Ne găsiți și pe

Social

BUCUREȘTIUL A RĂMAS AL NIMĂNUI

Publicat

în data de

Bucureștiul nu mai are primar. Cel puțin la asta ne duce cu gândul ceea ce se întâmplă în aceste zile prin primăria Capitalei.

După ce ieri ne-a anunțat că singurul lucru de care mai are nevoie Bucureștiul este o mare sală polivalentă, acum Gabriela Firea a venit cu un alt anunț incredibil.

Capitala, străzile din Capitală prezintă fix 800 de gropi, spune edilul general al Bucureștiului. Cam asta e ocupația concretă a primarului? Numără gropile din București? Stăm bine!

Dar să nu ne oprim aici. După cum o veche vorbă românească spune că peștele de la cap se împute, așa e și la primăria Capitalei.

Dacă edilul a numărat gropi, subalternii au venit și ei cu numărătorile proprii. De exemplu, Andrei Creci, directorul interimar al Societății de Transport București (fosta RATB), a anunțat că STB a început de acum o săptămână să spele și să curețe tramvaie, refugii și autobuze.

Și după modelul primarului general, omul a venit și el cu cifre exacte.

„Până acum s-au revopsit integral 16 tramvaie, s-au neutralizat graffiti-urile de pe 16 tramvaie și s-a demarat procedura pentru colantarea integrală a 20 de vagoane.

S-au spălat 4.272 de panouri de gard. S-au spălat stâlpișorii flexibili și refugiile – 25 de bucăți; 43 de copertine, 16 borne și 34 de indicatoare de ocolire. S-a periat și aspirat toata calea de rulare de pe Calea Moșilor, Șoseaua Colentina, de la bd. Carol. S-au evacuat deșeuri de pe linii cam 189 de tone.

S-au curățat 136 de stâlpi la bază, s-au vopsit 25 dintre aceștia, s-au curățat și vopsit cofrajele de alimentare de rețea 43 de bucăți și s-au igienizat până în prezent 8 substații. Capetele de linie au fost curățate și igienizate 25 din cele 45 existente.

În ceea ce privește centrele de vânzare, au fost retușate și vopsite 16 din cele 225 de astfel de centre.”, a inșirat șeful STB statistica laudativă.

Și cu riscul de a ne repeta: dacă la asta se rezumă probleme cu care se confruntă Bucureștiul, stăm bine!

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Români otrăviți de marile lanțuri de magazine

Publicat

în data de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explodat după ce ANPC a anunțat că pe rafturile marilor lanțuri de magazine din București și Ilfov au fost găsite aproape două tone de pește alterat sau contaminat cu substanțe periculoase.

”Asta arată, din păcate, că ceea ce spun eu foarte mult timp și anume că în România se comercializează de către multinaționale hrană stricată. Începe să se dovedească că așa este. Eu am văzut niște poze și nu recomand tuturor să vadă acele imagini.

Ce fac aceste mari lanțuri de magazine? În Occident pun carne proaspătă, pește proaspăt, legume proaspete pentru că cei de acolo trebuie să mănânce sănătos și ce nu se vinde pun la congelat. Ulterior, caută piețe unde să le plaseze și de obicei găsesc în România. Ceea ce am aflat de curând este că respectiva carne trimisă în România este deja stricată când se trimite la noi.”, a declarat Liviu Dragnea la DC News.

Președintele PSD a anunțat că legea dublului standard pe care a depus-o la Parlament și care va fi adoptată în regim de urgență va fi completată și cu sancțiuni penale.

„Noi nu mai acceptăm așa ceva. Vom adopta toate măsurile necesare, de o duritate maximă pentru ca toți cei care să pedepsească acest dublu standard. Sancțiunile vor fi 4% din cifra de afaceri, confiscarea mărfurilor și trebuie să avem și o sancțiune penală, pentru că este vorba despre sănătatea populației.

Odată ce legea va fi adoptată pedepsele vor fi extrem de dure, nu-și vor mai permite să facă așa ceva. Spuneți-mi ce producător român își permite să vândă carne stricată în Germania? Păi îl iau cu duba direct acolo.”, a declarat Liviu Dragnea.

Continuă să citești

Social

S-a lansat programul „Rabla pentru electrocasnice”

Publicat

în data de

Ministerul Mediului a lansat a doua ediţie a programului Rabla pentru electrocasnice, care prevede acordarea de vouchere pentru achiziţionarea de produse electrocasnice noi, eficiente energetic, în schimbul celor vechi.

Gratiela Gavrilescu a anunţat că noutatea programului în acest an o reprezintă faptul că în program au fost introduse şi televizoarele şi maşinile de spălat vase.

Persoanele fizice care vor sa cumpere o maşină de spălat vase şi să beneficieze de voucher pot să ia la schimb un alt aparat electrocasnic mare, în timp ce pentru celelalte categorii de produse trebuie trimis spre reciclare un aparat similar.

„Ca noutate, am introdus televizoarele şi maşinile de spălat vase. Trebuie să avem grijă de acest factor vital, apa. Care nu este inepuizabilă şi fără de care nu putem trăi. Cred ca toţi trebuie să facem eforturi astfel încât să diminuăm cât mai mult emisiile gazelor cu efect de seră, emisiile de carbon şi acest program contribuie la acest lucru.”, a declarat ministrul Mediului.

Gratiela Gavrilescu a afirmat că ia în calcul lansarea unui ghid de finanţare şi pentru instituţiile publice.

„Peste tot există astfel de deşeuri şi îmi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului, să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig.”, a mai declarat Grațiela Gavrilescu.

De asemenea, ministrul Mediului a precizat că succesul foarte mare al ediţiei din 2018 a determinat dublarea bugetului Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În sesiunea de finanţare din 2018, Programul a avut un buget de 20 milioane lei şi au fost acordate 13.000 vouchere din toate categoriile de electrocasnice participante la program.

Continuă să citești

Social

Absorbția fondurilor europene a ajuns la media europeană

Publicat

în data de

Contrar tuturor cifrelor aruncate pe piață de economiștii ținuți pe lângă Cotroceni, absorbția fondurilor europene a ajuns la un nivel care nu a mai fost atins. Suntem extrem de aproape de media europeană.

„Ne-am propus, prin programul de guvernare, să accelerăm ritmul de cheltuire a banilor alocaţi ţării noastre de la bugetul UE. Rămânem ataşaţi acestui obiectiv, iar rezultatele se văd. Rata de absorbţie a României este acum de aproximativ 29%, foarte aproape de media europeană – de 31%. Rata de contractare a crescut din 2016 până în prezent de peste 15 ori, mai exact de la 5% în 2016 la aproximativ 79% din alocare în prezent.

Am reuşit să deblocăm proiecte importante în toate domeniile de interes şi, dincolo de cifre, avem în vedere permanent ce beneficii aduc aceste proiecte în plan social, dar şi în plan economic.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul României a făcut această declarație la ceremonia de semnare a contractului pentru finanţarea proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi la lansarea a două apeluri de proiecte privind stagii de practică pentru elevi şi studenţi în vederea corelării învăţământului cu cerinţele pieţei muncii.

Viorica Dăncilă a precizat că proiectul pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi are o valoare de peste 23,5 milioane de euro și a arătat că prin acest proiect persoanele cu dizabilităţi, pe lângă consilierea specifică, vor fi ajutate să-şi cumpere dispozitive asistive, iar firmele vor fi stimulate să angajeze persoane cu dizabilităţi prin acordarea unei subvenţii d 2.250 de lei pe lună pentru o perioadă de 18 luni.

Concomitent, cele două apeluri de proiecte lansate joi vizează pregătirea profesională a tinerilor.

„Cu o finanţare de 70 milioane euro, respectiv 30 milioane de euro, oferim pentru peste 27.000 de elevi şi 5.000 de studenţi oportunitatea unor stagii de practică, inclusiv prin învăţământul dual, pentru ca pregătirea lor să ţină pasul cu cerinţele pieţei muncii. România are nevoie de tineri acasă, familiile lor au nevoie de ei aici, venim în sprijinul lor, dar şi în sprijinul mediului de afaceri, care se confruntă cu lipsa forţei de muncă bine pregătită. Prin aceste proiecte facilităm accesul românilor la locuri de muncă bine plătite, diminuăm presiunea generată asupra bugetului de asistenţă socială şi susţinem dezvoltarea mediului de afaceri.”, a mai spus Viorica Dăncilă.


Continuă să citești

Trending