Ne găsiți și pe

Social

BUCUREȘTIUL A RĂMAS AL NIMĂNUI

Publicat

în data de

Bucureștiul nu mai are primar. Cel puțin la asta ne duce cu gândul ceea ce se întâmplă în aceste zile prin primăria Capitalei.

După ce ieri ne-a anunțat că singurul lucru de care mai are nevoie Bucureștiul este o mare sală polivalentă, acum Gabriela Firea a venit cu un alt anunț incredibil.

Capitala, străzile din Capitală prezintă fix 800 de gropi, spune edilul general al Bucureștiului. Cam asta e ocupația concretă a primarului? Numără gropile din București? Stăm bine!

Dar să nu ne oprim aici. După cum o veche vorbă românească spune că peștele de la cap se împute, așa e și la primăria Capitalei.

Dacă edilul a numărat gropi, subalternii au venit și ei cu numărătorile proprii. De exemplu, Andrei Creci, directorul interimar al Societății de Transport București (fosta RATB), a anunțat că STB a început de acum o săptămână să spele și să curețe tramvaie, refugii și autobuze.

Și după modelul primarului general, omul a venit și el cu cifre exacte.

„Până acum s-au revopsit integral 16 tramvaie, s-au neutralizat graffiti-urile de pe 16 tramvaie și s-a demarat procedura pentru colantarea integrală a 20 de vagoane.

S-au spălat 4.272 de panouri de gard. S-au spălat stâlpișorii flexibili și refugiile – 25 de bucăți; 43 de copertine, 16 borne și 34 de indicatoare de ocolire. S-a periat și aspirat toata calea de rulare de pe Calea Moșilor, Șoseaua Colentina, de la bd. Carol. S-au evacuat deșeuri de pe linii cam 189 de tone.

S-au curățat 136 de stâlpi la bază, s-au vopsit 25 dintre aceștia, s-au curățat și vopsit cofrajele de alimentare de rețea 43 de bucăți și s-au igienizat până în prezent 8 substații. Capetele de linie au fost curățate și igienizate 25 din cele 45 existente.

În ceea ce privește centrele de vânzare, au fost retușate și vopsite 16 din cele 225 de astfel de centre.”, a inșirat șeful STB statistica laudativă.

Și cu riscul de a ne repeta: dacă la asta se rezumă probleme cu care se confruntă Bucureștiul, stăm bine!

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

PROGRAME DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

Publicat

în data de

Ministerul Sănătății a demarat programele de screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Este un demers care are o valoare de peste 68 milioane lei, fiind derulat până în anul 2023.

Potrivit Ministerului Sănătății, peste 75.000 de persoane vor beneficia de acest proiect, la nivel național, selectate din grupuri vulnerabile: persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost, persoane care suferă de dependență de alcool, droguri.

În activitatea de screening, vor fi folosite caravane mobile, dotate și acreditate pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei.

Pentru îmbunătățirea depistării precoce a acestei boli necruțătoare, se aplică un standard unitar de screening și control, inclusiv al TB-ului latent, mai arată Ministerul Sănătății.

România are o Lege a Tuberculozei, iar prin demararea efectivă a acestui proiect specialiștii vor merge către grupurile vulnerabile pentru a diagnostica precoce această gravă problemă de sănătate publică și a se lua măsurile eficiente de control.

Pe lângă activitățile de screening, diagnosticare și tratament al TB, proiectul include o serie de activități de formare specifică pentru 560 de specialiști.

„Controlul tuberculozei este o prioritate nu doar in Romania, ci si la nivel international, iar proiectul demarat acum are o importanță strategică în eforturile României de a combate această problemă de sănătate publică.    Proiectul înseamnă un pas major în lupta împotriva tuberculozei.

El presupune activități integrate, care vizează, în primul rând, depistarea precoce a cazurilor de TB, prin screening, precum și diagnosticarea și tratamentul pacientilor din grupuri vulnerabile, acolo unde este nevoie de intervenții rapide și eficiente pentru a stopa tuberculoza.”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Continuă să citești

Social

ELICOPTERE NOI PENTRU ARMATĂ

Publicat

în data de

Guvernul continuă și în acest an procesul de înzestrare al Armatei Române și pentru început vrea să achiziționeze elicoptere noi.

Ministerul Apărării a trimis producătorului european Airbus o cerere privind posibila achiziţie a 45 de aparate, au declarat reprezentanţii companiei în cadrul unei întâlniri cu presa.

Este vorba despre aeronave de atac şi multirol pe care cel puţin parţial, Airbus le-ar putea produce la Ghimbav, mai spun oficialii companiei.

Acum, reprezentanţii Airbus, citaţi de Hotnews, spun că pot oferi Armatei pe lângă elicopterul H215M pe care ar vrea să-l producă la fabrica din Brașov, un nou model: H145M, un elicopter de atac ușor, lansat abia de câțiva ani.

Aparatul a fost cumpărat de Ungaria și Serbia.

Cererea de informații către Airbus din partea MApN s-a referit la 21 de elicoptere de atac și 24 de aparate multirol, inclusiv aeronave navalizate și specializate pentru lupta submarin pentru Forțele Navale, au declarat reprezentanții Airbus.

Ministerul Apărării a anunţat de mai mulţi ani că vrea să cumpere aeronave noi şi a început discuţiile cu mai mulţi producători, inclusiv cu Bell Helicopter.

De la producătorul american, Armata ar fi urmat să achiziţioneze tot 45 de aparate, potrivit unei declaraţii a fostului ministru Mihai Fifor.

Continuă să citești

Social

SINGURUL SANATORIU PENTRU COPII DIN ȚARĂ VA FI MODERNIZAT

Publicat

în data de

Guvernul alocă bani pentru modernizarea singurului sanatoriu de recuperare pentru copii din România.

26,8 milioane de lei! Aceasta este suma pe care guvernul României o asigură pentru finanțarea modernizării integrale a sanatoriului de recuperare a copiilor de la Techirghiol, singura unitate de acest gen din țară.

Spațiile reabilitate vor avea o capacitate de 185 de paturi, săli de tratament, gimnastică şi recuperare, grădiniţă, bibliotecă, săli de clasă, ateliere şi spaţii conexe.

1.400 de copii vor putea astfel beneficia de condiţii moderne de recuperare balneologică în secţia neuro-psiho-motorie din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

“Este un proiect care categoric se impunea. Pe zona de recuperare, recuperare pediatrică avem încă multe lipsuri. De aceea cu atât mai necesar era acest proiect în acest moment, proiect destinat copiilor care au probleme neuropsihomotorii. Se pretează şi zona şi se pretează şi personalul care lucrează aici la acest tip de investiţie.

De fapt, vreau să spun că acest sanatoriu practic va deveni un sanatoriu etalon pentru România pentru că şi Ministerul Sănătăţii are un program investiţional pentru acest sanatoriu, coroborat cu aceste investiţii în infrastructură.”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Și tot la Techirghiol a fost semnat și un alt contract important pentru dezvoltarea comunității, respectiv, asigurarea finanţării din fonduri europene pentru valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol, prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, are o durată de implementare de 42 de luni şi o valoare totală de 10,7 milioane de lei.


Continuă să citești

Trending