Ne găsiți și pe

JUSTIȚIE

KOVESI A MINȚIT EUROPA (DOCUMENT)

Publicat

în data de

Laura Codruța Kovesi a ajuns candidat la funcția de procuror-șef al Parchetului European printr-o minciună.

Fosta șefă a DNA a ascuns de Comisia de Selecție care a întocmit lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef european faptul că nu are grad profesional de PICCJ ci doar grad profesional de Parchet de pe lângă tribunal, ceea ce ar fi făcut-o neeligibilă pentru funcția vânată de Kovesi.

Iar acum a apărut și documentul care demonstrează negru pe alb că Laura Codruța Kovesi nu are cel mai înalt grad profesional cerut de Comisie.

După cum se observă din acest document, Laura Codruța Kovesi a cerut să primeasă acest grad profesional de Parchet de Înaltă Curte, însă i-a fost refuzat.

Fără acest grad, fosta șefă a DNA nu poate candida la funcția de procuror-șef al Parchetului European, pentru că asta este o cerință eliminatorie. Doar că fosta șefă a DNA a ales să mintă și astfel a ajuns pe lista scurtă a candidaților.

De altfel, de asta a și cerut Kovesi gradul de procuror de Parchet de Curte Supremă, pentru că știa că îi trebuie. Iar dacă nu l-a primit, a mers cu un tupeu ieșit din comun și a mințit că îl are.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

JUSTIȚIE

Presiuni pentru condamnarea lui Liviu Dragnea

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit deschis despre dosarul în care Înalta Curte este așteptată să dea o decizie lui, imediat după alegerile europarlamentare.

Liderul social-democrat spune că sunt presiuni inimaginabile la adressa magistraților care judecă dosarul.

„În acest proces, simplu, orașul nu e atât de mare pe cât pare, sunt oameni care vorbesc și se știe că presiunile sunt inimaginabile. Sunt oameni aduși acolo ca să pună o presiune, dar nu vine doar de la cei din stradă, ci și de la instituții. Dacă judecătorii rezistă, nu poate fi decât achitare, nu e nici o probă care să mă incrimineze, absolut nimic.”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD mai arată că totul este forțat până dincolo de limite în acest proces.

„Am întrebat avocații ce au depus, mi-au spus că primul complet nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă o hotărâre a colegiului de conducere, dar nu există. A plecat o doamnă din complet, a venit domnul Epure, care a susținut condamnarea. Spuneau că e cauză de nulitate, nu știu alte detalii. Nu sunt jurist. Presiunea este foarte mare.

Îmi amintesc că Rareș Bogdan pronunța numele judecătorului și spunea în emisiune „să nu care cumva să nu dați condamnare!” Nu s-a sesizat nimeni pe chestia asta.

Și acum am văzut analiști, moraliști ai societății, nu dau nume că mi-e jenă de jena lor, spun că s-a pus special pronunțarea pe 27. Deci îți asumi că se iau decizii politice? Sunt complet nevinovat, e o speță rușinoasă, dar dacă judecătorii nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila.”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

George Maior fuge de procurori

Publicat

în data de

George Maior, fostul director al SRI, nu vrea să dea declarații în fața procurorilor în dosarul deschis pe numele Laurei Codruța Kovesi.

Actualul ambasador al României în SUA a descoperit că e bolnav și că nu poate să facă deplasarea în România.

Fostul director al SRI fusese citat ca martor, de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, întrucât la momentul acelei extrădări, George Cristian Maior avea funcția de director al SRI.

În același dosar a fost audiat, acum câteva zile, și fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea.

Sectia de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a relatat că fosta șefă a DNA i-a cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011.

În aceasta cauză, fosta șefă a DNA este urmărită penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

Liviu Dragnea: Nu am emoții, sunt nevinovat

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacție după ce Curtea Supremă a anunțat că va pronunța sentința pe 27 mai. Liderul social-democrat spune că nu are emoții și că este nevinovat.

„Eu nu mai am de mult emoţii, pentru că sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea. Nu poate nimeni să oprească specualţiile cu aceste coincidenţe. În aceeaşi zi, CCR trebuia să judece o speţă destul de clară, la fel şi ICCJ. O să vedem pe 27 mai.”, a declarat Liviu Dragnea într-un interviu pentru Adevărul.

Președintele PSD spune că decizia magistraților de la Înalta Curte nu poate fi separată de contextul alegerilor.

„Am văzut pe multe site-uri şi mulţi cunoscători, între ghilimele, sau posesori de informaţii care legau sentinţa de rezultatul votului… Ce am observat eu – că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice.” , a mai declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat mai arată că presiunea pusă pe judecători în acest moment este una extremă.

„Sunt bucuros că n-au venit toţi cei care voiau să vină să mă susţină. Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau să vină. Am aflat şi i-am oprit, pentru că nu voiam să apară incidente. Ceilalţi sunt aceiaşi pe care îi vedem şi la mitinguri, aceiaşi care au făcut mereu presiune şi care sunt preluaţi de anumite site-uri pentru că ceea ce s-a întâmplat, nu numai în cazul meu, şi în alte cazuri, este o presiune fără perdea şi ameninţări la adresa judecătorilor.

Atât la adresa judecătorilor de la Curtea Constituţională, cât şi la adresa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce mi se pare profund nelegal şi acţiuni care au rolul de a influenţa justiţia.

Dar, dând la o parte cazul acesta punctual, noi constatăm un nivel de radicalizare şi de divizare a societăţii destul de pronunţat, din păcate. Şi, dacă ar fi să discutăm despre cauze, tot timpul, în orice societate oamenii preiau violenţa limbajului de la vârful politicii.”, a mai spus Liviu Dragnea.

Continuă să citești

Trending