Ne găsiți și pe

Social

Cum îi mai mint liberalii pe români

Publicat

în data de

Liberalii încearcă zi de zi să îi mai păcălească pe români cu câte ceva. Acum este în discuție subiectul majorării vârstei de pensionare.

Un subiect pe care liberalii îl îmbracă în cuvinte frumoase și în promisiuni sforăitpare, că nu 70 de ani, că nu obligativitate, că e spre binele și sănătatea populației ajunsă la vârsta a treia, minciuni de-ale liberalilor.

Însă lucrurile nu stau tocmai așa.

„În prezent, persoanele care doresc să continue munca după vârsta de pensionare pot fie să rămână în funcţie cu acordul angajatorului, fie să se pensioneze şi apoi să se reangajeze.

În actuala variantă însă, poţi primi şi pensie şi salariu. Varianta PNL obligă să optezi: fie pensie, fie salariu, nu se poate şi una, şi alta şi asta este valabil şi pentru mediul privat, nu numai pentru bugetari, pentru că automat toţi românii vor opta pentru venitul cel mai mare, adică pentru salariu, adică nu pentru pensie, şi astfel toată lumea va ajunge să muncească până la vârsta de 70 de ani, ca să nu mai spun că opţionalul anunţat va deveni, în foarte scurt timp, cel mai probabil obligatoriu.”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Mai mult, arată fostul ministru al Muncii luând chiar exemplul dat de liberali, adică cel al cadrelor didactice, statisticile arată că deja în câmpul muncii sunt mulți profesori trecuți de vârsta de pensionare. Deci e un motiv care nu stă în picioare. Doar că liberalii vor să le ia oamenilor pensia.

„Se poate cere o statistică de la Ministerul Educaţiei pentru a se vedea câte cadre didactice care au vârsta legală de pensionare sunt încă la catedră, mai ales în zonele rurale, unde este foarte greu de găsit personal calificat.”, arată Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii face și o paralelă cu vârsta de pensionare din celelalte state ale UE. Și trage o concluzie sumbră, dar care pare că este foarte aproape să se adeverească.

„Speranţa de viaţă a bărbaţilor este de 71 de ani, să vii şi să vorbeşti despre ieşirea la pensie la 70 de ani este ca şi cum ai recunoaşte că de fapt nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România. E ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces.

În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani. Cele mai mari vârste de pensionare sunt în Franţa – 66 de ani şi 9 luni, Italia – 66 de ani şi 7 luni, Portugalia – 66 de ani şi 5 luni şi este inutil să amintesc ce proteste sunt la ora actuală în Franţa din cauza faptului că se discută despre această vârstă de pensionare”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Social

Iohannis și Orban fac totul pentru prietenii lor afaceriști

Publicat

în data de

Nu mai este niciun secret că Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu fac nimic pentru români. În schimb se zbat din răsputeri să facă bani pentru prietenii loc afaceriști.

Astfel, urmărim în fiecare zi cum, prin mâna lui Florin Cîțu, ajuns ministru de Finanțe, guvernul împrumută miliarde și miliarde la dobânzi uriașe, bani care intră în buzunarele bancherilor.

De asemenea, avem măreața ideea de a mai lua niște bani de la sistemul public de pensii pentru a-i băga în pilonul II. Alți bani smulși din buzunarele românilor și băgați în cele ai acelorași bancheri prieteni și susținători ai lui Iohannis și Orban.

Și mai avem banii din programele de sănătate care se vor duce către spitalele și clinicile private ale prietenilor. Bineînțeles că acești bani sunt tot din impozitele și taxele plătite de români.

