Ne găsiți și pe

POLITICĂ

ACORD DE COOPERARE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI MOLDOVA

Publicat

în data de

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat împreună cu ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul turismului.

Acordul prevede intensificarea cooperării în domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în cele două state.

Ministrul Turismului a declarat că „În acest moment, cooperarea între cele două guverne este mai intensă ca niciodată. Potenţialul turistic al Moldovei şi al României nu poate fi contestat de nimeni. Împărţim aceeaşi istorie şi aceleaşi valori. De aceea, acest acord de colaborare s-a născut dintr-o credinţă că putem avea şi un viitor comun. România este dispusă să depună toate eforturile pentru a sprijini Republica Moldova în a-şi păstra traseul european, iar turismul este un domeniu care poate accelera parcurgerea acestui drum cu consecinţe benefice şi de o parte şi de alta a Prutului”.

Acordul prevede şi intensificarea cooperării în privinţa proiectelor de investiţii de interes comun în domeniul turismului, prin dezvoltarea unor proiecte care pot beneficia de susţinerea financiară a Uniunii Europene, precum şi prin intermediul unui schimb de informaţii susţinut privind investiţiile şi facilităţile din domeniu.

Cele două ţări au convenit asupra elaborării de materiale de promovare şi informare turistică, organizării de vizite de documentare pentru jurnalişti şi experţi în domeniu, precum şi asupra participării la evenimente şi târguri de turism.

România a elaborat deja o rută culturală comună cu Republica Moldova, ‘Ruta Voievodului Ştefan cel Mare’.

În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui şi alte locuri încărcate de istoria lui Ştefan.

‘Drumul vinului’ este un alt proiect comun care vizează dezvoltarea turismului în cele două ţări. Noul traseu cuprinde mai multe crame din România şi din Republica Moldova şi are ca obiectiv promovarea celor două ţări printr-un produs turistic unitar care să atragă turişti străini, cu precădere din piaţa asiatică.

Continuă să citești
Advertisement
Comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Liviu Dragnea și-a cerut scuze în numele lui Rareș Bogdan

Publicat

în data de

După ce astăzi, cei din PNL au făcut miting în Teleorman, unde pentru a treia oară au jignit femeile din PSD, iar pe premierul Viorica Dăncilă și-au permis, atât Orban, cât și Bogdan să o numească tută, Liviu Dragnea a ținut să-și ceară scuze în numele acestora, promițând că pentru agest gest le va răspunde pe măsură.

De asemenea, la cererea celor din sală a vorbit despre Lazăr și despre faptul că acesta a ieșit cu o pensie imensă, drept mulțumire că a nenorocit viața unor oameni.

O să iasă la iveală adevărații penali din această țară, care au jefuit sute de milioane de euro. Mai e puțin. Lupta e foarte grea, turbată. De aia sunt și nervoși pentru că zi de zi mai ies la iveală nereguli, abuzuri, etc. Dar eu sunt convins că putem duce această luptă până la capăt, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mesajul de final a fost același: Spuneți oamenilor adevărul. E simplu ceea ce aveți de făcut. Doar adevărul.

Continuă să citești

POLITICĂ

Răzvan Cuc: O să vedeți că tot ceea ce am promis voi realiza

Publicat

în data de

Răzvan Cuc a venit alături de colegii de la Iași cu câteva anunțuri importante.

Mai întâi vreau să spun că am văzut niște oameni care strigau împotriva noastră. Nu au niciun drept să vorbească acești oameni care au făcut parte din Guvernul Cioloș., Guvern care nu a făcut nimic. În schimb PSD, are cel mai complex program de guvernare datorită domnului Liviu Dragnea.

Ce face guvernarea PSD? Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași, până pe 15 mai se va finaliza procedura. Și cel mai important, până pe 30 iunie vom lansa procedura de proiectare și execuție pentru porțiunea de autostradă Iași-Ungheni.

Centura Iașului a fost un alt subiect abordat de ministrul Cuc, acesta l-a rugat pe directorul CNAIR să nu mai blocheze dacă nu poate face nimic.

Varianta de ocolire Botoșani-Târgu Frumos, varianta de ocolire de la Târgu Frumos este un alt proiect.

Dacă tot vorbim despre patriotism și tot spun ăștia de la USR că sunt patrioți, am un document pe care-l fac public. Premierul Moldovei i-a cerut lui Cioloș un memorandum pentru drumul Ungheni, pentru că așa se procedează. În schimb, Cioloș un an de zile nu a făcut nimic.

Această problemă o s-o rezolvăm. Mi-am asumat ceva în fața dumneavoastră și o să vedeți că mă voi ține de cuvânt, a spus ministrul Cuc.

Continuă să citești

POLITICĂ

Primarii vor PNDL-ul

Publicat

în data de

Primarii prezenți la Conferința Extraordinară a PSD Iași au cerut clar ca programul PNDL să nu fie aruncat pentru că așa vor cei de dreapta.

Unul dintre primari a enumerat tot ceea ce a făcut PNL: a tăiat salariile, a închis spitalele, n-au dat bani decât primarilor lor.

Alții au vorbit despre faptul că știu oameni care ar fi vrut să plece din țară, dar după măsurile luate de PSD nu numai că nu au mai plecat, dar unii chiar s-au întors.

Acesta a mărturisit că, la fel ca alți primari, a fost și acesta hăituit de DNA. Desigur, nefiind un caz singular. Din păcate nu doar primarii PSD sunt hăituiți. Majoritatea, indiferent de culoarea politică, au dosare ținute la sertar, pentru că nu se știe niciodată.

De asemenea, primarii vor să investească în satul românesc, iar pentru acest lucru au nevoie de ajutorul Guvernului și de PNDL.

Continuă să citești

Trending