Ne găsiți și pe

POLITICĂ

„Bărbatul” Iohannis se teme de Viorica Dăncilă

Publicat

în data de

Cum o fi să fii președinte de țară și să îți fie frică de o confruntare cu o femeie despre care ai spus tot timpul că nu e în stare să facă nimic.

O întrebare pe care ar trebui să i-o adresăm lui Klaus Iohannis care fuge ca dracul de tămâie de o confruntare cu Viorica Dăncilă. Aceeași Viorica Dăncilă pe care a atacat-o de fiecare dată că nu a făcut nimic pentru români în fruntea guvernului și că a tras țara în jos.

E drept aceste acuzații au fost făcute doar în fața camerelor de luat vederi și a jurnaliștilor obedienți stăpânului de la Cotroceni. În fața unor oameni care nu pun nicio întrebare neplăcută și care nu atentează la aura de semizeu a lui Iohannis.

Candidatul PSD însă nu se lasă și îl invită (pentru a câta oară?) pe Klaus Iohannis la o confruntare electorală.

Să spună fiecare ce a făcut în ultimii ani pentru țară și pentru români.

Încă vă aștept, domnule Klaus Iohannis să stăm în fața românilor și să le spunem ce a făcut fiecare din noi, în ultimii ani, pentru ei, pentru copiii lor, pentru traiul lor de zi cu zi.

Aveți curaj, domnule Iohannis! Românii merită o explicație pentru tot ceea ce ați făcut sau n-ați făcut în acest mandat ratat la Președinția României.

Și pregătiți-vă, domnule președinte! Mai aveți 20 de zile la Cotroceni, 20 de zile până când veți afla că România nu e oarbă, România nu doarme și nu e absentă, așa cum ați fost dumneavoastră timp de 5 ani.

Dacă nu ați putut face nimic bun pentru această țară, o vor face românii la votul din 24 noiembrie, când vor alege să oprească ascensiunea periculoasă și setea de putere a unui dictator, a unui om care își sabotează și își lovește propriul popor.”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ce să răspundă Iohannis? Că a dormit cinci ani? Că nu a avut niciun proiect pentru România? Că și-a denigrat propria țară în întâlnirile externe. Că a stat mai mult în vacanțe și concedii pe banii românilor?

Ar putea să răspundă că românii au avut ghinion. Ghinion că am avut în fruntea statului un om ca Iohannis. Dar au mai rămas doar 20 de zile.

POLITICĂ

Vela a descoperit o problemă. Poliția Română trebuie să își schimbe numele

Publicat

în data de

Ministrul Internelor a descoperit o mare problemă în cadrul M.A.I.. Poliția Română trebuie să își schimbe titulatura. Marcel Vela vrea ca Poliția Română să se numească de acum Poliția Națională.

Motivul este pueril, bineînțeles, căci ce puteam aștepta de la liberali. Spune Vela că, sub titulatura de acum, Poliția Română se confundă cu Poliția Locală.

Nu știm cum a ajuns el la concluzia asta, dar nici nu merită să ne batem capul cu asta.

Însă trebuie să ne preocupe dedesubturile acestei modificări. Chletuirea banului public.

Pentru că schimbând titulatura, trebuie schimbate uniformele, siglele, însemnele și, de ce nu, chiar și mașinile. Cam asta e grija liberalilor față de banul public.

Și, suntem convinși că imediat se vor ivi pe la porțile guvernului, diferiți indivizi, posesori de cine știe ce firme, care vor prinde contracte grase pentru noua accesorizare a Poliției.

Și să nu ne cuprindă mirarea când vom afla că firmele sunt ale unor apropiați ai guvernului liberal, Clientale politică a lui Iohannis și Orban trebuie plătită și întreținută, nu?

Nu mai vorbim despre faptul că în timp ce Marcel Vela își bate capul cu schimbarea titulaturii Poliției Române, doi polițiști se zbat între viață și moarte după ce au fost măcelăriți de membrii unui clan de rromi.

Dar, pentru ministrul Internelor asta nu contează, important e că vor avea uniforme noi și vor face parte din Poliția Națională.

Și e doar începutul guvernării liberale!

Continuă să citești

POLITICĂ

România cu Viorica Dăncilă premier

Publicat

în data de

Președintele PSD și candidatul social-democraților pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a făcut un scurt rezumat al activității sale ca premier al României.

Și a pus în balanță, măsurile luate de Klaus Iohannis. Concluzia e sumbră: tot ce a contruit Guvernul PSD, Iohannis a vrut să dărâme.

