Ne găsiți și pe

Economic

ACORD COMERCIAL ROMÂNIA-SPANIA

Publicat

în data de

Aflat în Spania într-o vizită oficială, ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat un acord între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii din Ministerul spaniol al Industriei, Comerțului și Turismului.

De asemenea, ministrul român a avut o întâlnire cu Xiana Mendez, secretar de stat pentru comerț, și a luat parte la sesiunea de inaugurare a Forumului de Afaceri România-Spania, la care au participat și 20 de companii românești.

În plus, ministrul român urmează să se întâlnească cu antreprenori cu origini românești care au dezvoltat afaceri în Spania și să poarte discuții cu liderii Camerei de Comerț a Spaniei, precum și cu cei ai companiei INDRA, unul din cei mai importanți furnizori de echipamente electronice informatizate, care vrea să investească în România.

”Avem o oportunitate foarte mare de a ne consolida exporturile pe piața spaniolă și de a atrage noi investiții în România, cu accent pe domeniile în care firmele spaniole au un avantaj competitiv la nivel european. Apreciez efortul pe care companiile românești l-au făcut pentru a fi astăzi la Madrid și sunt convins că sesiunile de la finalul Forumului vor duce la stabilirea unor relaţii noi de afaceri pe piața Spaniei.”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Economic

Guvernul a aprobat investiții de 2 miliarde de lei pentru comunitățile locale

Publicat

în data de

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că au fost finanţate 116 proiecte din fondul de dezvoltare şi investiţii pentru comunităţile locale, a căror valoare se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei.

„Aşa cum ne-am angajat, continuăm susţinerea investiţiilor pentru comunităţile locale. Primele 116 proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi investiţii au fost aprobate astăzi.

Este vorba de lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare de străzi, şcoli şi grădiniţe dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare. Toate proiectele aprobate au documentaţia completă.

În perioada următoare se vor semna contracte de finanţare pentru aceste proiecte astfel încât, din luna octombrie să înceapă implementarea lor.”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că urmează să mai fie analizate şi aprobate alte proiecte de investiții în limita plafonului de contractare de 10 miliarde de lei.

„Valoarea celor 116 proiecte de investiţii ce se vor derula în toate regiunile ţării este aproximativ de 2 miliarde de lei. Acesta este un prim pachet de proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi investiţii.

Vom continua analiza pentru a fi aprobate şi alte proiecte până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde de lei pentru acest an.”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Economic

Cresc investițiile în economia României

Publicat

în data de

Măsurile Guvernului condus de Viorica Dăncilă se fac simțite din plin în economia României. Companiile investesc tot mai mult în afacerile lor și le dezvoltă de la o lună la alta.

Astfel, potrivit datelor venite de la Institutul Național de Statistică, investițiile nete în economia țării au crescut, în trimestrul II din 2019 cu 18,7% față de perioada similară a anului trecut.

Concret, companiile au investit în trimestrul II al acestui an nu mai puțin de 22,54 miliarde de lei.

Iar cele mai mari investiții noi au fost făcute în domeniul construcțiilor unde s-a înregistrat o creștere de 37,8%, față de trimestrul II din 2018, suma investită ajungând la 12,68 miliarde de lei.

Pe locul al doilea se află investițiile din sectorul utilajelor și mijloacelor de transport, care au crescut cu 7,9% față de trimestrul II al anului trecut, ajungând la o sumă de 7,96 miliarde de lei.

În ceea ce privește, prima jumătate a acestui an, investițiile au crescut cu 12,1% comparativ cu semestrul întâi al anului 2018, suma totală investită de companii ajungând la 39,69 miliarde de lei.

Și pe acest segment de timp, tot construcțiile țin capul de afiș cu o creștere de 30,3% față de perioada similară a anului trecut, investițiile în acest sector ajungând la o sumă totală de 20,67 miliarde de lei.

Continuă să citești

Economic

Subvențiile pentru fermieri vor veni la timp

Publicat

în data de

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus la congresul de la Mamaia că fermierii români își vor primi subvențiile la timp, așa cum a promis.

„Rămânem aceiaşi, rămânem în dispozitivul de muncă, pentru a da
răspuns la problemele pe care le ridică ţara. Iar de la (…) 16
octombrie, pentru cei un milion de fermieri, Guvernul României are
posibilitatea să dea subvenţiile la timp aşa fel încât să dăm ţării
ceea ce este necesar. Nu există loc, nu există localitate, nu există
persoană care să stea departe de agricultură, este imposibil, este
existenţa noastră. Dar rezultatele pe care le obţinem se regăsesc în
munca acestor oameni, o parte dintre ei sunt aici”, a declarat Daea,
la întâlnirea conducerii PSD cu Organizaţia de Pensionari a PSD, care
a avut loc la Mamaia.

1 septembrie, moment istoric

Ministrul Agriculturii şi-a începutul discursul prin adresarea unui
‘salut de respect tuturor făuritorilor de hrană ai ţării – fermierilor
români’ şi a calificat ziua de 1 septembrie ca fiind ‘un moment
istoric pentru pensionari şi Guvern’.

„Ne întâlnim cu bucuria de a face şi de a ne respecta cuvântul dat în
campania electorală de către un guvern responsabil. Am promis că
facem. Dovada este astăzi, am promis că muncim, pentru că
dumneavoastră dovada o vedeţi. Am promis că dăm fermierilor români – o
parte sunteţi dumneavoastră aici. Mulţi fermieri au vârsta de pensie,
dar n-au lăsat plugul, n-au ridicat plugul din brazdă odată cu 65 de
ani de vârstă şi astăzi lucrează pământurile României. Facem acest
lucru din respect pentru naţie, pentru ţară, pentru oameni, pentru fii
ei, pentru dumneavoastră, părinţii realizărilor de astăzi. În România
dumneavoastră (…) aţi construit ceea ce există astăzi. Iată
respectul zilei, dar mai ales încrâncenarea pentru viitor. Aud mereu
tot felul de interpretări, care mai de care mai apocaliptice. Aici
este un guvern responsabil. (…) condus de o persoană care prin calm,
prin bun simţ, prin echilibru, prin stare de bine în fiecare zi, cu
zâmbetul pe buze construieşte prin decizii corecte la Guvern şi
dumneavoastră le-aţi putut vedea aici”, a mai afirmat ministrul Daea.

Continuă să citești

Trending