Ne găsiți și pe

Social

Incompetența PNL lovește în pensionari

Publicat

în data de

Oriunde în lume se știe că pensionarii sunt cei mai sensibili dintre toate categoriile. Dacă în alte țări pensionarii sunt respectați fiind oamenii care au clădit țări întregi pentru ca tinerele generații să poată duce mai departe cultura unui popor, în România lucrurile stau diferit. Incompetența Guvernului PNL lovește în cei mai vulnerabili: vârstnicii. Astfel, nici până în ziua de azi, pensionarii nu și-au primit banii.

Dacă Guvernele PSD găseau mereu o pârghie pentru a le da banii la timp oamenilor, cei de la PNL nu reușesc să-și dea seama cum au făcut cei de la PSD ani de-a rândul. Astfel este pentru prima oară când ne apropiem de jumătatea lunii și pensionarii nu și-au primit banii. Mulți dintre ei spunând că nu mai au nici 10 lei în buzunar. Dar se pare că Guvernului Orban nu îi pasă că zeci de mii de bătrâni mor de foame și nu au cu ce să-și cumpere medicamentele.

Desigur că nu este o bătaie de joc doar la adresa vârstnicilor, este o bătaie de joc la adresa întregii țări. Pentru că dacă lucrurile se vor mișca ca până acum, bătrânii vor urma să-și primească pensiile cât mai târziu sau deloc.

PNL a venit în fața țării dând vina pe zilele libere de sărbători. Zile libere pentru toată lumea, dar, cu toate astea, cei mai mulți tot au reușit să-și facă treaba, doar PNL nu înțelege cum să gestioneze zilele libere și cele lucrătoare.

Sunt scuze penibile pentru a-şi masca incompetenţa crasă: Dau vina pe CEC şi pe Poşta Română. În realitate, banii au intrat foarte târziu în conturile CEC.

Adevărul este că nu știu să guverneze și că nu le-a păsat de pensionari, astfel încât să ia din timp măsurile necesare, în funcție de calendarul Sărbătorilor, astfel încât pensiile să ajungă la timp.

Guvernanţii aveau pârghiile să rezolve această situaţie, trebuiau doar să vrea să vireze banii în conturi înainte de 1 ianuarie, aşa cum a făcut de fiecare dată Guvernul. La finalul anului 2018, spre exemplu, Guvernul PSD a luat măsuri pentru ca pensiile să fie virate la timp.

Pentru mulți pensionari întârzierea pensiei înseamnă renunțarea la hrană sau la medicamente sau la amândouă.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Iohannis și Orban fac totul pentru prietenii lor afaceriști

Publicat

în data de

Nu mai este niciun secret că Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu fac nimic pentru români. În schimb se zbat din răsputeri să facă bani pentru prietenii loc afaceriști.

Astfel, urmărim în fiecare zi cum, prin mâna lui Florin Cîțu, ajuns ministru de Finanțe, guvernul împrumută miliarde și miliarde la dobânzi uriașe, bani care intră în buzunarele bancherilor.

De asemenea, avem măreața ideea de a mai lua niște bani de la sistemul public de pensii pentru a-i băga în pilonul II. Alți bani smulși din buzunarele românilor și băgați în cele ai acelorași bancheri prieteni și susținători ai lui Iohannis și Orban.

Și mai avem banii din programele de sănătate care se vor duce către spitalele și clinicile private ale prietenilor. Bineînțeles că acești bani sunt tot din impozitele și taxele plătite de români.

Acești bani din programele de sănătate sunt repartizați pe județe. Din acești bani se finanțează spitalele publice și parțial spitale private. În momentul în care va crește ponderea de finanțare pe zona de privat, atunci spitalele publice își vor reduce cu sumele respective bugetele pe care și le-au preconizat la începutul anului. De unde se vor plăti medicii care lucrează în spitalele publice și ce impact va avea asupra pacientului?”, arată fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Concret, guvernul are pe masă un act normativ prin care spitalele și clinicile private au acces liber la banii statului. Bineînțeles, în detrimentul spitalelor din sistemul public.

Efectul? Spitalele românești vor fi cel mai probabil închise rând pe rând, sute de mii de români nu vor mai avea acces nici măcar la cele mai simple tratamente, iar mii de medici și asistente se vor trezi fără loc de muncă.

Asta e România normală a lui Klaus Iohanis și Ludovic Orban.

Continuă să citești

Social

PSD semnează pentru salariul minim european

Publicat

în data de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații semnează petiția pentru adoptarea salariului minim european.

Liderul social-democrat spune că dacă guvernul PNL a decis doar să taie și să sărăcească românii, atunci poate Orban și ai lui vor ține cont de legile europene. Căci, pe cele românești le calcă în picioare.

„Iresponsabilii de la PNL preocupați DOAR de putere și funcții spun că în Guvernările PSD am vorbit prea mult de creșteri de salarii și pensii. Ar fi trebuit să facem precum PNL și să tăiem tot?! Să facem bugetele în spatele ușilor închise și să le trecem prin asumări ilegale de răspundere?!

Bugetul României este compus din banii dumneavoastră și PNL are obligația să vă spună de ce se luptă pentru propriile scaune în loc să mărească alocațiile, de ce întârzie creșterile salariale promise sau de ce caută metode să nu respecte Legea Pensiilor.

În contextul în care PNL a blocat până și creșterea salariului minim, am decis să mă alătur demersului PES Activists România și să semnez petiția pentru un SALARIU MINIM EUROPEAN! Și vă asigur că PSD va promova acest lucru, deoarece noi credem că toți românii și nu doar privilegiații PNL au dreptul la un trai decent!

Le mulțumesc liderilor sindicali și celor din societatea civilă care susțin această inițiativă, dar și invitaților noștri din partea Partidului Socialiștilor Europeni.

Felicitări, Victor Negrescu, pentru toată munca depusă în slujba unei stângi românești europene!

Haideți să obligăm această guvernare PNL să respecte acest demers european!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citești

Social

Ludovic Orban, din minciună în minciună

Publicat

în data de

Prim-ministrul Ludovic Orban merge din minciună în minciună. După ce a anunțat cu surle și trâmbițe că până la urmă va accepta să dubleze alocațiile copiilor de la 1 august, acum iar s-a sucit.

Nu va fi nicio majorare a alocațiilor în acest an, ne-a anunțat Orban.

„Majorarea alocaţiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei. Adăugaţi încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creşterea pensiilor şi pe salarizare şi vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de casă şi nu poate aduna bani din eter.”, a declarat Ludovic Orban.

Așadar nu doar alocațiile rămân la nivelul de acum, ci și pensiile și salariile. Concret, austeritatea a venit peste România, iar cetățenii vor fi nevoiți să trăiască de pe o zi pe alta.

Bineînțeles că rolul guvernului nu este să ne anunțe că nu poate, ci să caute soluții. Mai ales că guvernarea PSD a lăsat o creștere economică de aproape 5%.

Însă nu știm ce face Ludovic Orban cu banii. Pentru că vedem că pentru pensii nu are, pentru salarii nu are, pentru alocații nu are, investițiile pentru infrastructură le-a tăiat, iar de împrumutat împrumută miliarde și miliarde.

De când a venit la guvernare, Ludovic Orban a împrumutat nu mai puțin de 19 miliarde de lei. Iar pentru săptămâna asta mai are programate împrumuturi de un miliard.

Unde se duc banii nu ne spune nimeni, pentru ce ne îndatorează guvernul nu știm. Orban iese doar să ne anunțe că nu are și nu poate.

Continuă să citești

Trending