Ne găsiți și pe

POLITICĂ

DEZINFORMARE ȘI MANIPULARE MARCA USR-PLUS

Publicat

în data de

USR-PLUS încearcă cu disperare să prostească oamenii și să ascundă realitatea că guvernele PSD au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât guvernul Cioloș.

Însă cifrele oficiale nu mint!

Astfel, potrivit site-ului oficial al Comisiei Europene dedicat monitorizării absorbției fondurilor în țările membre UE, pentru perioada 2014-2020, România beneficiază de 30,8 miliarde de euro de la UE, la care se adaugă 5,8 miliarde de euro, contribuția națională.

Iar aici guvernul Cioloș nu a avut nici cea mai mică contribuție.

În 2016 România încasase 2,1 miliarde de euro, din care 1,6 miliarde erau prefinanțări, inițiale și anuale la care guvernul Cioloș n-a avut nicio contribuție.
Acum, în aprilie 2019, gradul de absorbție al fondurilor europene a ajuns la 28% și România a încasat 8,59 de miliarde de euro.
Așadar, o operație aritmetică banală arată simplu că în guvernarea PSD absorbția fondurilor europene este de patru ori mai mare decât atunci când tehnocrații lui Cioloș erau la Palatul Victoria.

Este de-a dreptul patetic cum, pentru a-și ascunde neputința și nepriceperea, Cioloș și ai săi au ajuns să-și aroge rezultate pentru care nu au niciun merit, respectiv să includă în bilanțul absorbției pe 2016 și banii plătiți în contul proiectelor din exercițiul financiar 2007-2013!

Și este edificator cum tot neputința și nepriceperea tehnocraților a făcut ca România, în 2016, să nu aibă operațională nicio Autoritate de Management, instituții cheie în gestionarea proiectelor și absorbția fondurilor europene.

Această problemă uriașă a fost rezolvată de guvernarea PSD în prima jumătate a anului 2017, astfel încât în august toate autoritățile de management fuseseră acreditate și erau gata de acțiune.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending