Ne găsiți și pe

JUSTIȚIE

CE PUTEM SPUNE DESPRE ROMÂNIA LUI 2019?

Publicat

în data de

Președintele Klaus – 5 case o susține la Parchetul European pe Kovesi – 18 dosare penale

Dacă printr-un miracol, Klaus Iohannis ar fi prezentat știrile, ar fi anunțat că la șefia Parchetului European candidează o penală. Pentru că, în definiția lui, cine are un dosar penal ar fi penal. Și, dacă ne facem o congruență cu faptul că procurorul șef Gheorghe Stan de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a anunțat în mod oficial, în urma unei cereri în baza legii 544 pentru Coaliția Românilor, că pe rol „sunt înregistrate un număr de 18 dosare” penale privindu-o pe Laura Codruța Kovesi, atunci am putea spune că Iohannis susține la această funcție o de 18 ori penală! În schimb, cele 18 dosare penale sunt un motiv suficient de concret și de clar ca Guvernul României să nu o susțină pentru această funcție.
Iată și „averea” doamnei Kovesi care astăzi stă în cuibul de la Parchetul General oferit cu generozitate de Augustin Lazăr:
1) *Dosar penal nr.42/P/2018
Numitul SS, persoană privată de libertate, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 297 și art. 367 Cod penal Cod penal de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Curții de Apel Suceava.
2) *Dosar penal nr. 199/P/2018
Inspectori judiciari din cadrul Inspecției Judiciare – Direcția pentru procurori au fost investiți cu efectuarea de verificări la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală. Printre inspectorii judiciari cărora li s-a repartizat lucrarea a fost și d-na procuror FM. S-a sesizat faptul că, pe parcursul efectuării verificărilor în procedura prealabilă cercetării disciplinare s-ar fi exercitat presiuni asupra inspectorului judiciar FM de către procuror șef Direcție Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în sensul că această să nu consemneze aspectele constatate pe parcursul efectuării verificărilor.
3) *Dosar penal nr. 261/P/2018
Referitor la faptele de corupție ale magistraților vis-a-vis de director BI de la SC RCS RDS SA.
4) *Dosar penal nr. 262/P/2018
Referitor la dosarul penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura centrală.
5) *Dosar penal nr. 263/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosar penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
6) *Dosar penal nr. 265/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosarele 312/P/2014 și 191/P/2015 ale Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
7) *Dosar penal nr. 342/P/2018
Referitor la fapte de abuz în serviciu și fapte de corupție – dosar 404/39/2018 al Curții de Apel Suceava.
8) *Dosar penal nr. 358/P/2018
Procurorul PG, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție cu sprijinul și acordul procurorului șef Laura Codruța Kovesi a exercitat promisiuni și amenințări asupra martorului denunțător MFI și a inc. SH, cu scopul de a-i determina să dea declarații mincinoase în ceea ce o privește în dosarul penal nr. 95/P/2015.
9) *Dosar penal nr.849/P/2018
Prin sesizările formulate autorii susțin că în esență persoanele din conducerea Primăriei Jilava ar fi fost favorizate de către toți cei vizați în derularea litigiului pe care SOCIETATEA AGRICOLĂ JILAVA l-a avut cu Primăria Comunei Jilava în perioada anilor 1997-2006.
10) * Dosar penal 891/P/2018
În cursul anului 2015 la solicitarea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție Ploiești și sub amenințare că va fi arestat, numitul CVA a colaborat la înscenarea unor dosare penale pentru anumite persoane cu funcții publice, prin ticluirea de probe. Toate aceste tehnici de fabricare a dosarelor penale au fost acceptate de către procurorul general Laura Codruța Kovesi.
11) *Dosar penal nr. 1122/P/2018
Persoana vătămată PS din mun. Constanța a formulat plângere penală în referire la soluțiile dispuse în dosarele privind pe demnitarii statului.
12) *Dosar penal nr. 1136/P/2018
Persoana vătămată a fost nemulțumită de modul în care au fost efectuate cercetările penale în dosarul în care s-a dispus trimiterea în judecată – dosar penal 11P/2017 precum și referitoare la tergiversarea soluționării plângerii de către procurorul Laura Codruța Kovesi, plângere depusă în luna februarie 2017 la Direcția Națională Anticorupție – Structura centrală.
13) *Dosar penal nr. 1172/P/2018
În cursul lunii aprilie 2018 numitul IS a fost citat la sediul DNA – Structura Centrală, unde în prezența procurorului DPS, procurorul șef Laura Codruța Kovesi a încercat prin intimidare să-I determine să dea declarații necorespunzătoare adevărului și care să-i fie favorabile procurorului OLG.
14) * Dosar penal 1279/P/2018
La data de 03.12.2018 petentul a depus denunț – în cursul anului 2011 Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al PICC], i-a solicitat să efectueze plata sumei de 268,689 lei reprezentând contravaloarea cursei aeriene România – Indonezia și retur, cursa ce urma să fie efectuată în scopul aducerii în țară a numitului PN, persoană față de care exista în curs procedura de extrădare.
15) * Dosar penal 1417/P/2018
Numitul GFM, președinte al Fundației Europene pentru Bună Guvernare și Prevenire a Corupției – EurHonest, București, sesizează săvârșirea infr. de corupție de către procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Apărării Naționale, Administrație Prezidențială.
16) * Dosar penal 1422/P/2018
Numitul VOS formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 280 al. 2 Cpen, 283 al. 2 C pen, privind pe procurorii Kovesi Laura Codruța, IM și BR – în referire la dosar 347/P/2011 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
17) * Dosar penal 102/P/2019
Numita MF formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 297 C pen de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Judecătoriei Focșani.
18) * Dosar penal 216/P/2019
Numiții SI și SAD, foști avocați în Baroul Bihor, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 297 Cod penal, art. 283 Cod penal și art. 280 Cod penal, săvârșite de către Kovesi Laura Codruța, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și alți magistrați, atât judecători cât și procurori, care le-au instrumentat și judecat dosarele.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

JUSTIȚIE

ȘI AUGUSTIN LAZĂR PLÂNGE… CÂTEODATĂ

Publicat

în data de

Lui Augustin Lazăr i-a pierit zâmbetul sfidător cu care ne trata la fiecare apariție. Nu știm cum a avut, procurorul general, impresia că va rămâne pe funcția de șef al Ministerului Public pe viață, însă vestea că ministrul Justiției, Tudorel Toader, pregătește schimbarea lui după expirarea mandatului l-a dat peste cap.

Atât de rău, încât Augustin Lazăr a făcut o criză de nervi chiar în fața Parchetului General.

„Cine vrea să ia legătura cu Ministerul Public, să ia legătura cu procurorul general. Să aibă curaj. Procurorul general nu mănâncă oameni. Informația zilei nu era că domnul ministru a venit aici tiptil, ci faptul că CSM convoacă magistrații din țară să-și expună opinia în legătura cu o măsură luată neconstituțional.

A contactat un anumit procuror care are probleme de reprezentativitate în asociația procurorilor. Este nevoie de o adunare generală.”, a țipat Augustin Lazăr de pe treptele Parchetului General.

Iar imediat după aceste văicăreli, procurorul general a intrat repede în sediul Ministerului Public, unde a mers glonț la preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi la procurorul general adjunct Bogdan Licu pentru a le cere socoteală că au îndrăznit să se vadă cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.


Continuă să citești

JUSTIȚIE

TOADER, SCRISOARE PENTRU TIMMERMANS

Publicat

în data de

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să îl scoată pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, frans Timmermans, din bezna în care trăiește în privința statului de drept din România.

Așa că Tudorel Toader i-a trimis lui Frans Timmermans o scrisoare în care îi explică de ce a fost nevoie de ordonanța care modifică Legile Justiției.

Am trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Timmermans, în care i-am prezentat Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei. Deocamdată am trimis scrisoarea către Timmermans şi pe parcurs vă voi da detalii.”, a anunțat ministrul Tudorel Toader.

Scrisoarea ministrului Justiției vine după ce Frans Timmermans a amenințat voalat că România va primi din nou un raport MCV nefavorabil, însă a recunoscut că încă nu a citit ordonanța dată de Guvern pe tema Legilor Justiției.

Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu știam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou. În ceea ce privește România, avem un instrument foarte bun și o platformă de dialog, MCV. Rămân atașat acestor discuții.

Am exprimat îngrijorări în ultimul raport MCV, legat de regrese în justiție, dar eu și președintele Juncker rămân atașați ideii de a termina MCV înainte de finalul mandatului acestei Comisii Europene. Dar România mai are un drum lung și mulți pași de făcut dacă România mai are aceeași ambiție de a termina MCV.”, a declarat Timmermans.


Continuă să citești

JUSTIȚIE

LAZĂR PLEACĂ DE LA PARCHETUL GENERAL

Publicat

în data de

Cu toată împotrivirea lui Iohannis, care trage cu dinții ca procurorul care l-a scos din atâtea probleme penale să rămână în funcție, Augustin Lazăr pleacă de la Parchetul General.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general al României, astfel încât la finalul lunii aprilie, când lui Augustin Lazăr îi expiră mandatul, să fie gata procedura și să poată fi numit noul șef al Parchetului General.

„Voi declanșa procedura de numire a procurorului general. La finalul lunii aprilie expiră mandatul procurorului general Augustin Lazăr și în felul acesta, până la expirarea mandatului, vom avea un nou procuror general. Nu pot avea un favorit înainte. Nici nu am declanșat procedura. Vedem cine se înscrie.”, a declarat ministrul Justiției.

Tudorel Toader a făcut acest anunț la finalul unei întâlniri avute la Parchetul General, la care Augustin Lazăr a refuzat să participe.
Ministrul Justiției s-a întâlnit cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României.

Vă reamintim că Tudorel Toader a cerut președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Augustin Lazăr, însă șeful statului a refuzat spunând că este foarte mulțumit de activitatea procurorului general.

Ar fi fost culmea să nu fie mulțumit dat fiind faptul că Lazăr l-a scăpat de multe dosare penale, iar în ultimul timp a făcut tot ce a putut pentru a o feri pe Carmen Iohannis de procurorii care se ocupă de dosarul caselor familiei prezidențiale.

Continuă să citești

Trending