Ne găsiți și pe

Social

LIVIU DRAGNEA, PROGRAME PENTRU AGRICULTORI

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a promis că agricultorii români se vor bucura de programe guvernamentale prin care vor putea să se bată cu concurența neloială venită din străinătate.

„E un lucru pe care trebuie să-l facem, că nu inventăm nimic, este ce avem în program: Casa de Comerț. Noi trebuie să îi ajutăm pe oameni să facă față concurenței, dacă încep să se facă capacități de procesare a producției care să fie pe lângă niște cooperative, că se asociază ori o comună întreagă, ori mai multe comune, cred că avem puterea să facem prin Casa de Comerț magazine unde să se poată vinde produsele românești fără să fie puse taxe de raft, de publicitate, tot felul de piedici și alte lucruri. Știți cât suc de roșii am băut eu, făcut la Turnu Măgurele? Era cel mai bun!”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD spune că, din păcate orice sistem de protecție a producătorilor români a fost distrus la comanda străinilor, iar acum nicio măsură nu mai trebuie amânată.

„Trebuie să faci o rețea de centre de colectare și lucrează ministrul la ea, o rețea de centre de depozitare și de procesare. Pe lângă măsurile de stimulare a producției, pentru că, v-am spus, lupta nu e ușoară, noi acum încercăm să construim într-un ritm nebunesc de scurt un sistem, un angrenaj care să recupereze ce s-a distrus în 30 de ani de zile, pentru că în fiecare an, în fiecare lună, în fiecare zi aici s-a mai câștigat o palmă de teren din piața comerțului românesc și ne-au inundat efectiv.

Noi am aplaudat, am tăcut, tot timpul discutăm despre teme false care, cică, sunt cele mai importante. România reală e aceasta. Oamenii sunt interesați dacă îi ajutăm cu ceva ca să poată să crească producția și să se dezvolte, pentru că pământul e bogat și are potențial foarte mare.

Nu e nimic exclus, dar trebuie să mărim producția pentru că potențial este foarte, foarte mare. Gândiți-vă că sunt cinci luni pe an în care ar putea să fie o producție în plus. Noi acum am avut în 2018, 855 de mii de tone de roșii. Gândiți-vă că dacă mai punem cinci luni ne ducem la un milion și jumătate și încă nu e potențialul României.

Gândiți-vă la celelalte produse, la vinete, la ardei, cât ardei gras se vinde în România produs în țară sau adus de afară? Ardeiul iute: cine Doamne iartă-mă mai știe care e românesc. Mănâncă un ardei iute românesc și unul străin! Usturoi, ți-e și frică să mai cumperi usturoi, nu știu de unde e, că e din China, de nu știu unde, nu că e iute, e otravă, toxic!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul social democrat speră ca anul viitor să fie deja în funcțiune o rețea de magazine destinate cu precădere produselor românești.

„Noi trebuie să îi facem pe acești oameni să aibă o producție mai mare și dacă le creăm condiții și le mărim subvenția, atunci și ei se pot juca la preț. Este primul pas într-o luptă inegală acum cu această mafie a importurilor, ca să discutăm foarte deschis.

Totul se face bucățică cu bucățică, treptat, dar important e să fim consecvenți. Nu vom câștiga lupta mâine, anul acesta. În 2020, dacă suntem sănătoși, va fi un pas important, pentru că atunci o să avem prima rețea de magazine românești unde să se vândă cu prioritate produse românești, unde acești oameni pot să meargă, dar nici măcar nu trebuie să meargă acolo, pentru că se face rețeaua de colectare, de depozitare, iar ce e calitatea a doua sau a treia, suc de roșii, bulion, zacuscă, la procesare.

Nu e ca și cum ar fi loc pe piață și, dacă îi ajutăm cu producția, imediat au locul asigurat. Nu, trebuie să lucrăm în paralel, de aceea vă spun. Sunt 30 de ani în care s-a construit acest sistem în România.„, a mai declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Lider USR deasupra legii

Publicat

în data de

Useriștii, așa numiții oameni noi din politică, sunt de fapt niște oportuniști și niște oameni care vor să ajungă la putere pentru a face orice doresc.

