Ne găsiți și pe

OPINIE

IOHANNIS E APROAPE PREȘEDINTE

Publicat

în data de

Klaus Iohannis e aproape un președinte, iar cel mai bine era ca românii aproape să îl voteze și el să rămână doar apropae de Cotroceni. Istoria îl va consemna însă ca pe cel mai slab șef de stat pe care l-a avut țara asta.

Trecând însă de această introducere, observăm că Iohannis a devenit aproape hotărât și aproape vrea să facă referendum. Nu prea știe el despre ce și cum să fie, așa că a anunțat că va chema societatea civilă la consultări la Cotroceni.

Și când spunem societatea civilă nu vă gândiți la vreun intelectual rasat sau vreun jurist de calibru. Nu e cazul, pentru că Iohannis îi cheamă la Cotroceni pe unii care reprezintă chipurile niște ONG-uri independente.

Concret însă la masa cu șeful statului se vor așeza unii de teapa lui Cristian Dide, Marian Ceaușescu sau Sandi Matei. Adică exact acei oameni care au atacat politicieni și judecători ai Curții Constituționale pe stradă, cei care au vandalizat instituții ale statului, cei care sar la jandarmi pe stradă, cei care îndeamnă peste tot pe unde merg la violență și la haos.

Așa că în cazul în care președintele va deveni brusc hotărât să organizeze un referendum să nu uitați cu cine a stat la masă înainte de a lua această decizie. Pentru că e adevărat că nu Dide, Matei sau Ceaușescu vor lua această decizie, ci președintele vine cu ea în buzunar de la Bruxelles, acolo pe unde bântuie în aceste zile.

Însă Dide, Matei sau Ceaușescu și ceilalți de la #rezist vor avea și ei un rol bine definit înainte de alegeri și de referendum.

Rămâne doar de văzut care e misiunea pe care le-o va da stăpânul lor de la Cotroceni.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

IOHANNIS, IRONIE AMARĂ LA COTROCENI

Publicat

în data de

Klaus Iohannis nu mai are nicio urmă de bun-simț și a depășit orice limită a decenței. Șeful statului l-a decorat pe deținutul politic Iulius Filip. Adică exact pe cel care i-a fost victimă directă lui Augustin Lazăr.

Nici măcar nu se pot găsi cuvinte care să califice acest teatru ieftin de la Cotroceni, în condițiile în care Iohannis nici măcar nu a luat vreodată în calcul revocarea lui Augustin Lazăr, deși i-au cerut-o chiar alți doi foști deținuți politic și chiar la Cotroceni.

Înțelegem de aici că Iohannis și-a dat seama că și acest scandal este o carte de jucat în campania electorală și a decis, din nou, să ducă în derizoriu dramele trăite de deținuții politic. Pentru că orice decorație nu are efect fără revocarea din funcție a lui Lazăr.

Ba dimpotrivă, Iohannis n-a scos o silabă despre actualul procuror general, în pofida uriașului scandal public provocat de dezvăluirea trecutului său de colaborator fidel al regimului opresiv-securist, și continuă să-l țină-n funcție și să-i dea posibilitatea să iasă la pensie cu o sumă uriașă, peste 27.000 de lei pe lună.

Și de asemenea, continuă să-l cultive și să-l invite sfidător la evenimente oficiale, în disprețul opiniei publice și mai ales a celor care au suferit crâncen în anii comunismului din cauza unor instrumente politice precum Lazăr.


Continuă să citești

OPINIE

UNDE A DUS DISCURSUL VIOLENT AL LUI IOHANNIS

Publicat

în data de

Discursul violent al lui Klaus Iohannis referitor la justiție și la modul în care vrea PSD să pună mâna pe justiție naște monștri.

Și asta se vede cu ochiul liber. Un subiect, deocamdată fără obiect, pentru că nicio ordonanță care să limiteze justiția nu a fost încă dată, a împărțit societatea românească în două tabere. Tabere, care sub influența ieșirilor lui Iohannis și a rostogolirii subiectului pe rețelele de socializare, sunt mai violente ca niciodată.

Iar efectele acestei violențe se văd pe stradă: oamenii țipă unii la alții, nu au răbdare, nu salută. Orice neînțelegere virează repede în polemică politică, acuzații și amenințări. Efectele se văd la volan: mulți șoferi umblă înarmați cu bîte, pistoale cu gaz sau cuțite și sar la bătaie din orice. Efectele se văd în presă unde găsim tot mai multe campanii feroce de demonizare și o avalanșă de fake news.

Și extrem de grav, efectele se văd în școli, acolo unde a apărut bullying-ul politic, iar anumiți copii sunt amenințați și chiar bătuți pe teme politice.

Și nu în ultimul rând, efectele se văd în business, unde companii, care împărtășesc o anume linie politică, întrerup contractele, colaborarea, cu alte companii care au altă opțiune.

Și acest discurs agresiv, aceste campanii agresive de pe rețelele de socializare mai au un efect. Dau impresia că în România nu mai există lege. Un efect care lasă în urmă crime, violuri, tâlhării, jafuri. Pentru că nimeni nu se mai teme că brațul legii este unul ferm și drept.

Cam aici a ajuns societatea românească din cauza unui subiect care nu există, dar care prinde bine în campania electorală a lui Iohannis care a descoperit că problemele lui Liviu Dragnea din justiție îi pot aduce un mare plus. Din păcate, aduc și un mare minus României.

Continuă să citești

OPINIE

KLAUS IOHANNIS DEVINE NESIGUR

Publicat

în data de

Președintele Klaus Iohannis, aflat deja în cursa pentru un al doilea mandat, începe să aibă emoții pentru cei încă cinci ani de stat la Palatul Cotroceni la care speră. În lupta lui continuă cu Liviu Dragnea, șeful statului a pierdut din vedere chiar contracandidații care pot să vină de pe partea dreaptă a scenei politice.

Și unul dintre cei care îi pot stopa intrarea în turul doi este chiar omul pentru care Iohannis s-a bătut până în pânzele albe: Laura Codruța Kovesi. Ne amintim că a fost nevoie de o decizie a CCR pentru ca șeful statului să o revoce pe fosta șefă a procurorilor anticorupție din funcție.

Tot mai mulți analiști dau ca aprope sigură o intrare a fostei șefe a DNA în cursa pentru prezidențiale din partea USR-PLUS, acolo unde Dacian Cioloș doar pregătește terenul și studiază modul în care românii ar primi un alt candidat de pe dreapta, și om de încredere al lui Iohannis, în cursa pentru Cotroceni.

Iar orice analiză o așează pe Laura Codruța Kovesi ca fiind în capul unei astfel de liste, pentru că e bine știut faptul că fosta șefă a procurorilor anticorupție stă extrem de bine în sondaje la capitolul încredere, în timp ce Klaus Iohannis este în continuă scădere. Ultimul sonfdaj, de exemplu îl cotează pe șeful statlui undeva la 35-36% în preferințele alegătorilor.

Puțin dacă ne gândim că PSD-ALDE strâng cam același procent, deși încă numele candidatului coaliției de guvernare nu este cunoscut.

Iar o apariție a lui Kovesi ar da toate calculele lui Iohannis peste cap. Deși și-a asigurat susținerea liberalilor, șeful statului va avea mari probleme de pe partea dreaptă a scenei politice. Iar călăul lui Iohannis prinde formă din ce în ce mai mult: Laura Codruța Kovesi.

Continuă să citești

Trending