Ne găsiți și pe

OPINIE

El este premierul lui Iohannis. Ludovic Orban

Publicat

în data de

De astăzi avem un guvern nou. Un guvern pe care Klaus Iohannis l-a dorit, l-a construit și l-a impus. Dar ne e greu încă să credem că Ludovic Orban a ajuns prim-ministru.

Și vă prezentăm doar câteva imagini care nu mai au nevoie de niciun comentariu.

El este premierul lui Iohannis:

OPINIE

Seara neagră a jurnalismului din România. Cei 9 care i se închină lui Iohannis

Publicat

în data de

Analistul politic Ion Cristoiu a criticat prestaţia lui Iohannis şi a jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea electorală organizată de actualul șef al statului, înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale de duminică.

”Am urmărit cele două dezbateri pentru a vedea până la ce nivel de jos poate să ajungă presa română. În cazul Vioricăi Dăncilă e un triumf al presei româneşti. Cei care au fost acolo au pus întrebări chiar încuietoare, chiar unele pentru care un alt candidat s-ar fi deranjat.

Viorica Dăncilă s-a descurcat foarte bine, sigur şi cu elemente de politicianism, în sensul că uneori a ocolit răspunsul, dar nu s-a enervat la întrebări. Adică tot ce era complicat, controversat în ceea ce a făcut Viorica Dăncilă, a fost întrebată. Şi din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă s-a descurcat extraordinar pentru că un politician este cu atât mai bun cu cât întrebările sunt mai bune, mai incomode.”, a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Dezbaterea lui Klaus Iohannis, un moment doliu al presei româneşti.

“Dincoace este o catastrofă. Este un moment de doliu al presei româneşti. Dacă aş fi politician, mi-ar fi jenă să stau de vorbă cu aceşti tonţi.

Toţi sunt uzi de emoţie că pun întrebări preşedintelui. Eu nu am mai pomenit aşa ceva în istoria postdecembristă ca nişte jurnalisti să aibă vocea tremurândă, să citească după hârtie şi să aibă acest sentiment de „domnule preşedinte sunt onorat să vă pun o întrebare”.

Şi ajungem acum la punctual cel mai grav. Toate întrebările sunt anti-PSD. Este inadmisibil, ca un jurnalist, chiar dacă este pro -Iohannis, să se ducă la o confruntare la candidatul Klaus Iohannis şi în textul întrebării să fie semnale împotriva candidatului Viorica Dăncilă.

Toate întrebările , fără excepţie au fost de genul acesta „Domnule presedinte de ce nu aţi făcut suficient să îngropaţi PSD-ul?” După părerea mea este o ruşine pentru aceşti jurnalişti. A trecut prima parte, niciunul nu a răsturnat masa. Avem de-a face cu jurnalişti, el e politician, e trecător. Noi suntem presa. Poţi să fii mai familiar că până la urmă e Klaus Iohannis, cine e Klaus Iohannis.

Nu e posibil aşa ceva. Cu un politician şi dacă este Napoleon sau Donald Trump, şi dacă este Klaus Iohannis trebuie să fii ca jurnalist mai familiar cu el. Nici arogant, dar nici slugarnic. Nu îmi vine să cred.”, a mai declarat Ion Cristoiu.

Continuă să citești

OPINIE

Iohannis, mascarada dezbaterii

Publicat

în data de

După dezbaterea lui Klaus Iohannis am rămas cu un gust amar. Nu doar pentru că am văzut din nou un președinte „mort”, un individ care nu poate și nu vrea să facă nimic pentru români, pentru că asta știam. Ci pentru că am văzut, din nou, după 30 de ani, ce înseamnă cenzura și obediența presei.

Am asistat ieri, la dezbaterea lui Iohannis, la cea mai mare înjosire a presei din România. Presa care ar trebui să fie în condițiile democratice a patra putere în stat, a ajuns să fie acum supusă uneia din puterile statului. Am văzut dimensiunile la care poate ajunge cenzura într-o Românie așa zis democratică.

Orice reguli de deontologie jurnalistică au fost, practic, călcate în picioare prin mascarada de la Biblioteca Universitară din București.

Ziariști bine selectați și cu întrebări cât mai prietenoase, un public majoritar din partidul susținător al lui Iohannis și tineri atent filtrați pentru a nu deranja sau șifona imaginea candidatului, acesta este tabloul prin care românul este chemat la vot într-o țară europeană.

Oare asta vrea românul să vadă? O decapitare publică a presei, ca a patra putere în stat și un candidat ridicat la rang de idol, la care cei prezenți se închină? Sau Iohannis, pur și simplu, a dat un semnal a ceea ce se vrea în viitor de la popor?

Oare în ce țară vor să trăiască românii? Într-o țară libera și democratică sau într-o țară a fricii, întoarsă în cenzura și obediența față de Marele Conducător de dinainte de 1989?

Răspunsul îl vom afla negreșit duminică! Ghinion, Klaus Iohannis!

Continuă să citești

OPINIE

Test simplu înainte de turul 2

Publicat

în data de

Vreți să votați, dar nu știți încă pe cine să alegeți? E simplu. Gândiți-vă cu cine v-ați lăsa copilul pentru o zi: cu Viorica Dancilă sau cu Klaus Werner Iohannis?

V-ați gândit? Acum ieșiți la vot!

Continuă să citești

Trending