Ne găsiți și pe

JUSTIȚIE

CE PUTEM SPUNE DESPRE ROMÂNIA LUI 2019?

Publicat

în data de

Președintele Klaus – 5 case o susține la Parchetul European pe Kovesi – 18 dosare penale

Dacă printr-un miracol, Klaus Iohannis ar fi prezentat știrile, ar fi anunțat că la șefia Parchetului European candidează o penală. Pentru că, în definiția lui, cine are un dosar penal ar fi penal. Și, dacă ne facem o congruență cu faptul că procurorul șef Gheorghe Stan de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a anunțat în mod oficial, în urma unei cereri în baza legii 544 pentru Coaliția Românilor, că pe rol „sunt înregistrate un număr de 18 dosare” penale privindu-o pe Laura Codruța Kovesi, atunci am putea spune că Iohannis susține la această funcție o de 18 ori penală! În schimb, cele 18 dosare penale sunt un motiv suficient de concret și de clar ca Guvernul României să nu o susțină pentru această funcție.
Iată și „averea” doamnei Kovesi care astăzi stă în cuibul de la Parchetul General oferit cu generozitate de Augustin Lazăr:
1) *Dosar penal nr.42/P/2018
Numitul SS, persoană privată de libertate, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 297 și art. 367 Cod penal Cod penal de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Curții de Apel Suceava.
2) *Dosar penal nr. 199/P/2018
Inspectori judiciari din cadrul Inspecției Judiciare – Direcția pentru procurori au fost investiți cu efectuarea de verificări la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală. Printre inspectorii judiciari cărora li s-a repartizat lucrarea a fost și d-na procuror FM. S-a sesizat faptul că, pe parcursul efectuării verificărilor în procedura prealabilă cercetării disciplinare s-ar fi exercitat presiuni asupra inspectorului judiciar FM de către procuror șef Direcție Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în sensul că această să nu consemneze aspectele constatate pe parcursul efectuării verificărilor.
3) *Dosar penal nr. 261/P/2018
Referitor la faptele de corupție ale magistraților vis-a-vis de director BI de la SC RCS RDS SA.
4) *Dosar penal nr. 262/P/2018
Referitor la dosarul penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura centrală.
5) *Dosar penal nr. 263/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosar penal nr. 468/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
6) *Dosar penal nr. 265/P/2018
Referitor la cercetarea penală din dosarele 312/P/2014 și 191/P/2015 ale Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.
7) *Dosar penal nr. 342/P/2018
Referitor la fapte de abuz în serviciu și fapte de corupție – dosar 404/39/2018 al Curții de Apel Suceava.
8) *Dosar penal nr. 358/P/2018
Procurorul PG, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție cu sprijinul și acordul procurorului șef Laura Codruța Kovesi a exercitat promisiuni și amenințări asupra martorului denunțător MFI și a inc. SH, cu scopul de a-i determina să dea declarații mincinoase în ceea ce o privește în dosarul penal nr. 95/P/2015.
9) *Dosar penal nr.849/P/2018
Prin sesizările formulate autorii susțin că în esență persoanele din conducerea Primăriei Jilava ar fi fost favorizate de către toți cei vizați în derularea litigiului pe care SOCIETATEA AGRICOLĂ JILAVA l-a avut cu Primăria Comunei Jilava în perioada anilor 1997-2006.
10) * Dosar penal 891/P/2018
În cursul anului 2015 la solicitarea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție Ploiești și sub amenințare că va fi arestat, numitul CVA a colaborat la înscenarea unor dosare penale pentru anumite persoane cu funcții publice, prin ticluirea de probe. Toate aceste tehnici de fabricare a dosarelor penale au fost acceptate de către procurorul general Laura Codruța Kovesi.
11) *Dosar penal nr. 1122/P/2018
Persoana vătămată PS din mun. Constanța a formulat plângere penală în referire la soluțiile dispuse în dosarele privind pe demnitarii statului.
12) *Dosar penal nr. 1136/P/2018
Persoana vătămată a fost nemulțumită de modul în care au fost efectuate cercetările penale în dosarul în care s-a dispus trimiterea în judecată – dosar penal 11P/2017 precum și referitoare la tergiversarea soluționării plângerii de către procurorul Laura Codruța Kovesi, plângere depusă în luna februarie 2017 la Direcția Națională Anticorupție – Structura centrală.
13) *Dosar penal nr. 1172/P/2018
În cursul lunii aprilie 2018 numitul IS a fost citat la sediul DNA – Structura Centrală, unde în prezența procurorului DPS, procurorul șef Laura Codruța Kovesi a încercat prin intimidare să-I determine să dea declarații necorespunzătoare adevărului și care să-i fie favorabile procurorului OLG.
14) * Dosar penal 1279/P/2018
La data de 03.12.2018 petentul a depus denunț – în cursul anului 2011 Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al PICC], i-a solicitat să efectueze plata sumei de 268,689 lei reprezentând contravaloarea cursei aeriene România – Indonezia și retur, cursa ce urma să fie efectuată în scopul aducerii în țară a numitului PN, persoană față de care exista în curs procedura de extrădare.
15) * Dosar penal 1417/P/2018
Numitul GFM, președinte al Fundației Europene pentru Bună Guvernare și Prevenire a Corupției – EurHonest, București, sesizează săvârșirea infr. de corupție de către procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Apărării Naționale, Administrație Prezidențială.
16) * Dosar penal 1422/P/2018
Numitul VOS formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 280 al. 2 Cpen, 283 al. 2 C pen, privind pe procurorii Kovesi Laura Codruța, IM și BR – în referire la dosar 347/P/2011 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
17) * Dosar penal 102/P/2019
Numita MF formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 297 C pen de către procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Kovesi Laura Codruța și magistrați judecători care au judecat cauzele avute pe rolul Judecătoriei Focșani.
18) * Dosar penal 216/P/2019
Numiții SI și SAD, foști avocați în Baroul Bihor, formulează plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 297 Cod penal, art. 283 Cod penal și art. 280 Cod penal, săvârșite de către Kovesi Laura Codruța, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și alți magistrați, atât judecători cât și procurori, care le-au instrumentat și judecat dosarele.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

JUSTIȚIE

PSD, proiect pentru revizuirea Constituției

Publicat

în data de

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege pentru revizuirea Constituției, care prevede interdicția de a deține funcții publice a persoanelor condamnate la închisoare, dar și extinderea dreptului de a sesiza CCR în privința ordonanțelor de urgență.

„Prin prezenta inițiativă legislativă propunem modificaeea și completarea dispozițiilor legii fundamentale, în vederea instituirii interdicției de a se acorda grațiere individuală pentru infracțiuni de corupție și creării unui cadru normativ nou referitor la ordonanțele Guvernului prin care se limitează domeniile în care pot reglementa ordonanțele de urgență și se extinde sfera de reglementare a controlului constituțional asupra ordonanțelor.

Propunem ca Guvernul să nu poată reglementa prin ordonanțe de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și regimului executării acestora și, totodată, să atribuim Președintelui României, unuia dintre președinții celor două Camere, unui număr de cel puțin 50 de deputați sau de cel puțin 25 de senatori prerogativa de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe de urgență, precum și la ordonanțele emise în temeiul unei legi de abilitare, pe calea unei excepții de neconstituționalitate, în termen de cinci zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, inițiat de 140 de parlamentari PSD-ALDE.

De asemenea, PSD și ALDE propun revizuirea Constituției, astfel încât persoanele condamnate la închisoare să nu mai poată deține funcții publice.

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice centrale și locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”, prevede proiectul.

O altă modificare vizează interdicția președintelui României de a acorda grațiere pentru infracțiuni de corupție.

„Președintele României îndeplinește următoarele atribuții: acordă grațierea individuală; nu poate acorda grațiere pentru infracțiuni de corupție.”, se mai arată în propunerea de act normativ.

De asemenea, Guvernul nu va mai putea emite ordonanțe de urgență care privesc organizarea judiciară.

„Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, drepturile electorale, nu pot reglementa în domeniul infracțiunilor, pedepselor și regimului executării acestora, precum și al organizării judiciare și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”, prevede o altă modificare adusă prin acest proiect.

Proiectul de lege a fost semnat, în numele inițiatorilor de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

Ce spune Ana Birchall despre ridicarea MCV

Publicat

în data de

Ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a întâlnit cu delegația MCV, iar în urma discuțiilor, a declarat că dialogul cu delegația a fost transparent, bazat pe profesionalism și responsabilitate.

Am avut întâlnire cu reprezentanții Comisiei MCV. Vreau să vă spun că a fost o întâlnire foarte bună. Am reluat dialogul pe baze de profesionalism, responsabilitate, transparență, lucru care a fost salutat și noi, la rândul nostru, am salutat prestația colegilor de la Bruxelles. Vreau să vă spun că România este, a fost și va rămâne o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, precum și apărării drepturilor și libertăților fundamentale atât ale cetățenilor României cât și ale cetățenilor europeni.”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul Justiției a mai precizat că obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului cât mai curând.

,,După cum știți, la Ministerul Justiției se adună toată punctele de vedere de la toate instituțiile care contribuie la acest raport, dar pot să vă spun, pe scurt, că a fost o întâlnire foarte bună, de lucru, normală de altfel.

Ne-am ascultat fiecare și eu cred că e un foarte bun început, până la urmă, obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului și acest obiectiv atât de important pentru România, sper eu să poată fi realizat cât de curând posibil. Și nu depinde decât de noi acest lucru.”, a mai declarat Ana Birchall.

Continuă să citești

JUSTIȚIE

Doina Pană, dosarul otrăvirii cu mercur

Publicat

în data de

Doina Pană a fost audiată, luni, la sediul DIICOT, în dosarul deschis in rem în cazul otrăvirii cu mercur. Fostul ministru al Apelor și Pădurilor a venit la DIICOT la cererea sa, pentru a vedea stadiul dosarului.

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima.

Am urmat un tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.”, a declarat Doina Pană.

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor spune că este extrem de grav ce s-a întâmplat și speră ca cei care au atentat la viața sa să fie prinși.

„Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României.

Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza ca să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii.”, a mai declarat Doina Pană.

În acest caz, după ce IML a confirmat nivelul ridicat de mercur, DIICOT a început urmărirea penală in rem pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Continuă să citești

Trending