Ne găsiți și pe

OPINIE

ALIANȚA 2020 MANIPULEAZĂ POPULAȚIA CU FAKE NEWS

Publicat

în data de

Din motive greu de înțeles, ținând cont că totul este demontabil de UE, nu cum am putea fi acuzați dacă o astfel de statistică aparținea României, Dan Barna și domnul Cioloș Zero, țin să arunce în spațiul public minciuni mai mari decât pot duce.

Mai rău este că unele publicații destul de citite, fără să se informeze asupra situației reale, au răspândit știrea.

Cum se verifică un Fake News? Simplu, cu un search pe google sau cu o întrebare la INS, dar mai întâi să vorbim și de primii măscărici ai țării.

Dan Barna a scris pe Facebook , pentru că el are voie să mintă fără să fie sancționat, următorul text:
„Dragnea a minţit în seara asta de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul Cioloş. Credem că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,4 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea – toate 3 – au reuşit să atragă câte 4,7 miliarde pe an”, spun oamenii lui Cioloş.

Desigur, aceasta este doar o mică parte a mesajului, pentru că nu vrem să ne chinuim cititorii.

Ceea ce pare că au uitat aceștia este faptul că există acest site: https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/RO

De aici vă puteți informa și dumneavoastră.

Mai rău este că și ziariștii au uitat, iar povestea cu informarea din trei surse a ajuns să fie din zero surse, la fel ca Guvernul Zero.

Pentru a vă face viața mai ușoară, domnilor de la PLUȘ MINUS și cum vă mai numiți voi, iată și dovada, așa, mură în gură.

Poate că am fost puțin cam incisivi, doar că acești doi domni nu numai că manipulează, dar cumva, nimeni nu știe cum, îi mai fac pe oameni să și creadă. Poate pentru că nici noi nu ne informăm corect întotdeauna.

Domnule Barna, domnule Cioloși, nu că ar trebui să vă fie rușine, ar trebui să stați cu capul în pământ ca struții. De acum încolo, intrând în campanie, să ne așteptăm de la Alianța 2020 la atacuri de acest fel? Domnilor, până una alta, măcar învățați ca atunci când mințiți să nu lăsați și urme.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINIE

IOHANNIS, IRONIE AMARĂ LA COTROCENI

Publicat

în data de

Klaus Iohannis nu mai are nicio urmă de bun-simț și a depășit orice limită a decenței. Șeful statului l-a decorat pe deținutul politic Iulius Filip. Adică exact pe cel care i-a fost victimă directă lui Augustin Lazăr.

Nici măcar nu se pot găsi cuvinte care să califice acest teatru ieftin de la Cotroceni, în condițiile în care Iohannis nici măcar nu a luat vreodată în calcul revocarea lui Augustin Lazăr, deși i-au cerut-o chiar alți doi foști deținuți politic și chiar la Cotroceni.

Înțelegem de aici că Iohannis și-a dat seama că și acest scandal este o carte de jucat în campania electorală și a decis, din nou, să ducă în derizoriu dramele trăite de deținuții politic. Pentru că orice decorație nu are efect fără revocarea din funcție a lui Lazăr.

Ba dimpotrivă, Iohannis n-a scos o silabă despre actualul procuror general, în pofida uriașului scandal public provocat de dezvăluirea trecutului său de colaborator fidel al regimului opresiv-securist, și continuă să-l țină-n funcție și să-i dea posibilitatea să iasă la pensie cu o sumă uriașă, peste 27.000 de lei pe lună.

Și de asemenea, continuă să-l cultive și să-l invite sfidător la evenimente oficiale, în disprețul opiniei publice și mai ales a celor care au suferit crâncen în anii comunismului din cauza unor instrumente politice precum Lazăr.


Continuă să citești

OPINIE

UNDE A DUS DISCURSUL VIOLENT AL LUI IOHANNIS

Publicat

în data de

Discursul violent al lui Klaus Iohannis referitor la justiție și la modul în care vrea PSD să pună mâna pe justiție naște monștri.

