Ne găsiți și pe

POLITICĂ

LIVIU DRAGNEA: O ROMÂNIE PUTERNICĂ DERANJEAZĂ MULTE INTERESE

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit aseară despre tot acest val de atacuri la adresa României și la adresa Guvernului și a coaliției de guvernare.

România este acum dusă pe un drum drept și devine tot mai puternică, iar asta deranjează multe interese externe. Interese pentru care lucrează și Iohannis și opoziția, spune liderul PSD.

S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat. Azi am citit o postare a unui român care trăiește în Olanda, extrem de dură: spunea cum vede el această atitudine și relația dintre țările din Vest și Est. Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vrea să profite de această țară.

Există două lucruri care trebuie să se întâmple: înțeleg că vrei sa te dezvolți, dar nu pune presiuni prin oficiali europeni pentru ca autoritățile să nu aibă curaj să dea legi pentru ca tratamentul să fie egal. Noi luptăm pentru același tratament. Doi: trebuie să îți plătești taxele, ca peste tot în lume.

Sunt deranjați și fac presiuni, îi deranjează această coaliție românească pentru care cuvântul „patriotism” nu e un moft.”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul social-democrat a vorbit și despre standardele duble, despre produsele de mâna a doua trimise în românia, despre cum vor companiile străine să confiște toată economia țării și să dicteze aici ca la ei acasă.

„Eu am vorbit cu toți colegii mei și le-am spus de atunci, din 2016, inclusiv celor care au fugit din partid, că vor fi niște costuri foarte mari, pentru că programul nostru 100% pentru români va deranja niște interese uriașe, de zeci de miliarde de euro făcuți în această țară. Să se facă 100 de miliarde, dar și românii să profite, așa cum peste tot țara respectivă profită de pe urma investițiilor.

E o campanie ultraprofesionistă de demonizare a mea, cum n-a mai fost niciodată, pentru că sunt interese în privința resurselor naturale ale țării, a potențialului agricol, a capacității de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești. E întâmplator că firme din construcții românești nu prea mai sunt? Chiar așa, unul după altul, băgați în pușcărie sau în faliment? Le-am spus că o să fie deranj când cerem calitate identică a produselor: de ce la noi să fie produse de calitate proastă, cu chimicale care afectează sănătatea copiilor, iar în vest produsele sunt corecte?

Este vorba de standarde duble. De ce țipă ăștia la noi? De ce sunt deranjați de noi? Pentru că vrem ca această țară să fie respectată, asta vrem să impunem. Se trage din toate părțile în noi pentru niște OUG care nu există, pentru motive care nu sunt explicate de nimeni. Cioloș când a ras codurile prin OUG a fost bun, pentru că era de-al lor. Așa ceva nu poate fi acceptat.”, a declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending