Ne găsiți și pe

Altele

KLAUS IOHANNIS SUFERĂ DE MITOMANIE

Publicat

în data de

Klaus Iohannis e un mincinos patologic. Altfel nu ne putem explica șirul de minciuni cu care și-a împănat mandatul de președinte și nu numai. De la unele extrem de grave, care vizează Guvernul și România, la unele din cele folosite de copii când fac câte o boacănă.

Și să facem un scurt rezumat al minciunilor lui Iohannis.

Una extrem de gravă este cea legată de dosarele penale pe care le-a avut de-a lungul carierei de primar. Cu toate că în presă apar dovezi după dovezi legate de dosarele sale, cu toate că a fost obligat să dea două case înapoi pentru că le-a luat abuziv, Iohannis susținea acum două luni că el nu a avut niciodată niciun dosar penal, subliniind chiar că nu a comis nicio ilegalitate sau vreo faptă penală.

„Eu nu am niciun dosar. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalite sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen.”, spunea președintele.

Altceva spune acum Inspecția Judiciară. Iohannis a avut 16 dosare, iar într-unul a fost urmărit „in personam”. În acest dosar, urmărirea penală a început pe 12 iunie 2006, pentru ca în 26 iulie 2007, cauza să fie declinată de Parchetul Alba Iulia către DIICOT.

Trecem la o altă minciună. Cea privind numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației. Cea pe care a amânat-o cât a putut pentru că, spunea el, trebuie să se lămurească. Ce a zis președintele atunci?

„Neîntrebată, mi-a spus totuşi doamna Andronescu că ea nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe (…). Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau numai dorinţa partidului sau dacă se face aşa o remaniere cu bucata.”, a afirmat atunci Iohannis.

O minciună sfruntată după cum avea să declare puțin mai târziu chiar Ecaterina Andronescu. Nu a avut nicio discuție cu președintele pe această temă.

Din nou, Iohannis a mințit.

Și tot un argument puternic în favoarea existenței unei mitomanii la președintele Iohannis este faptul că a mințit și fără vreun interes major. Ba nici măcar minor. A mințit pur și simplu. Vorbim despre anul 2016 atunci când Klaus Iohannis a anunțat că merge la părinți în Germania în vacanță, iar el a fost în Spania, în Insulele Baleare. O minciună fără nicio finalitate, fără niciun motiv, spusă doar așa de dragul de a minți.

Dar minciuni în cariera lui Iohannis mai sunt multe. În 2014, înainte de alegeri spunea că va face toate demersurile pentru ca președintele țării să nu mai aibă imunitate.

„Preşedintele ţării nu are nevoie de mai multă imunitate decât pentru opţiunea politică. Este evident că este nevoie de o schimbare a Constituţiei. Voi face paşii necesari pentru a reactiva comisia pentru revizuirea Constituţiei şi voi cere comisiei să renunţe la acest alineat care se referă la imunitatea preşedintelui”, spunea în noiembrie 2014, Iohannis.

Nu mai este nevoie de niciun comentariu. Este foarte clar că era doar o minciună de campanie.

Iar cu doar câteva luni mai devreme, același Klaus Iohannis spunea că nu îi va lua locul lui Crin Antonescu la candidatura pentru președinția României.

„Eu spun nu. În februarie 2013, am fost invitat să vin în PNL, am fost propulsat într-o poziție de vârf în PNL. Unul din argumentele pentru care am făcut asta a fost să-l sprijin pe Crin Antonescu să devină președintele României. Eu nu am venit să-i iau locul.” declara atunci Iohannis.

Nici aici nu mai este nevoie de niciun comentariu.

Iar aici este doar o mică parte din șirul lung de minciuni spuse de președinte de-a lungul carierei sale. Și nu putem să nu credem că Iohannis suferă de o tulburare de personalitate.

Narcisism, așa numesc psihologii tulburarea de personalitate, strâns legată de mitomanie, de care se pare că suferă președintele.

Iar șeful statului are toate atributele care duc la narcisism.

Potrivit criteriilor publicate de Asociația Americană de Psihiatrie pentru a diagnostica narcisismul, cei care suferă de o astfel de tulburare au un sentiment exagerat de auto-importanță,  așteaptă să le fie recunoscute meritele, chiar nejustificate, își exagerează talentele, fabulează despre succes, putere, strălucire şi frumusețe, sunt convinși că nu pot fi înţeleşi decât de fiinţe superioare, au nevoie de admiraţie constantă, au dorinţa de a primi favoruri, profită de ceilalţi, sunt invidioși şi aroganţi. Mai mult, înșeală de câte ori cred că nu vor fi descoperiți, învinovățesc pe alții pentru greșelile lor și au o tendință incontrolabilă de a deține funcții de conducere.

Iar pentru asta ar face orice. Și aici intervine minciuna patologică, un fenomen care presupune existența unui discurs în care realitatea și ficțiunea se îmbină, persoana cu mitomanie atribuindu-și de multe ori caracteristici pozitive sieși în cadrul respectivului discurs.