Acești bani din programele de sănătate sunt repartizați pe județe. Din acești bani se finanțează spitalele publice și parțial spitale private. În momentul în care va crește ponderea de finanțare pe zona de privat, atunci spitalele publice își vor reduce cu sumele respective bugetele pe care și le-au preconizat la începutul anului. De unde se vor plăti medicii care lucrează în spitalele publice și ce impact va avea asupra pacientului?”, arată fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Concret, guvernul are pe masă un act normativ prin care spitalele și clinicile private au acces liber la banii statului. Bineînțeles, în detrimentul spitalelor din sistemul public.

Efectul? Spitalele românești vor fi cel mai probabil închise rând pe rând, sute de mii de români nu vor mai avea acces nici măcar la cele mai simple tratamente, iar mii de medici și asistente se vor trezi fără loc de muncă.

Asta e România normală a lui Klaus Iohanis și Ludovic Orban.

Continuă să citești

Social

PSD semnează pentru salariul minim european

Publicat

în data de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații semnează petiția pentru adoptarea salariului minim european.

Liderul social-democrat spune că dacă guvernul PNL a decis doar să taie și să sărăcească românii, atunci poate Orban și ai lui vor ține cont de legile europene. Căci, pe cele românești le calcă în picioare.

„Iresponsabilii de la PNL preocupați DOAR de putere și funcții spun că în Guvernările PSD am vorbit prea mult de creșteri de salarii și pensii. Ar fi trebuit să facem precum PNL și să tăiem tot?! Să facem bugetele în spatele ușilor închise și să le trecem prin asumări ilegale de răspundere?!

Bugetul României este compus din banii dumneavoastră și PNL are obligația să vă spună de ce se luptă pentru propriile scaune în loc să mărească alocațiile, de ce întârzie creșterile salariale promise sau de ce caută metode să nu respecte Legea Pensiilor.

În contextul în care PNL a blocat până și creșterea salariului minim, am decis să mă alătur demersului PES Activists România și să semnez petiția pentru un SALARIU MINIM EUROPEAN! Și vă asigur că PSD va promova acest lucru, deoarece noi credem că toți românii și nu doar privilegiații PNL au dreptul la un trai decent!

Le mulțumesc liderilor sindicali și celor din societatea civilă care susțin această inițiativă, dar și invitaților noștri din partea Partidului Socialiștilor Europeni.

Felicitări, Victor Negrescu, pentru toată munca depusă în slujba unei stângi românești europene!

Haideți să obligăm această guvernare PNL să respecte acest demers european!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citești

Social

Ludovic Orban, din minciună în minciună

Publicat

în data de

Prim-ministrul Ludovic Orban merge din minciună în minciună. După ce a anunțat cu surle și trâmbițe că până la urmă va accepta să dubleze alocațiile copiilor de la 1 august, acum iar s-a sucit.

Nu va fi nicio majorare a alocațiilor în acest an, ne-a anunțat Orban.

„Majorarea alocaţiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei. Adăugaţi încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creşterea pensiilor şi pe salarizare şi vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de casă şi nu poate aduna bani din eter.”, a declarat Ludovic Orban.

Așadar nu doar alocațiile rămân la nivelul de acum, ci și pensiile și salariile. Concret, austeritatea a venit peste România, iar cetățenii vor fi nevoiți să trăiască de pe o zi pe alta.

Bineînțeles că rolul guvernului nu este să ne anunțe că nu poate, ci să caute soluții. Mai ales că guvernarea PSD a lăsat o creștere economică de aproape 5%.

Însă nu știm ce face Ludovic Orban cu banii. Pentru că vedem că pentru pensii nu are, pentru salarii nu are, pentru alocații nu are, investițiile pentru infrastructură le-a tăiat, iar de împrumutat împrumută miliarde și miliarde.

De când a venit la guvernare, Ludovic Orban a împrumutat nu mai puțin de 19 miliarde de lei. Iar pentru săptămâna asta mai are programate împrumuturi de un miliard.

Unde se duc banii nu ne spune nimeni, pentru ce ne îndatorează guvernul nu știm. Orban iese doar să ne anunțe că nu are și nu poate.

Continuă să citești

Trending