Ne găsiți și pe

POLITICĂ

Dan Barna, ziua și gafa

Publicat

în data de

Dan Barna, cel care se vrea președinte al României nu scapă niciun moment fără să aibă ceva de spus. Nu contează subiectul, șeful USR simte tot timpul nevoia să spună și el ceva. Chiar dacă nu stăpânește nici unul dintre domeniile despre care face vorbire.

Așa se face că Barna a explicat cum va dizolva el Parlamentul dacă ajunge președinte, dar și cum oficialii europeni de la Bruxelles nu sunt chiar foarte serioși. Asta după ce Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi.

Erau însă serioși atunci când o aplaudau pe Kovesi în drumul ei spre funcția de procuror general european.

Ieșirile lui Barna au devenit, așa cum era de așteptat, subiect de ironii pe holurile Parlamentului.

Iar unul dintre cei care au criticat ironic gafele șefullui USR este Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

„Aventurile lui HaBARNAm – capitolul „fericiți în România”

Recunosc, îmi place Dan Barna! Nu ai cum să nu apreciezi talentul său de a fi insistent în a face cel puțin o gafă în fiecare apariție publică.

Atletul schimbării și corectitudinii în politică ne-a transmis ieri, de pildă, că nu trebuie ”să ne imaginăm că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre”. Asta cu privire la nominalizarea pentru funcția extrem de importantă de comisar european din partea României.

Sper să facă domnul Barna repede ceva și să salveze situația așa cum vrea să salveze România pentru că nu se mai poate cu atâta superficialitate nici la europenii ăștia… ea era bună doar când trebuiau să o susțină pe Kovesi sau să critice PSD…

De asemenea, am mai aflat că Parlamentul ales de milioane de cetățeni trebuie să devină un fel de bătaie de joc la cheremul președintelui care îi poate trimite propuneri FORMALE de premieri și apoi să-l dizolve fără nicio clipire. Și că asta va fi prima sa decizie în calitate de președinte. Sună din ce în ce mai bine, nu?!

Trecând peste aceste ”barnisme” și revenind la lucruri serioase, nu poți să vrei sa fii președinte dar tu să încalci Constituția de la bun început. Și să tratezi Parlamentul ca un subordonat docil.

Pare că Barna nu a trecut de etapa ”Jos PSD”. Iar agresivitatea, autosuficiența și disprețul pentru cei care au altă opinie nu pot înlocui deloc lipsa cronică de substanță si program politic al șefului USR.

Înainte de a fi președintele tuturor românilor, domnul Barna trebuie să ne convingă de faptul că este măcar președintele legitim al USR. Deocamdată, nu a obținut decât puțin peste o treime dintre voturile membrilor USR și trebuie să vină urgent cu niște explicații plauzibile la acuzațiile interne de fraudă electorală…”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Eugen Teodorovici: Voi manifesta toleranță zero față de evaziunea fiscală

Publicat

în data de

Cu prilejul lansării campaniei naționale împotriva contrabandei, Eugen Teodorovici a declarat că va avea toleranță zero față de evaziunea fiscală și ca va susține combaterea contrabandei cu țigări.

„Nu va fi uşor, nu este o luptă uşoară, există o dorinţă a mea personală şi o spun cu foarte multă responsabilitate, vreau efectiv să susţin această luptă împotriva evaziunii fiscale, împotriva acestei contrabande cu ţigări şi asupra oricărei contrabande.

Este o poziţie sensibilă, mai ales pentru un om politic. Săptămâna trecută am depus o iniţiativă legislativă care presupune desprinderea din ANAF a activităţii vamale, partea vamală va deveni efectiv o structură independentă aşa cum a mai fost şi s-a dovedit o practică bună, mai ales că este şi o practică europeană, deci vreau să creăm o structură vamală independentă europeană şi care să aibă ca principal obiectiv acesta al reducerii substanţiale a evaziunii fiscale şi contrabandei, în special”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Din partea mea, ca ministru de finanţe, va fi toleranţă zero pentru orice înseamnă evaziune fiscală, oricât de dură şi de lungă va fi lupta, nu voi înceta să acţionez, ştiu că vor fi foarte mulţi supăraţi pe această abordare. Trebuie o campanie foarte bună la toate televiziunile, dar şi în şcoală, dar trebuie şi achiziţie de maşini şi câini necesari”, a mai precizat Teodorovici.

Continuă să citești

POLITICĂ

Premierul Viorica Dăncilă spune de ce pleacă în SUA. Iohannis, nu.

Publicat

în data de

Spre deosebire de Klaus Iohannis care pleacă în SUA pentru întâlniri la cel mai înalt nivel fără să anunțe cu ce mandat merge acolo, fără să spună cum va angrena țara în cine știe ce protocoale și înțelegeri, fără să se sfătuiască cu Guvernul sau Parlamentul înainte de plecare, premierul Viorica Dăncilă a anunțat ce va face în vizita sa din SUA de la sfârșitul acestei săptămâni.

Duminică, voi începe o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii alături de mai mulți membri ai cabinetului, în cadrul căreia voi avea mai multe întâlniri cu oficiali americani.

Consolidăm relațiile cu statele membre UE, dar în același timp aprofundăm parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA.

Vizita de lucru va avea și o componentă economică puternică și va fi un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunitățile de afaceri din România.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire la New York cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană, dar și o discuție cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Și dacă tot am făcut o comparație între comportamentul lui Iohannis și cel al Vioricăi Dăncilă, înainte de o vizită importantă, revenim la șeful statului care se va afla și el în SUA în perioada 24-26 septembrie.

Iohannis va participa la reuniunea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care va avea loc la New York. Dar din nou, din partea președintelui nu avem niciun detaliu.

Cel mai probabil va sta din nou în genunchi așa cum a făcut și în fața lui Donald Trump la vizita de la Casa Albă de acum o lună. Atunci, din genunchi, a cedat rezervele de gaze al țării în favoarea americanilor. A primit în schimb o șapcă.

Continuă să citești

POLITICĂ

Start Export, program propus pentru încurajarea exporturilor

Publicat

în data de

Start Export este programul propus de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, program ce vizează incurajarea exporturilor, pe modelul anteprenoriat.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ambasada Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova şi cu sprijinul Comisiei Europene, a organizat o conferință cu tema „Oportunităţi aduse de acordurile de comerţ liber ale UE şi provocări întâmpinate de oamenii de afaceri. Cum putem valorifica politica comercială a UE?”, prilej cu care, ministrul de resort, Ștefan-Radu Oprea, a propus un program destinat încurajării exporturilor, Start Export, program bazat pe trei piloni în fază inițială, educație anteprenorială, prezență active a CCIR și nu în ultimul rând, „o platformă care să ne ajute să cunoaştem mai uşor oferta de ţară şi cererea din exterior”.

„Start Export este proiectul pe care vi-l propun pentru anul acesta şi care înseamnă să vorbim în România din ce în ce mai mult despre export, pe modelul antreprenoriat.

Vă aduc aminte că, în 2016, se lansa Start-Up Nation, un program adresat antreprenorilor. Astăzi, unele date statistice spun că 5 din 10, altele că 6 din 10 tineri vor să devină antreprenori. Deci, scopul acestui program a fost atins, pentru că vorbim despre antreprenoriat şi dorim să fim antreprenori în România, nu în afara graniţelor ţării. Acelaşi lucru mi-l doresc să-l facem şi să vorbim împreună despre export.

Numărul companiilor care exportă azi din România este sub jumătatea mediei europene. Cum putem îmbunătăţi acest indicator? Printr-un program pe care îmi propun să-l adresez antreprenorilor pentru debut, pentru a înţelege foarte bine ce înseamnă exportul. Acest proiect trebuie să aibă cel puţin trei piloni în faza iniţială. Start Export este un program care se dezvoltă în funcţie de nevoile dvs., are experienţa programului pe care l-am desfăşurat pe fonduri elveţiene, cu exemple de bune practici la Prahova şi Bacău. Am avut o finanţare pentru subvenţionarea dobânzii”, a declarat ministrul.

Legat de cei trei piloni ai proiectului, Ștefan-Radu Oprea a precizat:

„Un pilon este Incubatorul de afaceri. Astfel, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României am identificat asemenea posibilităţi în care, împreună cu asociaţiile patronale reprezentative, cu reprezentanţii mediului de afaceri, să putem vorbi foarte mult despre educaţie, despre cum ne pregătim pentru a ieşi la export, despre cum putem folosi instrumentele pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului le pune la dispoziţia dvs, mediului de afaceri.

Vorbim aici despre programul de promovare a exportului sau despre internaţionalizare sau despre misiunile economice sau despre reţeaua de consilieri economici, care nu este foarte numeroasă, dar care au mandat explicit că trebuie să sprijine mediul de afaceri şi companiile româneşti. Am găsit împreună cu domnul preşedinte Daraban, un spaţiu care poate să fie transformat într-o zonă de expoziţie permanentă multimedia în care dvs., reprezentanţii mediului de afaceri, să puteţi prezenta delegaţiilor din anumite ţări, produsele. De ce Camera de Comerţ? Pentru că aşa este normal. În cultura de business a ţărilor, Camera de Comerţ are un rol foarte important. Noi simţim să avem nevoie de acea interfaţă între dvs şi parte de executiv”.

Continuă să citești

Trending