Ne găsiți și pe

POLITICĂ

IOHANNIS, 3X1. ETNIC, CETĂŢEAN ŞI OFIŢER GERMAN ACOPERIT

Publicat

în data de

Analizând diversele reacții și poziționări, bizuindu-se, probabil, pe unele informații accesibile selectiv, sunt unii care declară că președintele României, Klaus Iohannis, este nu doar etnic german, ci și cetățean german, iar mai mult decât atât, ofițer german acoperit. Să luăm pe rând toate aceste trăsături „de caracter.”

Faptul că Iohannis este un etnic german, a cărui familie de origine este în întregime în Germania,  este indiscutabil şi nu poate deranja pe nimeni. Interesant însă este faptul că etnia şi cetăţenia merg laolaltă într-o declaraţie a lui Crin Antonescu pe care dorim să o încadrăm detaliat şi să o cităm în întregime.

Duminică, 23 Februarie 2014, cel care era atunci preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis un mesaj premierului Victor Ponta, la emisiunea „După 20 de ani”, că dacă nu va accepta acum propunerea liberalilor de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, „mai devreme sau mai târziu” primarul Sibiului îi va lua locul în fruntea Guvernului. De ce ? Fiindcă este cetăţean german.

„Domnul Klaus Iohannis nu e un titirez, un pesedist pe care domnul Ponta să-l pună unde doreşte. Nu va fi pus unde vrea domnul Ponta. Noi ne punem miniştrii. Noi am propus Klaus Iohannis ministru de Interne şi vice-prim ministru. Câtă vreme noi propunem nişte oameni, în frunte cu Klaus Iohannis, despre care şi domnul Ponta, şi alţi observatori, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, spun că este foarte bun, (…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis, ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen, întrebarea este una simplă: De ce nu a procedat domnul Ponta la aceste numiri de acum două săptămâni? Înseamnă că, dacă domnul Ponta nu-l vrea pe Klaus Iohannis în Guvern, nu îi mai vrea pe liberali în Guvern şi că vrea să rupă această alianţă”, a spus, la acea vreme, Crin Antonescu.

Până aici, lucrurile sunt clare şi dacă tot a revenit în politică, Victor Ponta ar putea da o mână de ajutor oferind mai multe detalii cu privire la informaţiile pe care le are în legătură cu subiectul. Ar ajuta astfel la descifrarea certă a multor aspecte din comportamentul politic al lui Klaus Iohannis.

Aspecte pe care le pune în discuţie şi generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, care susține că președintele Klaus Iohannis ar fi ofițer acoperit al serviciilor secrete din Germania și tocmai de aceea acționează atât de ciudat, mai ales în ceea ce privește legea offshore, dar și protestele din Piața Victoriei. Iar acestea ar fi doar două situaţii dintr-o multitudine de exemple la fel de bizare.

„Sunteti nedumeriţi de ce preşedintele României, făra să aştepte concluziile anchetei, a venit cu acuze grave la adresa jandarmilor, de ce a cerut să fie anchetaţi, de ce structurile noastre de intelligence nu au pus la dispoziţia celor abilitaţi informaţiile necesare luării măsurilor corespunzătoare şi prevenirii violenţelor, a acţiunilor huliganice bine regizate şi executate? Pentru că ei sunt de mult în slujba altora, acţionând conform planului şi comenzilor lor, trădând fără rezerve interesele poporului român.Unii spun că sunteţi sub „influenţa” structurilor de informaţii ale Germaniei, BND sau BFV, domnule Iohhanis. Mie îmi vine greu să cred şi, de aceea, vă întreb dacă este adevărat sau nu…”, a scris pe pagina sa de Facebook generalul Dumitru Iliescu.

În legătură cu cetăţenia sa germană, Klaus Iohannis a venit cu o vagă dezminţire, iar Crin Antonescu a tăcut, ba mai mult, a plecat din politică. Ar fi fost însă retorice nu doar orice întrebare, ci şi orice răspuns cu privire la statutul de ofiţer acoperit al structurilor de informaţii ale Germaniei.

Tot ce se potriveşte perfect, tot ce face formă bună (gestalt, ca să vorbim pe limba subiectului) poate fi considerat adevărat, în lipsa posibilităţii logice de existenţă a altor dovezi.

Iar dacă e adevărat, e cumplit. Fiindcă ar însemna că domnul Klaus Iohannis este pe la noi în misiune, ar mai însemna că slujeşte interesele altei ţări, că se va retrage apoi la pensie în ţara respectivă şi, cu toate că nu vrem să fim macabri, ar mai însemna şi că va petrece somnul de veci în cavoul deja ridicat al familei, că doar nu în România ar urma să rămână cineva care afirmă doar formal că ţine cu românii „săi”.

În final, fără a face literatură, vă sugerăm să îl ascultaţi pe Klaus Iohannis rostind cuvintele „La mulţi ani, România !” Îţi îngheaţă sângele în vene…

POLITICĂ

Vela a descoperit o problemă. Poliția Română trebuie să își schimbe numele

Publicat

în data de

Ministrul Internelor a descoperit o mare problemă în cadrul M.A.I.. Poliția Română trebuie să își schimbe titulatura. Marcel Vela vrea ca Poliția Română să se numească de acum Poliția Națională.

Motivul este pueril, bineînțeles, căci ce puteam aștepta de la liberali. Spune Vela că, sub titulatura de acum, Poliția Română se confundă cu Poliția Locală.

Nu știm cum a ajuns el la concluzia asta, dar nici nu merită să ne batem capul cu asta.

Însă trebuie să ne preocupe dedesubturile acestei modificări. Chletuirea banului public.

