Ne găsiți și pe

JUSTIȚIE

CE PUTEM SPUNE DESPRE ROMÂNIA LUI 2019?

Publicat

în data de

Președintele Klaus – 5 case o susține la Parchetul European pe Kovesi – 18 dosare penale

Dacă printr-un miracol, Klaus Iohannis ar fi prezentat știrile, ar fi anunțat că la șefia Parchetului European candidează o penală. Pentru că, în definiția lui, cine are un dosar penal ar fi penal. Și, dacă ne facem o congruență cu faptul că procurorul șef Gheorghe Stan de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a anunțat în mod oficial, în urma unei cereri în baza legii 544 pentru Coaliția Românilor, că pe rol „sunt înregistrate un număr de 18 dosare” penale privindu-o pe Laura Codruța Kovesi, atunci am putea spune că Iohannis susține la această funcție o de 18 ori penală! În schimb, cele 18 dosare penale sunt un motiv suficient de concret și de clar ca Guvernul României să nu o susțină pentru această funcție.
Iată și „averea” doamnei Kovesi care astăzi stă în cuibul de la Parchetul General oferit cu generozitate de Augustin Lazăr:
1) *Dosar penal nr.42/P/2018
Numitul SS, persoană privată de libertate, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 297 și art. 367 Cod penal Cod penal de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Curții de Apel Suceava.
2) *Dosar penal nr. 199/P/2018
Inspectori judiciari din cadrul Inspecției Judiciare – Direcția pentru procurori au fost investiți cu efectuarea de verificări la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală. Printre inspectorii judiciari cărora li s-a repartizat lucrarea a fost și d-na procuror FM. S-a sesizat faptul că, pe parcursul efectuării verificărilor în procedura prealabilă cercetării disciplinare s-ar fi exercitat presiuni asupra inspectorului judiciar FM de către procuror șef Direcție Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în sensul că această să nu consemneze aspectele constatate pe parcursul efectuării verificărilor.
3) *Dosar penal nr. 261/P/2018
Referitor la faptele de corupție ale magistraților vis-a-vis de director BI de la SC RCS RDS SA.
4) *Dosar penal nr. 262/P/2018
Referitor la dosarul penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura centrală.
5) *Dosar penal nr. 263/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosar penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
6) *Dosar penal nr. 265/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosarele 312/P/2014 și 191/P/2015 ale Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
7) *Dosar penal nr. 342/P/2018
Referitor la fapte de abuz în serviciu și fapte de corupție – dosar 404/39/2018 al Curții de Apel Suceava.
8) *Dosar penal nr. 358/P/2018
Procurorul PG, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție cu sprijinul și acordul procurorului șef Laura Codruța Kovesi a exercitat promisiuni și amenințări asupra martorului denunțător MFI și a inc. SH, cu scopul de a-i determina să dea declarații mincinoase în ceea ce o privește în dosarul penal nr. 95/P/2015.
9) *Dosar penal nr.849/P/2018
Prin sesizările formulate autorii susțin că în esență persoanele din conducerea Primăriei Jilava ar fi fost favorizate de către toți cei vizați în derularea litigiului pe care SOCIETATEA AGRICOLĂ JILAVA l-a avut cu Primăria Comunei Jilava în perioada anilor 1997-2006.
10) * Dosar penal 891/P/2018
În cursul anului 2015 la solicitarea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție Ploiești și sub amenințare că va fi arestat, numitul CVA a colaborat la înscenarea unor dosare penale pentru anumite persoane cu funcții publice, prin ticluirea de probe. Toate aceste tehnici de fabricare a dosarelor penale au fost acceptate de către procurorul general Laura Codruța Kovesi.
11) *Dosar penal nr. 1122/P/2018
Persoana vătămată PS din mun. Constanța a formulat plângere penală în referire la soluțiile dispuse în dosarele privind pe demnitarii statului.
12) *Dosar penal nr. 1136/P/2018
Persoana vătămată a fost nemulțumită de modul în care au fost efectuate cercetările penale în dosarul în care s-a dispus trimiterea în judecată – dosar penal 11P/2017 precum și referitoare la tergiversarea soluționării plângerii de către procurorul Laura Codruța Kovesi, plângere depusă în luna februarie 2017 la Direcția Națională Anticorupție – Structura centrală.
13) *Dosar penal nr. 1172/P/2018
În cursul lunii aprilie 2018 numitul IS a fost citat la sediul DNA – Structura Centrală, unde în prezența procurorului DPS, procurorul șef Laura Codruța Kovesi a încercat prin intimidare să-I determine să dea declarații necorespunzătoare adevărului și care să-i fie favorabile procurorului OLG.
14) * Dosar penal 1279/P/2018
La data de 03.12.2018 petentul a depus denunț – în cursul anului 2011 Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al PICC], i-a solicitat să efectueze plata sumei de 268,689 lei reprezentând contravaloarea cursei aeriene România – Indonezia și retur, cursa ce urma să fie efectuată în scopul aducerii în țară a numitului PN, persoană față de care exista în curs procedura de extrădare.
15) * Dosar penal 1417/P/2018
Numitul GFM, președinte al Fundației Europene pentru Bună Guvernare și Prevenire a Corupției – EurHonest, București, sesizează săvârșirea infr. de corupție de către procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Apărării Naționale, Administrație Prezidențială.
16) * Dosar penal 1422/P/2018
Numitul VOS formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 280 al. 2 Cpen, 283 al. 2 C pen, privind pe procurorii Kovesi Laura Codruța, IM și BR – în referire la dosar 347/P/2011 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
17) * Dosar penal 102/P/2019
Numita MF formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 297 C pen de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Judecătoriei Focșani.
18) * Dosar penal 216/P/2019
Numiții SI și SAD, foști avocați în Baroul Bihor, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 297 Cod penal, art. 283 Cod penal și art. 280 Cod penal, săvârșite de către Kovesi Laura Codruța, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și alți magistrați, atât judecători cât și procurori, care le-au instrumentat și judecat dosarele.

JUSTIȚIE

PARCHETUL GENERAL TRAGE DE TIMP ÎN DOSARUL 10 AUGUST

Publicat

în data de

Parchetul General, încă sub tutela lui Augustin Lazăr are toate motivele să tragă de timp în dosarul protestelor din 10 august.

Asta deoarece este foarte probabil ca rezultatele anchetei să scoată la iveală modul josnic în care Iohannis și opoziția au manipulat opinia publică.

Pentru că antepronunţarea şi inculparea Jandarmeriei, prin declaraţiile publice hazardate ale preşedintelui, acuzaţiile mincinoase ale opoziţiei, urletele propagandei noii securităţi au adus prejudicii României pe plan internaţional.

Conform declaraţiilor ministrului de Interne, este nejustificată lentoarea cu care este instrumentat acest caz.

Parchetul general nu mai are nici un motiv să întârzie finalizarea anchetei.

„Toate documentele declasificate total sau parţial au fost înaintate unităţii de Parchet din data de 31 ianuarie şi constituie probe la dosar. Îi invit pe toţi cei interesaţi de aceste documente să le solicite Parchetului, pentru că doar procurorii pot stabili dacă probele din dosar pot fi făcute publice sau nu. Din acest moment, orice demers din partea Parchetului, în sensul că Ministerul Afacerilor Interne nu a declasificat documente şi, de aceea, nu se poate finaliza ancheta, îl voi considera susceptibil de neadevăr. Recomand Parchetului General să caute vinovăţii pe baza probelor şi nu scuze.”, a spus Carmen Dan.

Ministrul a arătat că Ministerul de Interne este prima instituţie interesată de lămurirea aspectelor legate de 10 august şi, cu atât mai mult, Jandarmeria Română faţă de care s-au iniţiat adevărate campanii de denigrare şi s-a pus o presiune în plus în tot acest timp.

