Ne găsiți și pe

Social

LIVIU DRAGNEA, PROGRAME PENTRU AGRICULTORI

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a promis că agricultorii români se vor bucura de programe guvernamentale prin care vor putea să se bată cu concurența neloială venită din străinătate.

„E un lucru pe care trebuie să-l facem, că nu inventăm nimic, este ce avem în program: Casa de Comerț. Noi trebuie să îi ajutăm pe oameni să facă față concurenței, dacă încep să se facă capacități de procesare a producției care să fie pe lângă niște cooperative, că se asociază ori o comună întreagă, ori mai multe comune, cred că avem puterea să facem prin Casa de Comerț magazine unde să se poată vinde produsele românești fără să fie puse taxe de raft, de publicitate, tot felul de piedici și alte lucruri. Știți cât suc de roșii am băut eu, făcut la Turnu Măgurele? Era cel mai bun!”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD spune că, din păcate orice sistem de protecție a producătorilor români a fost distrus la comanda străinilor, iar acum nicio măsură nu mai trebuie amânată.

„Trebuie să faci o rețea de centre de colectare și lucrează ministrul la ea, o rețea de centre de depozitare și de procesare. Pe lângă măsurile de stimulare a producției, pentru că, v-am spus, lupta nu e ușoară, noi acum încercăm să construim într-un ritm nebunesc de scurt un sistem, un angrenaj care să recupereze ce s-a distrus în 30 de ani de zile, pentru că în fiecare an, în fiecare lună, în fiecare zi aici s-a mai câștigat o palmă de teren din piața comerțului românesc și ne-au inundat efectiv.

Noi am aplaudat, am tăcut, tot timpul discutăm despre teme false care, cică, sunt cele mai importante. România reală e aceasta. Oamenii sunt interesați dacă îi ajutăm cu ceva ca să poată să crească producția și să se dezvolte, pentru că pământul e bogat și are potențial foarte mare.

Nu e nimic exclus, dar trebuie să mărim producția pentru că potențial este foarte, foarte mare. Gândiți-vă că sunt cinci luni pe an în care ar putea să fie o producție în plus. Noi acum am avut în 2018, 855 de mii de tone de roșii. Gândiți-vă că dacă mai punem cinci luni ne ducem la un milion și jumătate și încă nu e potențialul României.

Gândiți-vă la celelalte produse, la vinete, la ardei, cât ardei gras se vinde în România produs în țară sau adus de afară? Ardeiul iute: cine Doamne iartă-mă mai știe care e românesc. Mănâncă un ardei iute românesc și unul străin! Usturoi, ți-e și frică să mai cumperi usturoi, nu știu de unde e, că e din China, de nu știu unde, nu că e iute, e otravă, toxic!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul social democrat speră ca anul viitor să fie deja în funcțiune o rețea de magazine destinate cu precădere produselor românești.

„Noi trebuie să îi facem pe acești oameni să aibă o producție mai mare și dacă le creăm condiții și le mărim subvenția, atunci și ei se pot juca la preț. Este primul pas într-o luptă inegală acum cu această mafie a importurilor, ca să discutăm foarte deschis.

Totul se face bucățică cu bucățică, treptat, dar important e să fim consecvenți. Nu vom câștiga lupta mâine, anul acesta. În 2020, dacă suntem sănătoși, va fi un pas important, pentru că atunci o să avem prima rețea de magazine românești unde să se vândă cu prioritate produse românești, unde acești oameni pot să meargă, dar nici măcar nu trebuie să meargă acolo, pentru că se face rețeaua de colectare, de depozitare, iar ce e calitatea a doua sau a treia, suc de roșii, bulion, zacuscă, la procesare.

Nu e ca și cum ar fi loc pe piață și, dacă îi ajutăm cu producția, imediat au locul asigurat. Nu, trebuie să lucrăm în paralel, de aceea vă spun. Sunt 30 de ani în care s-a construit acest sistem în România.„, a mai declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

VENITURI MAI MARI PENTRU MII DE ANGAJAȚI

Publicat

în data de

Vești foarte bune pentru mii de angajați. Începând de mâine, vor beneficia de un nou spor după ce legea pentru aprobarea ordonanței de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, cei angajați în învățământul universitar și preuniversitar vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).

De asemenea, cei angajați în învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională, vor beneficia de o majorare salarială de 15%.

De asemenea, au fost schimbate și condițiile de modificare a salariului.

Astfel, în situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație, se arată în lege.

Continuă să citești

Social

CARMEN DAN IA ATITUDINE ÎN SCANDALUL DOCTORATELOR

Publicat

în data de

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat modificarea ordinului de ministru prin care angajații cu titlul de doctor primesc spor de doctorat, precizând că nu i se pare normal ca un agent care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să primească acest beneficiu.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliție, am considerat că impunerea unor norme de integritate față de angajații care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care și-au obținut doctoratele în Academia de Poliție.

În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de lege și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu.”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunțat că instituția pe care o conduce plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar.

„Mi se pare corect ca instituția să plătească sporul de doctorat dacă studiile respectivului angajat pot fi valorificate în munca pe care acesta o prestează pentru instituție. Cu toții ne dorim angajați calificați și bine pregătiți, iar această supra-calificare în domeniul de activitate înțelegem că trebuie retribuită.

Angajatorul nu poate plăti însă faptul că un angajat își finalizează doctoratul într-un domeniu care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o prestează. Personal aș prefera să folosim anual o sumă cu cel puțin tot atâtea cifre pentru reabilitarea, construcția sau renovarea unor spații adecvate muncii noastre.”, a mai spus Carmen Dan.


Continuă să citești

Social

COSTURILE SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ IAȘI AU FOST APROBATE

Publicat

în data de

Costurile spitalului se ridică la 500 de milioane de euro cu TVA, 100 de milioane reprezentând doar echipamentele medicale.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate  de la Cluj”,a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Structura Spitalului va cuprinde 850 de paturi în regim de spitalizare continuă, și 40 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul Regional va fi organizat pe centre de servicii, unde vor fi utilizate tehnologii avansate, de înaltă complexitate, având servicii integrate de ambulatoriu, incluzându-se în cadrul acestuia tehnologii de diagnostic și tratament de porformanță la nivel ridicat.

Continuă să citești

Trending