Pentru că schimbând titulatura, trebuie schimbate uniformele, siglele, însemnele și, de ce nu, chiar și mașinile. Cam asta e grija liberalilor față de banul public.

Și, suntem convinși că imediat se vor ivi pe la porțile guvernului, diferiți indivizi, posesori de cine știe ce firme, care vor prinde contracte grase pentru noua accesorizare a Poliției.

Și să nu ne cuprindă mirarea când vom afla că firmele sunt ale unor apropiați ai guvernului liberal, Clientale politică a lui Iohannis și Orban trebuie plătită și întreținută, nu?

Nu mai vorbim despre faptul că în timp ce Marcel Vela își bate capul cu schimbarea titulaturii Poliției Române, doi polițiști se zbat între viață și moarte după ce au fost măcelăriți de membrii unui clan de rromi.

Dar, pentru ministrul Internelor asta nu contează, important e că vor avea uniforme noi și vor face parte din Poliția Națională.

Și e doar începutul guvernării liberale!

Continuă să citești

POLITICĂ

România cu Viorica Dăncilă premier

Publicat

în data de

Președintele PSD și candidatul social-democraților pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a făcut un scurt rezumat al activității sale ca premier al României.

Și a pus în balanță, măsurile luate de Klaus Iohannis. Concluzia e sumbră: tot ce a contruit Guvernul PSD, Iohannis a vrut să dărâme.

„România a avut a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Salariul a crescut. Am oprit exodul către alte state membre prin mărirea salariilor pentru medici. Am vorbit despre creșteri, președintele României nu a făcut decât să dezinformeze.

S-a opus creșterilor de pensii și salarii. Cu cinism le-a spus pensionarilor că nu sunt fonduri pentru creșterea pensiilor. Sunt pensionari care trăiesc de la pensie la pensie. Nu s-a gândit că sunt pensionari care nu au bani de medicamente. A fost o abordare prin care a căutat să câștige puncte electorale.

În educație am mărit salariile profesorilor. Am finalizat construcția a peste 100 de grădinițe și creșe. Iohannis a blocat postul de profesor. S-a limitat numai la discuții și nu a venit cu nimic concret.

În sănătate am dotat spitalele județene cu aparatură performantă. Am fost conștienți de faptul că pe lângă pregătirea cadrelor medicale pentru un act medical de calitate trebuie să avem și aparatură performantă. Am finalizat licitația pentru achiziționarea de incubatoare pentru toate maternitățile din țară. Singurul lucru făcut de candidatul Iohannis a fost să afecteze programul de rezidențiat, a blocat numirea ministrului Educației și astfel a realizat ceea ce știe cel mai bine să facă.

Am luat foarte multe măsuri pentru fermierii români. Casa de comerț Unirea unde românii pot să aducă produse românești și pot să își desfacă produsele. Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 milioane de euro pentru crescătorii de animale.”, sunt doar câteva din exemplele date de Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

POLITICĂ

Iohannis și eșecul politicii externe

Publicat

în data de

Viorica Dăncilă, cea care nu fugit de întrebările incomode ale jurnaliștilor așa cum a făcut contracandidatul său Klaus Iohannis, a făcut o paralelă între activitatea lui Iohannis în cei cinci ani de mandat la Cotroceni și activitatea sa ca premier în nici doi ani de zile.

În primul rând, Viorica Dăncilă a vorbit despre politica externă, acolo unde președintele are cele mai multe prerogative.

„Cred că fiecare dintre noi poate să se raporteze și la cei cinci ani de activitate ai președintelui. A avut 25 de deplasări externe și 40 de primiri la
București. Nu am văzut nimic pentru România.

S-a întors din SUA cu o șapcă și trei poze. Nu am văzut nimic despre MCV și Schengen. Am avut în mandatul meu 41 de vizite externe și 100 de primiri la București, am căutat ca din fiecare vizită să vin cu ceva concret pentru România. Fie cu contracte, fie investitori din alte state.

Mai mult decât atât, președinția rotativă a consiliului Uniunii Europene. Am pregătit temeinic preluarea acestei președinții. Aveam dosare pregătite pentru fiecare minister, domeniu și dosar aflat pe agenda europeană. În
noiembrie a ieșit și a spus că nu suntem pregătiți pentru președinția
rotativă. La puțin timp după ce a văzut cum au fost închise 90 de dosare, toți au apreciat modul în care am gestionat, președintele Iohannis și-a asumat rezultatele președinției și a procedat total incorect. A felicitat pe
toată lumea mai puțin pe cei care au muncit.”
, a declarat Viorica Dăncilă.

Prestația lui Iohannis la Summitul de la Sibiu. Un eșec total.

„La summit-ul de la Sibiu, președintele Iohannis a promis că România va
intra în Schengen și este normal să îl întrebăm. Vă asumați acest eșec
al politicii externe? Știm că România îndeplinește toate criteriile
pentru a intra în spațiul Schengen. Ne-ați reprezentat în Consiliul
European. Puteați vorbi cu șefii de stat care s-au opus intrării României în Schengen.”,
a mai declarat Viorica Dăncilă.

Iohannis vrea de la diaspora doar voturile. În rest, românii din străinătate nu contează.

„Klaus Iohannis pune accent pe diaspora și pe voturile din diaspora. Ce a făcut pentru români? Ce a făcut să îi aducă acasă. Românii s-au săturat de lozinci.

Noi am implementat programe de exemplu Start-up Diaspora. Am facilitat posibilitatea votului din diaspora. Am acordat suport pentru Educație prin acordarea de burse și susținerea celor care au plecat în afara țării. Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor nu s-a întâlnit cu aceștia.

Trebuie să vina cu soluții și sa redea demnitatea românilor în interiorul țării dar și în exteriorul țării.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Trending