat dacă studiile respectivului angajat pot fi valorificate în munca pe care acesta o prestează pentru instituție. Cu toții ne dorim angajați calificați și bine pregătiți, iar această supra-calificare în domeniul de activitate înțelegem că trebuie retribuită.

Angajatorul nu poate plăti însă faptul că un angajat își finalizează doctoratul într-un domeniu care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o prestează. Personal aș prefera să folosim anual o sumă cu cel puțin tot atâtea cifre pentru reabilitarea, construcția sau renovarea unor spații adecvate muncii noastre.”, a mai spus Carmen Dan.


Continuă să citești

Social

COSTURILE SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ IAȘI AU FOST APROBATE

Publicat

în data de

Costurile spitalului se ridică la 500 de milioane de euro cu TVA, 100 de milioane reprezentând doar echipamentele medicale.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate  de la Cluj”,a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Structura Spitalului va cuprinde 850 de paturi în regim de spitalizare continuă, și 40 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul Regional va fi organizat pe centre de servicii, unde vor fi utilizate tehnologii avansate, de înaltă complexitate, având servicii integrate de ambulatoriu, incluzându-se în cadrul acestuia tehnologii de diagnostic și tratament de porformanță la nivel ridicat.

Continuă să citești

Trending