O afirmație care poate fi demonstrată foarte simplu prin faptele unui lider USR din Timiș.

Care crede că este deasupra legii. Vorbim despre liderul USR Traian Vuia, Dan Lupulescu care a ignorat un echipaj de poliție ce i-a făcut semn să oprească la un control de rutină.

Ba mai mult, i-a și sfidat pe polițiști și a încetinit în dreptul lor, după care a plecat fără să oprească.Omul nostru a plecat acasă, acolo unde au ajuns și polițiștii care i-au cerut actele. Surpriză și mai mare, liderul USR a început să îi certe și să îi întrebe cum de își permit să îl oprească pe el, ditamai politicianul.

Polițiștii nu s-au lăsat însă intimidați și i-au reținut permisul și i-au aplicat și o amendă.

Asta este politica pe care o fac useriștii, ăștia sunt oamenii noi din politică. Noroc că nu vor ajunge niciodată la putere.

Continuă să citești

Social

Pachete medicale extinse pentru români

Publicat

în data de

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că ministerul pe care îl conduce va semna un acord cu Banca Mondială pentru accesarea unor fonduri cu scopul de a extinde pachetul de servicii medicale oferite populației neasigurate.

În plus vor fi bani, tot de la Banca Mondială, și pentru a-i ajuta pe medicii de familie să își achiziționeze echipamente medicale, să își doteze cabinetele și chiar să își cumpere ambulanțe.

„Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială, la care lucrăm de câteva luni de zile, a fost negociat. În iulie se aprobă de către boardul Băncii Mondiale. Undeva se face către un miliard de euro, împreună cu ce mai alocăm de la stat. Asta este dorința.

Este adresat în special pentru diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicilor de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenței primare medicale, categoriilor de populație neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie.

Acesta va fi conceptul, o schemă de ajutor de stat prin care medicii de familie, cei 11.000 de medici de familie, să își poată finanța nevoile sau dorințele de a desfășura o anumită activitate. Nu numai adeverințe și consult sumar, să fie aceste activități care să poată fi prestate de către medicii de familie, decontate de Casă și pentru ca ele să poată fi prestate atunci această schemă de ajutor de stat ajută medicul de familie pentru a lua o finanțare.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului de Finanțe, împrumutul va fi pe un termen de trei – patru ani, după care suma împrumutată nu va fi returnată Băncii Mondiale ci va intra într-un fond special destinat sănătății.

„Noi lansăm spre finanțare acest program undeva în luna iulie pentru că el va fi aprobat pe de o parte de Banca Mondială, iar noi, la rectificarea bugetară, prevedem aceste fonduri ca medicii de familie să poată deja să acceseze aceste finanțări, pentru ca medicina primară să fie cea pe care o dorim cu toții, degrevând spitalele județene.

Acesta va fi un instrument foarte util pentru medicii de familie și pentru medicina preventivă sau primară cum se numește ea în ansamblu.”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Continuă să citești

Social

Măsuri urgente după inundații

Publicat

în data de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat simplificarea normelor privind acordarea ajutoarelor de urgență. Măsura vine după inundațiile care au devastat mare parte din țară în ultimele zile.

Premierul a declarat că în astfel de situații nu este timp să se mai facă anchete sau să se dea hotărâri de guvern pentru acordarea de ajutoare celor sinistrați și este necesară reducerea perioadei de timp de la momentul produceri calamităților până în momentul în care cetățenii primesc ajutoarele.

„Simplificăm astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor și nici de întocmirea și aprobarea unei hotărâri de guvern. Ministerul Muncii și Justiției Sociale are la dispoziție banii necesari. Banii vor pleca la familii pe baza proceselor verbale întocmite de Comisiile Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență și a borderourilor completate de Agențiile Județene pentru Plăți.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că în acest moment echipele de intervenție sunt în teren pentru a ajuta cetățenii, dar și pentru a evalua pagubele după furtunile din ultimele zile.

”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități. Am primit ieri o primă evaluare a pagubelor. Această evaluare va fi completată cu noi date, pe măsură ce vin din teren. Guvernul va lua măsuri ca oamenii să poată să fie sprijiniți. Este important ca cetățenii să primească rapid ajutoarele.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Trending