„România a avut a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Salariul a crescut. Am oprit exodul către alte state membre prin mărirea salariilor pentru medici. Am vorbit despre creșteri, președintele României nu a făcut decât să dezinformeze.

S-a opus creșterilor de pensii și salarii. Cu cinism le-a spus pensionarilor că nu sunt fonduri pentru creșterea pensiilor. Sunt pensionari care trăiesc de la pensie la pensie. Nu s-a gândit că sunt pensionari care nu au bani de medicamente. A fost o abordare prin care a căutat să câștige puncte electorale.

În educație am mărit salariile profesorilor. Am finalizat construcția a peste 100 de grădinițe și creșe. Iohannis a blocat postul de profesor. S-a limitat numai la discuții și nu a venit cu nimic concret.

În sănătate am dotat spitalele județene cu aparatură performantă. Am fost conștienți de faptul că pe lângă pregătirea cadrelor medicale pentru un act medical de calitate trebuie să avem și aparatură performantă. Am finalizat licitația pentru achiziționarea de incubatoare pentru toate maternitățile din țară. Singurul lucru făcut de candidatul Iohannis a fost să afecteze programul de rezidențiat, a blocat numirea ministrului Educației și astfel a realizat ceea ce știe cel mai bine să facă.

Am luat foarte multe măsuri pentru fermierii români. Casa de comerț Unirea unde românii pot să aducă produse românești și pot să își desfacă produsele. Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 milioane de euro pentru crescătorii de animale.”, sunt doar câteva din exemplele date de Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

POLITICĂ

Iohannis și eșecul politicii externe

Publicat

în data de

Viorica Dăncilă, cea care nu fugit de întrebările incomode ale jurnaliștilor așa cum a făcut contracandidatul său Klaus Iohannis, a făcut o paralelă între activitatea lui Iohannis în cei cinci ani de mandat la Cotroceni și activitatea sa ca premier în nici doi ani de zile.

În primul rând, Viorica Dăncilă a vorbit despre politica externă, acolo unde președintele are cele mai multe prerogative.

„Cred că fiecare dintre noi poate să se raporteze și la cei cinci ani de activitate ai președintelui. A avut 25 de deplasări externe și 40 de primiri la
București. Nu am văzut nimic pentru România.

S-a întors din SUA cu o șapcă și trei poze. Nu am văzut nimic despre MCV și Schengen. Am avut în mandatul meu 41 de vizite externe și 100 de primiri la București, am căutat ca din fiecare vizită să vin cu ceva concret pentru România. Fie cu contracte, fie investitori din alte state.

Mai mult decât atât, președinția rotativă a consiliului Uniunii Europene. Am pregătit temeinic preluarea acestei președinții. Aveam dosare pregătite pentru fiecare minister, domeniu și dosar aflat pe agenda europeană. În
noiembrie a ieșit și a spus că nu suntem pregătiți pentru președinția
rotativă. La puțin timp după ce a văzut cum au fost închise 90 de dosare, toți au apreciat modul în care am gestionat, președintele Iohannis și-a asumat rezultatele președinției și a procedat total incorect. A felicitat pe
toată lumea mai puțin pe cei care au muncit.”
, a declarat Viorica Dăncilă.

Prestația lui Iohannis la Summitul de la Sibiu. Un eșec total.

„La summit-ul de la Sibiu, președintele Iohannis a promis că România va
intra în Schengen și este normal să îl întrebăm. Vă asumați acest eșec
al politicii externe? Știm că România îndeplinește toate criteriile
pentru a intra în spațiul Schengen. Ne-ați reprezentat în Consiliul
European. Puteați vorbi cu șefii de stat care s-au opus intrării României în Schengen.”,
a mai declarat Viorica Dăncilă.

Iohannis vrea de la diaspora doar voturile. În rest, românii din străinătate nu contează.

„Klaus Iohannis pune accent pe diaspora și pe voturile din diaspora. Ce a făcut pentru români? Ce a făcut să îi aducă acasă. Românii s-au săturat de lozinci.

Noi am implementat programe de exemplu Start-up Diaspora. Am facilitat posibilitatea votului din diaspora. Am acordat suport pentru Educație prin acordarea de burse și susținerea celor care au plecat în afara țării. Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor nu s-a întâlnit cu aceștia.

Trebuie să vina cu soluții și sa redea demnitatea românilor în interiorul țării dar și în exteriorul țării.”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Trending