Și asta se vede cu ochiul liber. Un subiect, deocamdată fără obiect, pentru că nicio ordonanță care să limiteze justiția nu a fost încă dată, a împărțit societatea românească în două tabere. Tabere, care sub influența ieșirilor lui Iohannis și a rostogolirii subiectului pe rețelele de socializare, sunt mai violente ca niciodată.

Iar efectele acestei violențe se văd pe stradă: oamenii țipă unii la alții, nu au răbdare, nu salută. Orice neînțelegere virează repede în polemică politică, acuzații și amenințări. Efectele se văd la volan: mulți șoferi umblă înarmați cu bîte, pistoale cu gaz sau cuțite și sar la bătaie din orice. Efectele se văd în presă unde găsim tot mai multe campanii feroce de demonizare și o avalanșă de fake news.

Și extrem de grav, efectele se văd în școli, acolo unde a apărut bullying-ul politic, iar anumiți copii sunt amenințați și chiar bătuți pe teme politice.

Și nu în ultimul rând, efectele se văd în business, unde companii, care împărtășesc o anume linie politică, întrerup contractele, colaborarea, cu alte companii care au altă opțiune.

Și acest discurs agresiv, aceste campanii agresive de pe rețelele de socializare mai au un efect. Dau impresia că în România nu mai există lege. Un efect care lasă în urmă crime, violuri, tâlhării, jafuri. Pentru că nimeni nu se mai teme că brațul legii este unul ferm și drept.

Cam aici a ajuns societatea românească din cauza unui subiect care nu există, dar care prinde bine în campania electorală a lui Iohannis care a descoperit că problemele lui Liviu Dragnea din justiție îi pot aduce un mare plus. Din păcate, aduc și un mare minus României.

Continuă să citești

OPINIE

KLAUS IOHANNIS DEVINE NESIGUR

Publicat

în data de

Președintele Klaus Iohannis, aflat deja în cursa pentru un al doilea mandat, începe să aibă emoții pentru cei încă cinci ani de stat la Palatul Cotroceni la care speră. În lupta lui continuă cu Liviu Dragnea, șeful statului a pierdut din vedere chiar contracandidații care pot să vină de pe partea dreaptă a scenei politice.

Și unul dintre cei care îi pot stopa intrarea în turul doi este chiar omul pentru care Iohannis s-a bătut până în pânzele albe: Laura Codruța Kovesi. Ne amintim că a fost nevoie de o decizie a CCR pentru ca șeful statului să o revoce pe fosta șefă a procurorilor anticorupție din funcție.

Tot mai mulți analiști dau ca aprope sigură o intrare a fostei șefe a DNA în cursa pentru prezidențiale din partea USR-PLUS, acolo unde Dacian Cioloș doar pregătește terenul și studiază modul în care românii ar primi un alt candidat de pe dreapta, și om de încredere al lui Iohannis, în cursa pentru Cotroceni.

Iar orice analiză o așează pe Laura Codruța Kovesi ca fiind în capul unei astfel de liste, pentru că e bine știut faptul că fosta șefă a procurorilor anticorupție stă extrem de bine în sondaje la capitolul încredere, în timp ce Klaus Iohannis este în continuă scădere. Ultimul sonfdaj, de exemplu îl cotează pe șeful statlui undeva la 35-36% în preferințele alegătorilor.

Puțin dacă ne gândim că PSD-ALDE strâng cam același procent, deși încă numele candidatului coaliției de guvernare nu este cunoscut.

Iar o apariție a lui Kovesi ar da toate calculele lui Iohannis peste cap. Deși și-a asigurat susținerea liberalilor, șeful statului va avea mari probleme de pe partea dreaptă a scenei politice. Iar călăul lui Iohannis prinde formă din ce în ce mai mult: Laura Codruța Kovesi.

Continuă să citești

Trending