Ne găsiți și pe

OPINIE

IOHANNIS E APROAPE PREȘEDINTE

Publicat

în data de

Klaus Iohannis e aproape un președinte, iar cel mai bine era ca românii aproape să îl voteze și el să rămână doar apropae de Cotroceni. Istoria îl va consemna însă ca pe cel mai slab șef de stat pe care l-a avut țara asta.

Trecând însă de această introducere, observăm că Iohannis a devenit aproape hotărât și aproape vrea să facă referendum. Nu prea știe el despre ce și cum să fie, așa că a anunțat că va chema societatea civilă la consultări la Cotroceni.

Și când spunem societatea civilă nu vă gândiți la vreun intelectual rasat sau vreun jurist de calibru. Nu e cazul, pentru că Iohannis îi cheamă la Cotroceni pe unii care reprezintă chipurile niște ONG-uri independente.

Concret însă la masa cu șeful statului se vor așeza unii de teapa lui Cristian Dide, Marian Ceaușescu sau Sandi Matei. Adică exact acei oameni care au atacat politicieni și judecători ai Curții Constituționale pe stradă, cei care au vandalizat instituții ale statului, cei care sar la jandarmi pe stradă, cei care îndeamnă peste tot pe unde merg la violență și la haos.

Așa că în cazul în care președintele va deveni brusc hotărât să organizeze un referendum să nu uitați cu cine a stat la masă înainte de a lua această decizie. Pentru că e adevărat că nu Dide, Matei sau Ceaușescu vor lua această decizie, ci președintele vine cu ea în buzunar de la Bruxelles, acolo pe unde bântuie în aceste zile.

Însă Dide, Matei sau Ceaușescu și ceilalți de la #rezist vor avea și ei un rol bine definit înainte de alegeri și de referendum.

Rămâne doar de văzut care e misiunea pe care le-o va da stăpânul lor de la Cotroceni.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

S-a trezit și Iohannis

Publicat

în data de

Klaus Iohanis reacționează în cazul crizei din Republica Moldova. Șeful statului a cerut, Comisiei Europene și Consiliului European, intervenția „în regim de urgență” pentru soluționarea situației din Moldova.

Ar fi de aplaudat poziția șefului statului care se agită pentru bunăstarea românilor de peste Prut. Doar că Iohannis s-a mișcat așa cum o face de obicei: încet sau foarte încet.

Apelul făcut de șeful statului a venit miercuri. Adică la aproape o săptămână după izbucnirea crizei din Republica Moldova și tot la aproape o săptămână de când Uniunea Europeană și-a exprimat o poziție în privința dezamorsării situației de acolo.

Ba se mai bate și cu pumnul în piept că România este pregătită să se alăture unei poziții comune a Uniunii Europene.

Păi, domnule Klaus Iohannis, au trecut câteva zile de când Ministerul de Externe și-a exprimat poziția.

Ați avut ghinion, că a început criza din Moldova chiar în week-end când erați plecat la relaxare? Și după week-end probabil că v-ați odihnit încă un pic.

Bine că nu ați reacționat după ce criza se stingea. Era de tot râsul să cereți o intervenție „de urgență” după ce se rezolva cazul.

Din păcate e de plâns faptul că nu dați doi lei pe românii care trăiesc peste Prut. De altfel, era de așteptat de moment ce ați spus cu gura dumneavoastră că românii din Republica Moldova sunt un popor diferit de noi.

Continuă să citești

OPINIE

Cioloș a ajuns de râsul lumii

Publicat

în data de

Dacian Cioloș se simte pe cai mari în politică, doar că tot cade în fiecare zi. Liderul PLUS și fostul premier din „guvernul meu” s-a făcut de râs cum nu se putea mai mult.

Astfel, în grandomania lui și pozând în salvatorul României (numai el știe de cine o salvează), Dacian Cioloș a anunțat mândru nevoie mare că susține cu toate puterile moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă.

Ce a uitat Cioloș este că puterea lui e cam limitată în această privință, nu că în alte privințe nu ar fi (există destule voci care spun că USR a fost tras în jos de asocierea cu fostul „premier al meu”).

Revenind la puterea lui Cioloș, șeful celor de la PLUS, șef pe hârtie, că din umbră știm toți cine conduce PLUS-ul, a uitat că nu poate susține moțiune de cenzură pentru simplul fapt că nu are niciun parlamentar. PLUS e o formațiune apărută din neant și încă nu este în Parlament, așa că mai ușor cu aportul la moțiunea de cenzură.

Dar Cioloș e învățat să dea din gură fără rost, că așa a făcut și când era premier și când era comisar european.

Îi recomandăm lui Dacian Julien să meargă la cursurile de „mindfulness” ținute de soția lui. Sau să se întoarcă la vechile obiceiuri deprinse sub fostul său maestru Gregorian Bivolaru. Nu de alta, dar oricum trăiește în altă lume, iar realitatea îl doboară la fiecare pas.

Continuă să citești

OPINIE

Klaus Iohannis mai parazitează un rând de alegeri

Publicat

în data de

Klaus Iohannis a descoperit că parazitarea scrutinurilor electorale ăi aduce câștig de cauză așa că planul va fi aplicat din nou. Șeful statului a anunțat că vom mai avea parte de un referendum, cel mai probabil înacelași timp cu alegerile locale sau generale.

Cu alte cuvinte, Iohannis, care nu are mare încredere în liberali că vor face ceva notabil pentru a câștiga alegerile parlamentare sau locale, vrea să îi păcălească pe români combinând alegerile cu referendumul pentru revizuirea Constituției, ceea ce îi va da din nou dreptul să se implice în campaniile electorale ale PNL-ului.

În plus, liberalii vor scăpa de situația în care vor fi obligați să prezinte vreun proiect pentru români și pentru țară, Iohannis păstrând și ocupând spațiul public tot cu justiția.

Astfel, ne așteptăm ca și campaniile electorale de anul viitor să fie duse de Iohannis și de Opoziție tot prin dezinformări și atacuri la adresa PSD și nicidecum pe proiecte pentru țară și pentru cetățeni.

Continuă să citești

Trending