În încercarea de a evita să fie priviți într-o lumină negativă, cei care suferă de mitomanie inventează conștient sau chiar inconștient povești care să îi pună într-o lumină bună. În general, cei cu mitomanie nu inventează povești fantastice și greu de crezut, ci minciunile lor sunt chiar foarte subtile și în concordanță cu realitatea, amestecate cu fapte care chiar au avut loc, fiind foarte greu pentru cei din jur să-și dea seama că persoana respectivă minte, mai ales dacă nu cunosc circumstanțele în care s-au produs întâmplările relatate de aceasta.

Nu-i așa că recunoașteți personajul?

 

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Altele

Educația, prioritatea Guvernului

Publicat

în data de

Educația este o prioritate a Guvernului PSD-ALDE, acesta lansând proiectul ”Creatori de educație”, un proiect menit să sprijine educația românească cu ajutorul cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial.

”O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generațiile pe care le formează și cărora le transmite nu doar învățătură, ci și lecții de viață și le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocație, implicare neobosită și dedicare. A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuți să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare, mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri.

Proiectul ”Creatori de educație” este conceput și realizat ca o platformă modernă, online, prin intermediul căreia dascălii pot face schimb de bune practici, demne de urmat de colegii lor, participând astfel activ la dezvoltarea competențelor profesionale și la susținerea unui sistem de învățământ inovator”, a precizat premierul României, Viorica Dăncilă, în cadrul evenimentului de lansare al proiectului.

Cadrele didactice sunt așteptate să își înscrie propunerile de bune practici în învățământ, în perioada 23 aprilie-30 mai 2019, pe platforma www.creatorideeducatie.ro.

În cadrul proiectului se pot înscrie atât cadre didactice de stat, cât și cele particulare acreditate. „Creatori de educație” se va desfășura anual, în perioada 2019 – 2021. În anul 2019, se vor acorda 20 de premii pentru modele din nivelul primar, 20 de premii pentru modele din nivelul gimnazial și 10 premii speciale. Premiile vor fi acordate în apropierea datei de 5 octombrie – Ziua Profesorului.

Continuă să citești

Altele

GABRIEL LEȘ, LA REUNIUNEA B9 DE LA VARȘOVIA

Publicat

în data de

În zilele de 4 și 5 aprilie, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, participă la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale Inițiativei B9, care va avea loc la Varșovia.

Activitatea este co-organizată de către Ministerele Apărării din România și Polonia, acolo unde vor participa miniștrii din statele membre ale Inițiativei, oficiali ai NATO, dar și reprezentanți ai Departamentului american al apărării.

În cadrul reuniunii se vor discuta subiectele de actualitate de pe agenda NATO și UE, cu ocazia aniversării Summitu-lui și cu cea a deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Statele membre ale Inițiativei sunt România, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria.

Principalele discuții se vor concentra pe aportul adus de Inițiativă pentru implementarea Strategiei globale a UE pentru politică externă și de securitate, contribuția B9 privind abordarea NATO 360 cu privire la postura de apărare și descurajare, precum și cooperarea B9-SUA.

Anul trecut, reuniunea a avut loc la București, în cadrul “Iniţiativa Bucharest 9 (B9)”.

Continuă să citești

Altele

LUMEA LUI LUDOVIC ORBAN

Publicat

în data de

Ludovic Orban trăiește într-o lume doar a lui. Cel puțin așa reiese din acțiunile liderului liberal. Acțiuni e un cuvânt mare, că de fapt nu face nimic, ci doar vorbește, însă trecem peste acest detaliu.

Trezit cu noaptea în cap de președintele său Klaus Iohannis, Ludovic Orban a fost pus în fața unui fapt împlinit: trebuie să o apere pe Kovesi, acuzată de corupție.

Cu niște puteri nebănuite, Ludovic Orban s-a rupt de îmbrățișarea dulce a patului și a ieșit la atac cu amenințarea că el va desființa Secția de investigare a procurorilor, adică instituția în care Kovesi trebuie să dea explicații mâine.

Până să îi spună cineva că PNL nu e la putere, că instituțiile nu se închid așa după bunul plac, Orban scăpase porumbelul. A încercat să mai repare câte ceva, adăugând că va desființa respectivul for când va ajunge la putere, dar mai mult s-a făcut de râs.

Dar a avut și un pic de noroc, că la barza chioară îi face Dumenzeu cuib, după cum spune un proverb românesc. Când să plece el cu coada între icicoare, de nicăieri a venit un alt geniu al politicii românești: Dan Barna.

Și el tot cu comanda de la Cotroceni să o apere pe Kovesi. Însă Barna avea o temă bine fixată: referendum pe justiție. Și a ieșit liderul useriștilor și i-a cerut răspicat lui Iohannis să organizeze scrutinul respectiv cu o întrebare bine gândită: Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România?.

O întrebare care, după cum se vede cu ochiul liber, nu are nicio legătură cu subiectul Kovesi, dar așa a crezut Barna de cuviință să iasă în față. Continuarea este însă și mai halucinantă. Pe liderul useriștilor îl deranjează nici mai mult nici mai puțin decât mașinile negre de pe stradă. Iată:

„Ceea ce vedem în aceste zile este doar primul act dintr-un scenariu în care putem vedea pe stradă mașini negre.”, a clamat Barna de pe holurile Parlamentului.


Continuă să citești

Trending