Ne găsiți și pe

POLITICĂ

IOHANNIS IAR NU ÎNȚELEGE NIMIC

Publicat

în data de

Klaus Iohannis a simțit din nou că e momentul să iasă la rampă. Și a făcut-o, ca de altfel în majoritatea ieșirilor, tot fără să înțeleagă despre ce vorbește.

Acum s-a găsit să critice Guvernul că a micșorat bugetul Serviciului Secret de Informații.

„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări. Tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate.”, arată Iohanis într-un comunicat de presă.

Ar avea dreptate șeful statului dacă ce spune ar fi și adevărat. Doar că lucrurile stau fix invers. Bugetul Serviciului Român de Informații este mai mare decât cel de anul trecut.

Astfel, bugetul pe care îl propune Guvernul este de aproape 2,45 de miliarde de lei față de 2,33 de miliarde cât a fost anul trecut, deci o creștere de aproape 5%.

Iar dacă Iohannis a încercat astfel încă un atac murdar la adresa PSD, care prin vocea lui Liviu Dragnea, a cerut să se mai ia din bugetul SRI pentru a se da la Ministerul Sănătății, atunci este de un cinism nemaintâlnit la un președinte de țară, la un președinte al tuturor românilor.

Ce poate fi mai important decât să inițiezi, să finanțezi și asiguri resurse care să contribuie la sănătatea copiilor și a românilor în general?

În plus, plânsul ăsta de mila SRI-ului nu își are deloc rostul dat fiind faptul că, oficial, pe cifre bugetul SRI a crescut consistent an de an. În ultimii 4 ani creșterea a fost de 64%, mult peste ritmul de creștere al veniturilor bugetare sau al PIB-ului!

Mai mult, până la decizia CCR din martie 2016, sute de ofițeri SRI erau implicați în sutele de echipe mixte SRI-DNA, de investigație anticorupție, de la acțiuni de interceptare, filmare, filaj până la transcrieri, selecție, stenografiere, interceptări și expertize.

Apoi, SRI a fost obligat să renunțe, să oprească toate aceste activități declarate necostituționale de CCR. Și încă de la acel moment ar fi trebuit ajustate corespunzător bugetele anuale ale SRI.


Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending