Ne găsiți și pe

Social

IOHANNIS AR FI TREBUIT SĂ TACĂ

Publicat

în data de

Klaus Iohannis a ieșit iar la rampă și a încercat un atac suburban la adresa Guvernului și a PSD. Doar că și de această dată a greșit.

Pentru că a vorbit despre spitale și despre sistemul medical, iar Iohannis pur și simplu nu are temeiul moral să se pronunțe pe această temă câtă vreme este susținător și lider al celor care au închis spitale și i-au alungat pe medici din țară.

67 de unități medicale au fost închise de PDL-ul lui Boc-Băsescu, preluat și promovat cu entuziasm în PNL–ul de azi.

Și cu atât mai puțin Iohannis este îndreptățit să critice PSD-ul, cu cât ceea ce a făcut guvernarea PSD în ultimii 20 de ani, nu s-a făcut în precedenții 28!

Spre deosebire de dezastrul din epoca BOC-Băsescu și al foștilor PDL-iști care și-au găsit refugiul în PNL, în anii guvernării PSD s-au deschis spitale, s-au modernizat și dotat toate spitalele județene, s-au mărit salariile medicilor până la un nivel comparabil cu cel din UE, s-au făcut și se fac investiții fără precedent.

Angajamentul PSD, care face din sănătatea românilor o prioritate maximă, este veritabil și este dovedit de fapte, spre deosebire de Iohannis care nu face decât propagandă electorală.

Astfel, în cei doi ani de guvernare ai PSD s-au construit 3 spitale noi:
Spitalul de la Mioveni (care va fi inaugurat în iunie 2019), Spitalul pediatric Victor Gomoiu din București și Spitalul municipal Craiova.

În acest an, guvernul PSD a alocat cele mai multe fonduri pentru domeniul sănătății, astfel încât nu doar să fie continuate programele începute în anii anteriori, ci să fie demarate și noi proiecte menite să îmbunătățească serviciile medicale de care beneficiază populaţia.

Astfel, Ministerul Sănătății are cu 1,7 miliarde de lei în plus la buget, ceea ce echivalează cu o creștere de 19% a resurselor financiare față de anul trecut.
Apoi, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate are cu 6,1 miliarde de lei în plus și ajunge să aibă un buget de 4,84% din PIB, după ce mulți ani tința de 5% a fost doar o promisiune.

În plus, bugetul pentru investiții și aparatură medicală crește spectaculos în 2019, cu 84%, și ajunge la peste 1 miliard de lei.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

VENITURI MAI MARI PENTRU MII DE ANGAJAȚI

Publicat

în data de

Vești foarte bune pentru mii de angajați. Începând de mâine, vor beneficia de un nou spor după ce legea pentru aprobarea ordonanței de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, cei angajați în învățământul universitar și preuniversitar vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).

De asemenea, cei angajați în învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională, vor beneficia de o majorare salarială de 15%.

De asemenea, au fost schimbate și condițiile de modificare a salariului.

Astfel, în situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație, se arată în lege.

Continuă să citești

Social

CARMEN DAN IA ATITUDINE ÎN SCANDALUL DOCTORATELOR

Publicat

în data de

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat modificarea ordinului de ministru prin care angajații cu titlul de doctor primesc spor de doctorat, precizând că nu i se pare normal ca un agent care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să primească acest beneficiu.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliție, am considerat că impunerea unor norme de integritate față de angajații care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care și-au obținut doctoratele în Academia de Poliție.

În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de lege și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu.”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunțat că instituția pe care o conduce plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar.

„Mi se pare corect ca instituția să plătească sporul de doctorat dacă studiile respectivului angajat pot fi valorificate în munca pe care acesta o prestează pentru instituție. Cu toții ne dorim angajați calificați și bine pregătiți, iar această supra-calificare în domeniul de activitate înțelegem că trebuie retribuită.

Angajatorul nu poate plăti însă faptul că un angajat își finalizează doctoratul într-un domeniu care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o prestează. Personal aș prefera să folosim anual o sumă cu cel puțin tot atâtea cifre pentru reabilitarea, construcția sau renovarea unor spații adecvate muncii noastre.”, a mai spus Carmen Dan.


Continuă să citești

Social

COSTURILE SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ IAȘI AU FOST APROBATE

Publicat

în data de

Costurile spitalului se ridică la 500 de milioane de euro cu TVA, 100 de milioane reprezentând doar echipamentele medicale.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate  de la Cluj”,a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Structura Spitalului va cuprinde 850 de paturi în regim de spitalizare continuă, și 40 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul Regional va fi organizat pe centre de servicii, unde vor fi utilizate tehnologii avansate, de înaltă complexitate, având servicii integrate de ambulatoriu, incluzându-se în cadrul acestuia tehnologii de diagnostic și tratament de porformanță la nivel ridicat.

Continuă să citești

Trending