Ne găsiți și pe

OPINIE

Cioloș a ajuns de râsul lumii

Publicat

în data de

Dacian Cioloș se simte pe cai mari în politică, doar că tot cade în fiecare zi. Liderul PLUS și fostul premier din „guvernul meu” s-a făcut de râs cum nu se putea mai mult.

Astfel, în grandomania lui și pozând în salvatorul României (numai el știe de cine o salvează), Dacian Cioloș a anunțat mândru nevoie mare că susține cu toate puterile moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă.

Ce a uitat Cioloș este că puterea lui e cam limitată în această privință, nu că în alte privințe nu ar fi (există destule voci care spun că USR a fost tras în jos de asocierea cu fostul „premier al meu”).

Revenind la puterea lui Cioloș, șeful celor de la PLUS, șef pe hârtie, că din umbră știm toți cine conduce PLUS-ul, a uitat că nu poate susține moțiune de cenzură pentru simplul fapt că nu are niciun parlamentar. PLUS e o formațiune apărută din neant și încă nu este în Parlament, așa că mai ușor cu aportul la moțiunea de cenzură.

Dar Cioloș e învățat să dea din gură fără rost, că așa a făcut și când era premier și când era comisar european.

Îi recomandăm lui Dacian Julien să meargă la cursurile de „mindfulness” ținute de soția lui. Sau să se întoarcă la vechile obiceiuri deprinse sub fostul său maestru Gregorian Bivolaru. Nu de alta, dar oricum trăiește în altă lume, iar realitatea îl doboară la fiecare pas.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

Hoții strigă: Hoții! USR-iștii, antrenați

Publicat

în data de

O nouă informație-bombă zguduie USR-ul din temelii. Se pare că membrii acestui partid să pricep cel mai mult să acuze alți oameni, chiar de faptele pe care ei le comit.

După scandalul contractelor de închiriere a sediilor, cu firme ale membrilor de partid, o nouă înșelătorie marca USR, una din multele care probabli vor ieși la iveală, destramă și ultima fărâmă de încredere în acești lupi moraliști.

Firma militantei împotriva tăierii copacilor (!), Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR și consilier general la Primăria București, a devrișat în România nu mai puțin de 58 de hectare de pădure.

Firma administrată de Ana Maria Ciceală, aflată în Buzău, este deținută în totalitate de o companie daneză. Mai mult această firmă are în proprietate peste o mie de hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău şi intermediază vânzarea a zeci de mii de hectare de păduri pentru exploatare forestieră.

Cum poți să invoci teme de moralitate, etică și legalite, cand defilezi cu minciuni flagrante fără nici un fel de rușine? USR-iștii ne învață…

Continuă să citești

OPINIE

Iohannis nu vede corupții din propria curte

Publicat

în data de

Klaus Iohannis țipă de ani de zile împotriva corupției și a penalilor din lumea politică, dar nu îi vede pe ai lui. Într-un continuu exercițiu de imagine și cățărându-se pe lupta împotriva corupției, doar la nivel declarativ, șeful statului „uită” să se uite în propria curte.

Pentru că aici l-ar găsi pe Vasile Blaga, cel care este judecat pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit 700.000 de euro.

Astăzi, Vasile Blaga, unul din oamenii de bază ai lui Iohannis, a mers să dea explicații în dosarul „Bani negri pentru partid”, după ce săptămâna trecută omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă, implicat în dosarul lui Blaga, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA, acceptând să primească în instanță o condamnare de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și să achite un prejudiciu de peste 18 milioane de lei.

Credem că, în lupta lui aprigă împotriva corupției, ar fi fost un moment bun pentru Iohannis să iasă la rampă și să îl pună la zid pe Blaga și să ne explice din nou cum face el curat pe scena politică.

Însă, Iohannis a făcut exact ceea ce bănuiam cu toții: a închis ochii și tace mâlc. Pentru că depinde de Vasile Blaga. Omul lui Traian Băsescu, ajuns unul dintre cei mai puternici oameni din PNL, ar putea să întoarcă partidul împotriva lui Iohannis, iar atunci șeful statului ar rămâne fără mașinăria de campanie.

Așa că preferă să stea la cutie și să tacă, pentru că în joc este un nou mandat la Cotroceni.

De ce să știe românii adevărul despre mizeria din culisele partidului care i-a promis lui Iohannis încă un mandat, atunci când în joc sunt încă cinci ani de huzur pentru Iohannis.

Încă cinci ani în care se va bate cu cărămida în piept că se luptă cu penalii, că vrea binele românilor, că justiția și dreptatea sunt prioritățile sale.

Încă cinci ani în care corupții din PNL vor scăpa de mâna legii pentru că legea va fi justiția va fi controlată de Iohannis.

Încă cinci ani în care românii vor plăti pentru ca Iohannis să stea în vacanțe și pentru ca același Iohannis să iasă la televizor și să îi mintă din nou.

Continuă să citești

OPINIE

„Fără penali”, doar când le convine lui Cioloș și Barna

Publicat

în data de

Dacian Cioloș și Dan Barna fac iar dovada unei ipocrizii dusă la extrem. După ce au instigat oamenii să iasă în stradă și să atace instituțiile publice, ba chiar și pe demnitarii români, sub sloganul „Fără penali”, șefii Alianței USR-PLUS au pus capul în pământ când a venit vorba de comenzi trimise de peste hotare. Comenzi care le cere să tacă deși e vorba fix despre „penali” în funcții publice.

Așa se face că cei doi vajnici apărători ai dreptății și justiției, pe aici pe străzile Bucureștiului, au închis gura când Emmanuel Macron le-a cerut să o susțină pentru funcția de comisar european pe Sylvie Goulard, chiar dacă această este anchetată de OLAF pentru niște angajări fictive pe care le-a făcut în Parlamentul European.

Așa se face că în timp ce își încordează mușchii împotriva Rovanei Plumb doar pentru că aceasta este propunerea PSD pentru funcția de comisar european, Dacian Cioloș și Dan Barna au devenit mielușei atunci când trebuie să o susțină pe protejata președintelui Franței.

Și acest dublu standard e cu atât mai flagrant cu cât Dacian Cioloș conduce grupu europarlamentar Renew Europe din care face parte Sylvie Goulard.

Dar bineînțeles că pentru Dacian Cioloș și Dan Barna interesele străinilor sunt mult mai importante decât cele ale propriei țări.

Și când ne gândim că unul a fost prim-ministru, iar altul vrea să ajungă președinte.

Continuă să citești

Trending