„Eu pot accepta că au fost acţiuni punctuale ale unor jandarmi care au acţionat disproporţionat. Sunt şi imagini în acest sens şi nimeni nu le poate nega. Cred însă că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale şi că nu trebuie să stigmatizăm o întreagă instituţie pentru asta. Mai cred că adevărul va fi stabilit potrivit legii de judecători în urma investigaţiilor pe care le fac procurorii şi nu pot fi de acord cu condamnarea publică a unor oameni şi a unor instituţii doar de dragul discursului politic.”, a mai declarat Carmen Dan.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

IOHANNIS ȘI-A FĂCUT DATORIA FAȚĂ DE LAZĂR

Publicat

în data de

Klaus Iohannis și-a plătit datoria față de procurorul general. Șeful statului a semnat decretul de pensionare al lui Augustin Lazăr, care va ieși la pensie pe 27 aprilie.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare.”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Șantajat cu dosarele închise pe bandă rulantă de Augustin Lazăr, șeful statului nu a putut să îl revoce, așa că cei doi au ajuns la un compromis.

Iohannis s-a înțeles cu procurorul general ca acesta din urmă să își depună cererea de pensionare. O pensie extrem de generoasă de altfel pentru Augustin Lazăr: 27.000 de lei pe lună.

Bani pe care nu i-ar fi obținut în cazul în care ar fi demisionat sau ar fi fost revocat din funcție.

De remarcat și viteza cu care a reacționat Iohannis. Aici, spre deosebire de numirea noilor miniștri în Guvern, șeful statului nu a mai avut nevoie de timp de gândire.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

SUTE DE POLITICIENI BLOCAȚI DE A.N.I. LA COMANDA SRI

Publicat

în data de

Prin bilețele. Așa se făceau dosare la Agenția Națională de Integritate la comanda SRI pe timpul când cele două instituții erau conduse de Horia Georgescu, respectiv George Maior. Sute de astfel de bilețele au contribuit din plin la blocarea unor miniștri, parlamentari, primari sau șefi de instituții publice, doar pentru că aceștia nu serveau intereselor lui George Maior.

“Din câte înțeleg, PSD-iștii nu făceau direct obiect sesizării SRI-ANI, erau dați pe bilețele care trebuie sa intre la  “Hai să-i facem dosar și să mergem mai departe!.”, a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI.

Unul dintre aceste cazuri este cel al lui Liviu Pop, care exact când se pregătea pentru alegerile parlamentare din 2012 a primit decizia de incompatibilitate de la ANI.

“Este o chestiune pur politică. Sunt convins că dacă nu aș fi candidat la alegerile parlamentare, nu aș fi primit această decizie, dar ultimul cuvânt îl va avea instanța. Sunt cu conștiința mai mult decât curată. Nu am nicio emoție legată de acest conflict de interese pe care îl voi ataca în instanță”, declara la acea vreme Liviu Pop.

Și ca să rămânem la alegerile din 2012, pe lista lui Horia Georgescu, întocmită, din câte înțelegem, la ordinele lui Maior, mai regăsim și alte nume grele din PSD: Ecaterina Andronescu, Niculae Bădălău sau Florin Pâslaru, deputat de Galați la acea vreme, Vasile Gliga, deputat de Mureș, și Sorin Constantin Lazăr, deputat de Iași. Sunt însă doar câteva nume, de pe listele cu zeci de oameni care trebuiau blocați să ajungă în funcții.

Nici notele oarecum oficiale primate de la SRI de către ANI nu treceau prin toate filtrele.

“Surprinzător este că toate notele care au plecat de la SRI către ANI nu au trecut niciunele pe la direcţia juridică. În perioada verificată şi anume din 2012, între 2012 şi 2015 au fost trimise 71 de note secrete, note speciale sau note simple note speciale sau simple care vizau 600 de persoane, miniştri, europarlamentari, senatori, deputaţi, primari, şefi de consilii judeţene, directori, senatori, secretari de primărie.”, a mai explicat Claudiu Manda.

Continuă să citești

Trending